Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Moaaa liniste mare pe aicia.Toata lumea plecata.Vorbesc singura.
Da cu reteta mea de pui m-ati lasat in aer ma duc sa inventez ceva pt masa de seara
Am facut si rulada....e la boze
Mata ne!


poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna bucatareselor!
-Devylla ce facusi cu puiu pana la urma??
-dolphin de 3 zile nu zici nimic?cum te simti?
te asteptam la bucatarie
astazi inca nu ma-m gandit ce voi avea la meniu
poate veniti voi cu meniuri noipana atunci ma duc sa rasfoiesc
putin la dosar
va doresc o zi buna si spor la gatit


EMILY printesa noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Neata!

Aici e foarte urat afara....ploua si e f frig de cateva zile.
Azi voi face kaki fri,ca ieri trebuia sa mergem la un festival al scoicilor dar nu am avut cum ca am fost ocupati.Asa ca am pus-o pe sor'mea sa imi cumpere si azi le pregatesc.
Iar pe langa kaki fri o salata si niste cartofi ceva
Cu puiul m-am descurcat...am facut teriaki...hmmm ..adik fara yasai
Vb mai incolo


poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

restul de bucatarese unde or fi??
gata eu pt masa de la pranz voi avea la meniu KARErice
cu tamago si cu salata de varzaiar pt diseara voi face
KATSUDONN
si voi incerca sa fac si nimono reteta de la devyllasper sa nu fac shipai
va pup
pe curand voi reveni cu poze de la katsudonnsi cu nimono

EMILY printesa noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

iiioiii ce hima e pe aici
aveti yasumi la cratita?
dolphin mama ce ne lipsesti
o zi buna si poate daticate un semn de viata si voi astea disparute

EMILY printesa noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna! sa va scriu si eu o reteta, am luat-o de la TV, am facut-o ieri si sotului i-a placut foarte mult.

Neba bukake udon
4 portii de udon fiert, nato (eu am pus continutul a 2 cutiute pt noi 3 si tot a mai ramas), tofu prajit, 40g takuan taiat fideluta, katsuobushi, 25g konbucha, 100cc apa, 50cc shoyu, 2g goma abura, goma seminte, nori fasii subtiri, negi taiat marunt, boia de ardei, 2-3 oua crude (in functie de cate pers sunt)

Se amseteca bine nato, se adauga takuan si se mai amesteca un pic.
Katsuobushi se pune la cuptorul cu microunde pt 20 de secunde.
Se pune udonul la fiert pt 2 minute impreuna cu tofu taiat cubulete (aprox 12).
Se taie negi-le si nori daca nu e gata taiat.
Se amesteca konbucha cu apa si shoyu, rezulta mentsuyu.
Se scoate udonul si tofu intr-o strecuratoare si se scurge bine, apoi se amesteca cu goma abura.
Se pune udon in farfurii, se adauga nato (1-2 linguri), daca nu va place sa nu puneti, la inceput nu se simte gustul, dar apoi cand e udon putin gustul e foarte persistent. Peste nato se pune un ou crud.
Se adauga negi intr-o parte, katsuobushi d ejur imprejur, nori intr- alta parte, peste ou un pic de goma si un praf de boia.
Se toarna mentsuyu in castronele mici si isi toarna fiecare peste udon, dupa ce a a amestecat nato cu oul.
Pofta buna!




_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Eli suna bine reteta ta,e buna de retinut.
Cum ziceam ieri am facut kaki fri,azi si bento a fost plin cu kaki fri si kaki gohan..
Saptamana asta nu ma chinui foarte tare cu gatitul...azi voi face niste karage cred.
M-am apucta de bagaje si mai am atatea de facut ....si vremea asta nu tine cu mine deloc.
Voi pe unde sunteti?







poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna bucatareselor am trecut mai mult sa va salut ca
la cratita azi am yasumivad ca mai multe dintre noi au yasumi astazi
-Eli e interesanta reteta ta o sa o incerc si eu cat de caurand
va pupsi va doresc o zi buna

EMILY printesa noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

ohayou japonici si samurici
ce mai faceti?ce aveti astazi la meniu?
noi pt meniul de la amiza vom face pt emy (TOCINEI DIN CARTOFI CU IAURT)iar pt papa vom face OJIA cu MAI mult yasai si ONIGHIRI NO OKAKA
pt masa de seara cred ca voi pregati KOROKE yasai si MAGuRO no karaghe(cred ca am scris bine)

pe curand


EMILY printesa noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna!
hanako vreau si eu retetele pt :
TOCINEI DIN CARTOFI CU IAURT
ONIGHIRI NO OKAKA
MAGURO NO KARAGE
Multumesc!

Eu luni am facut hamburgeri cu condimente romanesti, sotul i-am mancat cu sos, eu cu ketchup si mustar. Pt mine si Stef mai facusem si peste la gratar (karei) cu cartofi fierti cu unt.
Ieri seara am avut miso (ceapa si morcov si pastai) si kurimu schiu (cu asari), reteta Roxanei, doar ca am mai pus si lapte, cred ca fusese cubul de schiu prea mare si era prea condimentat. A iesit super bun.
Am mai facut si biscuitei cu crema, cand prin o clipa (mai lunga) libera, va scriu reteta.
Azi, inca nu stiu ce voi face, poate, pt sot, ca el nu a mancat luni ca nu-i place karei-ul, peste cu legume la gratar.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput