Ibugesic
Raspunsuri - Pagina 2
elena_ltd spune:
Joxy, ca prima solutie exact ce ai facut tu e perfect. Citesti prospectul, alegi sa nu-l administrezi (medicamentul adicatelea) si-i dai in gat pe forum. Apoi ciripim toti pe unde sunt urechi bune de auzit. De sunset yellow stiam si eu. Sa-ti spun sincer, si la cumparaturi ma duc cu lista de E-uri dupa mine. ![]()
Io zic sa informezi medicul, daca nu sa-i bati obrazul, macar sa aiba grija cu alti pacienti. Si stim cu totii ca nu e caz singular, din pacate... 
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
iselin spune:
Medicamentul asta se gaseste si in strainatate sau doar in Romania?
O fi Romania locul unde e voie orice!!!
Sunt inconstienti!
Cand eram copil bunica ne dadea PIRAMIDON, nu stiu pentru ce, pentru temperatura sau raceala. Ulterior am inteles ca a fost scos din circulatie deoarece avea efecte adverse!!!
farmacist spune:
1.pentru autorizarea si punerea la vanzare a unui medicament, singura institutie autorizata e Agentia Nationala a Medicamentului. atat. nici medicul, nici farmacistul.
2.produsele care contin ibuprofen, sub forma de sirop se administreaza in mod normal DOAR la indicatia medicului.pe reteta.
3.CNAS prevede ca atunci cand medicul prescrie pe o reteta gratuita/compensata DCI-ul medicamentului, se va elibera cel mai ieftin produs.
4.E110 este interzis, dupa cate am vazut, in Norvegia si Finlanda. deci, in Romania nu este interzis.
5.nu farmacistii se ocupa deci cu aprobarea produsului, substantei si cu recomandarea produsului. apreciez ca cele spuse referitoare la farmacisti au fost spuse nu din rea vointa, ci din nestiinta..........
6.vezi cazul piramidonului, sau mai recent, a produsului Vioxx. acesta din urma a fost scos de pe piata, desi in ultima perioada un medicament este testa spre 10 ani pana este pus pe piata. s-a dovedit ca daca este administrat persoanelor mai mult de 18 luni poate produce efecte nocive asupra inimii.
7.ar fi foarte frumos daca am fi anuntati, medicii si farmacistii, de comisiile din ministerul sanatatii ( cea de farmacovigilenta si o fi existand una legata de alimentatie si E-uri) despre ultimele vesti din acesta directie. daca dvs credeti ca un farmacist are timp sa studieze asa ceva nu aveti habar cu ce se manaca timpul intr-o farmacie.
8.administrarea paracetamolului mai mult de 7 zile consecutiv este contraindicata, putand aparea efecte nedorite la nivel hepatic................
8.anul trecut am fost la o conferinta, normal, sub egida GSK, unde se dezbateau produsele Zentel si Marcofen (ibuprofen) sirop. aceste produse au fost declarate de un profesor universitar cu specializarea pediatrie, ca extrem de sigure.
am mai consultat si alte siteuri
www.dynemic.com/quality.htm" target="_blank">http://www.dynemic.com/quality.htm
www.hc-sc.gc.ca/food-aliment/friia-raaii/food_drugs-aliments_drogues/ima-amp/e_1082.html" target="_blank">http://www.hc-sc.gc.ca/food-aliment/friia-raaii/food_drugs-aliments_drogues/ima-amp/e_1082.html
sanatate !
Familia mea
danat spune:
Acum, sincer, domnule farmacist, acel domn profesor univ despre care pomeneati ca ar fi laudat produsele avand subst activa ibuprofen, nici nu ar fi avut loc de intors daca participa pa un simpozion al firmei producatoare...
Jox, jos palaria pentru atentie!
Eu cred ca Romania este inca o tara de experimente, suntem supusi, cred, fara voia sau stiinta noastra, unor studii clinice efectuate de mari companii (nu ma refer strict la cele farmaceutice, ci si din domeniul alimentar, si altele). Vezi cazul celui mai recent medicament retras de pe piatza de o mare companie...no comment...![]()
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
farmacist spune:
normal ca acel profesor a fost adus sa laude produsele companiei respective. caanumite produse sint sau nu eficiente, e discutabil. dar ca un profesor universitar, doctor in medcina, pediatru, sa minta in legatura cu respectivele produse vizavi de lipsa lor de toxicitate, mi se pare exagerat.
faptul ca Romania este o tara de experimente, nu am de unde sa o stiu.
in ceea ce priveste medicamentele, singurii responsabili sint stimatii domni de la agentia sus-numita. probabil ca exista ceva de genul acela si pentru produsele alimentare.
DAR, farmacistii nu au nici o vina aici. si asta vroiam eu sa subliniez. nu dati vina pe farmacisti !!!
P.S. medicamentul proaspat retras de pe piata, Vioxx, a fost retras concomitent din toate tarile in care se desfacea, chiar in luna septembrie. deci nu e vorba de un experiment.
multumesc de atentie si scuzati tonul poate cam agresiv, dar simteam nevoia.
Copilul nostru
l_carmen2003 spune:
Sincera sa fiu ... la cat nurofen i-am dat copilului meu in ultimile 4 luni..mi s-a facut rau cand am citit mai sus...
Uneori imi vine sa innebunesc... acum cateva saptamani o descreierata de asistenta a vrut sa ii faca baiatului meu o injectie cu aceeasi seringa cu care facuse o alta injectie altui copil - ca cica aveau acelasi diagnostic si era vineri ora 14,50 si terminase tura. Acum aflu ca o pate din medicatia data baiatului meu e cancerigena sau macar contraindicata.
Nu stiu pe cine ar trebui sa tragem la raspundere. Nici nu stiu daca am rezolva ceva incercand sa tragem la raspundere pe cineva. Batem la usi inchise, pe noi se fac experiente.
farmacist spune:
stai linistita, colorantul presupus cancerigen se afla in Ibugesic, si nu in Nurofen !!
am crezut ca pot sa aduc niste clarificari, si in acelasi timp sa calmez nitel spiritele. dar
1.ori scriu extrem de complicat, si nu ma intelege nimeni (m-as mira)
2.ori nu intereseaza pe nimeni ceea ce scriu.......
chiar credeti ca pe pietele americane, englezesti etc se pun pe piata produse specifice varstei care pericliteaza sanatatea micutilor ???
ibuprofenul este un medicament destul de vechi, si deci "previzibil".
nu degeaba produsele gen Nurofen, Paduden, Advil, Rupan, etc tablete, sint considerate OTC-uri (produse pentru care nu se solicita reteta).
Copilul nostru
l_carmen2003 spune:
Multumesc, mi-ai luat o piatra de pe inima. Intre timp am cautat si eu pe net si m-am mai calmat.
O zi buna
Carmen