Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(3)
Raspunsuri - Pagina 6
Taki spune:
Buna seara fetelor!
In seara asta am facut pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor!
Am pus si pozele, dar am mancat si am uitat sa fac ultima poza, anyway se intelege, iar cine vrea reteta please tell me!
Maine nu gatesc pentru ca toate condimentele mele sunt puse in cutii, poimanine ma mut la casa noua.
Multumesc pentru forum mamici in martie-aprilie, adevarul este ca am dat o tura, doua pe acolo, dar dupa aia v-am gasit pe voi si m-am indragostit.......o sa mai trec si pe acolo din cand in cand.
Pana alta, numai bine!
shian spune:
Buna dimineata!
Nshiro multumesc pentru link,astazi daca am timp am sa incerc sa fac cremuta.
Devylla,da-mi te rog si reteta de budinca.Multumesc.
Ieri am facut nimono si mejiki(file de peste spada,sau cel putin asa mi s-a explicat),amandoua facute dupa reteta soacrei.Am mai facut si misoshiru din cartori si ceapa si restul de saretele ce-mi ramasese si gata.
Astazi voi fi pe drumuri,nu m-am gandit inca ce voi gati,poate niste hamburgeri ca se fac repede...Voi ce bunatati faceti astazi?
Anca10+ &Shion(21.05.2004)
Poze cu noi
nshiro spune:
Salut fetele! Ieri am facut o bunatate, i-a placut sotului la nebunie... Am vazut aici la bucatarie reteta de la Cordon Bleu si am incercat si eu... se pare ca am nimerit-o!
1. Cordon bleu: am folosit un piept de pui, taiat in 4, batut ca la snitel si condimentat in care am impachetat bucati de bacon si de cascaval la mijloc, am prins rulourile la capete cu scobitori, le-am dat prin faina, ou si panko si apoi le-am prajit in tigaie.
2. Garnitura: ceapa (taiata foarte marunt), spanac, bureti, calite cu putin ulei si shoyu, broccoli oparit, rosii si cateva oua de uzura fierte
3. Supa consome: morcov, ceapa, varza, boabe de porumb si ebi din aia mici
Azi cred ca voi face ceva mai japonez, dar nu prea am idee caci sotului nu-i plac nici fierturile, nici gustul de sake, nici legumele...
rocsana si bebe chan
hanako2004 spune:
buna bucatariciastazi mai tarziu deoarece nu am indraznit sa intru cat a fost papa acasa ca face botisor una douala masa de pranz voi face repede un ODEN...iar pt diseara inca nu stiu ce voi avea la meniu
-dolphin cum te mai simti?
vad ca nu ai dat nici un semn de viata astazi
va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa
EMILY printesa noastra poze
Taki spune:
Astazi in timp ce stergeam frigiderul, m-am gandit sa fac o negresa ca daca tot ma mut, macar sa inaugurez .
Asa ca am facut-o, am pus si poze sa ma laud...
Pana marti somez in bucatarie!!
devylla spune:
Buna fetelor!
Budinca de zahar ars
Ingrediente:4 oua,1/2 kg lapte,esenta rom,130 gr zahar.
Preparare:se bat ouole bine se adauga zaharul si esenta rom(dupa gust) se baga la cuptor la 160-170 grade pana se intareste budinca(daca o vrei mai moale o scoti mai repede).Dupa ce ai scos budinca te apuci si arzi intr-o oala 30 gr zahar...cand a prins culoarea bruna se toarna peste budinca si se intinde uniform.Se pune la rece si se papa.
Taki mi-ai facut mare pofta cu negresa...de mult timp nu am mai papat.
Azi nu fac de mancare ca face socrela sushi.
ASa ca ne vedem pe maine :D
Va pup
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
shian spune:
Buna seara gospodine!
Astazi" am umblat" pana dupa pranz,dupa care ne-am intors acasa si am facut nani pana pe la 17:00.Ne-am trezit mofturosi si pofticiosi de ceva dulce,asa ca m-am apucat de crema de zahar ars.A iesit buna la gust,aspectul s-a cam deteriorat cand am rasturnat-o din cratita.
Pentru cina am facut cury rice(cred ca asa se scrie) si miso soup nelipsind bineanteles orezul.
Devylla ,multumesc pentru reteta!
Nshiro,apetisant meniu, merita trecut la carnetel!
Taki,vreau si eu reteta de negresa.Multumesc!
Daca eu sunt in pofte si ma si mananca undeva si nu stau cuminte ,am dat peste o reteta super delicioasa!N-am incercat-o,am s-o postez,poate vreti sa o faceti si voi:
TORT DE MERE CU CREMA CARAMEL
Compozitia:6 oua
300g. zahar
1 litru lapte
rom
Blatul:4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
Mod de preparare:
Se topesc pentru inceput alte 6 linguri de zahar ,intr-o cratita si cu acest caramel se tapeteaza cratita.
Merele(1 kg.),care in prealabil au fost curatate si taiate cubulete,se pun in cratita astfel tapetata.Se baga la cuptor pana se inmoaie ,iar in acest timp se pregateste compozitia.
Se bat ouale bine(albusul impreuna cu galbenusul,ca la omleta),amestecate cu restul compozitiei.Se toarna peste merele din cuptor si se introduc din nou la cuptor.
Intre timp se pregatesc 4 galbenusuri frecate cu 4l de zahar si 4 l de faina.Separat se bat albusurile ,care se toarna peste restul.
Acest blat se toarna peste compozitia din cuptor,cand aceasta arata ca o budinca.
Dupa ce s-a copt,se scoate si se desface de pe margine.Se lasa la racit ,dupa care se toarna pe platou.
Se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra.
Pupici deocamdata,un sfarsit de saptamana cat mai placut si sa ne auzim cu bine!
Anca10+ &Shion(21.05.2004)
Poze cu noi
hanako2004 spune:
ohayou mina san
ce mai faceti?
-dolphin cum te simti?
-yuli cum se simte?
vad ca mai venira bucatarese pe la noisper ca ve-ti mai veni pe aici ca eram tare putine
eu azi ma-m trezit cu noaptea in capazi vom avea musafiri si am avut mult de gatit insa mai mult din bucatariea romaneasca
-va pupsi va doresc o zi buna
EMILY printesa noastra poze
devylla spune:
Buna fetelor!
Pana acuma am fost ocupata...
Va rog sa imi admirati la poze(Album-papa bun) papa pe care am pregatit-o ieri cu socrela...hmmmm am primit laude de la socrela.
Oky azi voi face putin horenso cu goma si shoyu(mereu uit cum ii zice)
Nimono,sau poate o salatica de varza alba.Si nush ce sa fac....trebe ceva cu carnita.Ma mai gandesc....poate imi pica vro' idee.Voi ce faceti azi?
Vreau sa fac o rulada(a lui dolphin)...sa ma duc sa cumpar ceva pt umplutura.Aici e nasol afara,de dimineata a nins,e frig.brrr...
Dolphin unde esti mama?Sper ca ti-ai mai revenit!
Hai ca mai revin...de acuma nu mai sunt atat de ocupara(sper)
Pup
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
devylla spune:
Tot eu...ma gandeam ca poate are cineva idee de vro' reteta cu carne de pui...fara prea multa abura si daca se poate cu yasai multe.Hai ca deja am pretentii.Macar o reteta cu pui...pls
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina