Ibugesic
Dr. pediatru, farmacii.. recomanda la cei mici in loc de Nurofen, Ibugesic. Aceeasi Marie cu alta palarie. Ibuprofen.
Ma uit in prospectul/instructiunile de la IBUGESIC,
surpraizeee..contine E110, sunset yellow (interzis in mai multe tari europene, produs cancerigen)
Sunset yeloow - efecte adverse:
urticarie, iritatie sau congestie nazala, alergi, agitatie, posibile tumori la rihichi, dureri abdominale, etc, etc.. etc..
+ datorita alergiilor si intolerantei ridicate.. NU se recomanda la copiii mici.
Pe cine sa injur eu acum ?? pe medicul pediatru care habar nu are niciodata de nimic sau Ministerul Sanatatii care introduce pentru uz pediatric in Ro asa ceva ??
(Ibugesic produs de Dar Al Dawa Na`ur - Iordania)
Cu respect,
Florin
Choose life
Raspunsuri
emoison spune:
In Franta, se recomanda sa se foloseasca Paracetamol in loc de Nurofen, ca antitermic la copii sub 12 ani. Cica s-au constatat efecte secundare (hematologice, parca)la Nurofen, daca e dat la copii cu febra...
Scuze
daca am postat aiurea...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
qsar spune:
Pai in primul rand, pe medic sa-l "blagoslovesti". P'orma pe farmacist. Pe astia ii iei mai usurel; asaa... Da' mai la urma, dupa ce te infierbinti bine, trebuie luat la "scarmanat" ministerul - "Agentia nationala a medicamentului" sau cum le-o zice alora de avizeaza utilizarea chestiilor aste si vanzarea lor.
Q
alinamoro spune:
Eu zic sa "blagoslovesti" pe cei care da voie sa se introduca medicamentul in tara.Medicii il scriu pe reteta ca e mai ieftin decat Nurofenul.
Bine ca ne-ai spus si noua sa fim atenti in viitor ce ne scrie medicul.
Alina & Dragos
(2,5 ani)
pozici
danitin spune:
Si noua ne-a prescris doctorul Ibugesic , dar nu a vrut cea mica sa-l inghita. Acum aflu insa ca are in compozitie substante atat de periculoase. In cazul asta, cum este posibil sa-l comercializeze ? Sunteti sigure ? Chestia asta ar trebui facuta publica, prin presa, e ceva revoltator. De unde detineti informatia, ca daca se verifica ma oblig sa o fac publica, fiindca lucrez in TV
danitin spune:
Chiar dupa ce am dat mesajul anterior am citit discutia de la Discutii generale despre jurnalistii care se inspira din forumul DC. Precizez ca nu aveam de gand sa fac rost de un subiect fierbinte ci doar sa ma folosesc de calitatea mea de redactor ca sa ii fac si pe altii sa afle de un pericol. In conditiile date tin sa va asigur ca daca voi folosi o informatie aflata, in calitate de mama, de pe acest site, voi preciza sursa ei.
mitub spune:

Mama, joxy, shi medicul meu ne-a prescris Ibugesic in loc de Nurofen, noi l-am pus la pastrare ca mai aveam, dar nu m-am gandit sa ma uit in prospect sa vad ce scrie inainte, ca altfel ajungea...direct la cos!
Multumim de avertizare!
Iar in ce priveste paracetamolul, stiam ca e mai putin preferabil, pt ca dozele se acumuleaza, in timp ce nurofenul se elimina complet.
O seara linishtita,
Boga
sinzi_ana spune:
Tot respectul meu pentru un parinte care e atat de grijuliu si citeste ce scrie pe medicament inainte sa il administreze copilului!!!
Sunt foarte impresionata, si eu citesc mereu, dar nu de multe ori si inteleg (partea cu substantele) dar pun in balanta efectele negative si pe cele pozitive (care ar trebui sa le aiba) si atunci eu decid daca e cazul sa ii administrez medicamentul sau nu!!!
Felicitari Joxy!!!!
Sinzi
si David
Poze cu David la 19luni
joxy spune:
Informatia este preluata din prospectul medicamentului. Nimic mai simplu.
...iar sunset yellow, este suficienta o cautare pe internet.(google.ro)
Cu respect,
Florin
Choose life
madalina horsa spune:
Si uite asa ne intoarcem la sosetzele cu otzet de mere si comprese cu otzet pe manute si la gat.
Acum nu sariti ca la noi tine...dar problema chiar ar trebui facuta publica..dupa inca ceva documentare zic eu.
felicitari joxy!
Madalina
DanaRosu spune:
Noua nu ni s-a prescris Ibugesic ci Ibuprofen sirop iar farmacista ne-a bagat pe git trasnaia asta de Ibugesic... Pina acuma cu aceeasi prescriptie primeam Nurofen. Eu asa stiam ca pe retete se trece denumirea substantei active din medicament si nu numele medicamentului. Adectelea farmacistii e de vina...
Dana
And, yes, I am a blonde!