Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)
Imi doresc sa raman insarcianta, si am tot cautat pe net despre acest sindrom. Pana in prezent, am aflat ca doctorii care au avut paciente cu asa ceva sunt: Dr.Urleteanu(spitalul Sf.Pantelimin), Dr.Badiu(Sp.Universitar(Municipal)), si Dr. Stoian(Sp.Militar).
Eu inca nu sunt gravida, si sunt in evidenta la Dr. Badiu (despre care citind pe forum m-am ingrozit destul).
Daca sunteti depistate cu hipercoagulabilitate sanguina si asteptati un ingeras in viata voastra va rog sa va inscrieti si sa comunicam intre noi,(sa mentionati la ce doctor si spital sunteti inscrise)Daca ingerasii au si venit va rog sa ne spuneti si noua aspirantelor ce tratamente a-ti urmat, ce doctor v-a urmarit sarcina si cine v-a asistat la nastere, in ce conditii []si la ce spital?indecent
Abia astept sa ne... citim.
Raspunsuri
monip spune:
Te referi cumva la sindromul antifosfolipidic? Si eu am fost diagnosticata de curand cu asa ceva - inseamna ca sangele se coaguleaza mult mai repede decat normal. Tu cum ai aflat de asa ceva? La Urleteanu am fost si eu - el e cam dur pentru gustul meu. In evidenta sunt la colega de la Municipal a dr. Badiu, o cheama Corina Grigoriu - ea m-a trimis sa-mi fac aceste analize la Fundeni , dupa un avort spontan in 5 sapt. - si asa am descoperit ca am APS .Ea nu a vrut sa ma sperie si mi-a spus doar ca a avut paciente care au reusit sa aiba copii. Stiu ca in fctie de rezultatul analizelor, in timpul sarcinii se fac in fiecare zi injectii cu o heparina -Clexane se cheama. Tu ce altceva mai stii?
kita spune:
Uite ce am gasit eu pe net:dintre starile de hipercoagulabilitate primara asociate cu tromboza venoasa profunda sunt de mentionat: mutatia de factor V Leiden, deficienta de proteina S, deficienta de ATIII, anticorpii antifosfolipidici, rezistenta la proteina C activata.
Dr.Badiu a scris pe diagnostic urmatorii trei: mutatia de factor V Leiden, deficienta de proteina S, deficienta de ATIII; mai multe informatii nu stiu unde sa gasesc (sau macar ce inseamna unele prescurtari (de exemplu LA pozitiv)).
Intr-adevar stiu ca din momentul in care sunt insarcinata o sa trebuiasca sa-mi fac zilnic injectii, dar nu a precizat denumirea( am inteles ca sunt scumpe si ca se dau compensate).
Dr.Corina la ce cabinet privat poate fi gasita? ( si are competenta si in ecografie? sau te trimite la un alt doctor ecograf, si dupa aceea platesti revenirea la consultatie la dumneaei?)pentru ca la Dr. Badiu asa e.
Merci.
monip spune:
Pe Internet poti sa gasesti informatii cautand dupa sindrom antifosfolipidic: LA pozitiv din cate stiu eu inseamna anticoagulant lupic, si cand este pozitiv este un semn ca ai acest sindrom.Ideea e ca de problema asta se ocupa hematologii nu ginecologii - in timpul sarcinii te va trimite la Fundeni sa-ti prescrie doxa de heparina si sa-ti refaci analizele.
Si eu m-as bucura sa fie compensate injectiile - am inteles ca o doza zilnica este cam 200000 lei.
Nu cred ca merita sa-l schimbi pe dr Badiu cu dr Grigoriu, decat daca preferi doamnele ginecolog -eu de aia am ales-o pe ea.Profesional sunt cam la fel si au cam aceiasi varsta, in plus sunt colegi si la Municipal si la CMU ( unde ma duc eu)si nu vad ce ar sti unul mai mult ca altul.
Ce as vrea eu sa te intreb este daca Dr Badiu ti-a vorbit si despre riscurile pe care le implica sindromul in timpul sarcinii, chiar cu tratament; eu am inteles ca exista dar, dupa cum am mai spus dr. mea a cam scaldat-o.
kita spune:
Dr.Badiu a precizat ca atata timp cat stim de existenta sindromului, nu o sa fie nici un risc (nici pentru mama, si nici pentru fat)atata timp cat incep sa-mi fac injectiile din primele zile de sarcina. Chiar nu a scaldat-o si mi-a spus sa stau linistita (sa raman insarcinata si sa nu ma mai stresez).
monip spune:
Pai exact asa mi-a zis si dr-a mea.De aia am zis ca a cam scaldat-o. Dr. Urleteanu nu a fost chiar atat de optimist - dar asta e , se pare ca noi nu avem alta solutie. Mai bine sa stam linistite si sa nu ne stresam.Oricum e f important sa stii de la inceput si sa faci tratament - altfel pot aparea probleme si mai mari decat am avut eu.
Pupici
mina spune:
Salut!
Ce bine-mi pare ca v-am gasit.
Tocmai ce am primit analizele de sange, am iesit pozitiv la antifosfolipidic si anticardiolipin.
Ideea e ca sunt insarcinata in 21 sapt. Dr m-a pus sa-mi fac aceste analize in urma unor dureri de cap aparent fara cauza.
Sunt cam speriata, pana acum nu am facut nici un tratament....
Va rog, spune-ti-mi daca medicii vostri v-au zis ceva despre riscurile asupra lui bebe. ca pana maine cand ajung la medic mi-e ca ma stresez prea tare si-i fac rau lui bebe.
Va multumesc.
Mina
Tia spune:
mina, intreaba la Interzis barbatilor. doamnele cu burtici sigur te vor ajuta
http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=7
monip spune:
Mina, la ecografie nu ti-au zis pana acum de vreo problema cu arterele uterine? Ca din cate stiu eu bebele este afectat in urma ingustarii arterelor uterine. Mai poti face si tensiune de sarcina din cauza asta.E important sa nu te stresezi si sa fii pozitiva.Noroc,
Ramona
mina spune:
Multumesc, monip!
Nu, toate ecografiile ce le-am facut au avut concluzia ca totul este ok. In urma cu vreo 2 sapt, la un consult, dr mi-a interzis sa stau sau sa orm intinsa pe spate pentur ca uterul sa nu preseze arterele ce-l iriga. Doar atat.
Ce intelegi prin tensiune de sarcina? Mare sau mica? a mea parca-ar fi cam mica....
Va pup pe toate!
Mina
kita spune:
Durerile de cap apar in momentul in care ai nu ai luat anticoagulante.
De exemplu pe mine ma durea cumplit de tare capul (uneori in frunte si moalele capului) si alteori in dreptul creierului mic spre ceafa, insotite de stari de greata-
Am mers din doctor in doctor timp de doi ani pana sa -si dea seama de cauza (intre timp mi-au recomandat sa port si ochelari de distanta);si sa stii ca de cand iau anticoagulant nu mai am dureri de cap decat foarte rar (o data la 2/3 luni) fata de durerile zilnice cand luam zilnic fiole de algocalmin.
La ce doctor esti luata in evidenta?
Daca vrei numarul de telefon al doctorului Badiu sa-mi scrii.