Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Kita, tu ce anticoagulant iei?Ca mie mi s-a recomandat aspirina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Acum iau tromboas (este de fapt tot aspirina dar dozata la 50mg)de trei ori pe saptamana, ceea ce nu necesita un control al timpului de coagulare atat de riguros.
Aspirina obisnuita are 500 mg, si daca o iei o mai lunga perioada de timp trebuie sa te astepti si la reactii adverse (dureri de stomac si scaderea temperaturii obisnuite a corpului).
La inceput am luat sintrom doua zile la rand cate un sfert si a treia zi jumatate de pilula dar, pe langa faptul ca e destul de complicat de stiut ce doza trebuie sa iei, ,mai trebuia si controlul riguros al timpului la Spitalul Fundeni, la Hematolgie.
De la Hematolgie mi-a recomandat ca in loc de aspirina obisnuita (inca nu aparuse tromboass) sa iau aspirina naturista (pe baza de salcie alba- White willow se numeste), in sa doza este foarte mare(400 mg);
Actualul dr. Badiu mi-a recomandat tromboass si sa nu ma mai joc cu medicamentul naturist.

Mergi la inceput

Si mie mi-au dat thromboass sau aspenter (asta e o aspirina de 75mg)dar una in fiecare zi.De analize nu mi-a mai zis nimeni nimic.Mai trebuie repetate?

Mergi la inceput

Doctorita de familie mi-a spus ca nu trebuie efectuat un control atat de riguros ca la tromboass. Doctorita hematolog mi-a spus sa vin in iunie la analize (ultimile le-am facut la inceputul lunii aprile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiniuc spune:

Buna tuturor,

Eu sunt insarcinata in 27 saptamani si merg la doctorul Badiu. Eu una am auzit numai lucruri bune despre el, iar pe forumuri, cu poate o exceptie, la fel totul era laudativ. In ceea ce priveste problema in dezbatere si eu am fost diagnosticata cu lupus anticoagulat in titru 1 si deficit de proteina S. dr. Badiu m-a trimis la Fundeni la dr. Uscatescu si m-au chemat la analize de doua ori pe luna. Acelasi lucru or sa il faca si de acum pana la finalul sarcinii. Ca tratament Dr. Badiu mi-a prescris Clexane una la doua zile, iar de la 7 luni, dr. de la Fundeni mi-au zis sa le fac zilnic. partea proasta pana in acest moment este ca nu sunt compensate, sunt numai pe lista de medicamente gratuite, iar daca esti insarcinata si ai carte de munca nu ai dreptul la medicamente gratuite. Prin urmare pana in acest moment le-am platit integral. Se pare ca s-ar schimba si chestia asta, dr. de familie mi-a zis sa mai astept pana saptamana viitoare. Dr. Badiu mi-a zis sa ma tin de tratament si totul o sa fie bine, este intr-adevar un pericol pentru copil daca nu faci tratament pentru ca ii poate fi afectata cresterea, iar la mama poate duce la embolie cerebrala sau pulmonara daca valorile analizelor sunt groaznice. Una peste alta incerc sa nu ma mai stresez, ma duc la analize de cate ori pe luna/zi/ora vor ei (desi cred ca pana acum mi-au luat deja litri de sange), totul e ca la final sa fie totul bine.
Bafta tuturor si mai tinem legatura !

Mergi la inceput

ce anume ai citit si te-a ingrozit despre dr. badiu. Eu sunt in evidenta la el si nu am auzit decat lucruri bune, dar daca am citi asa ceva m-am cam panicat.
Mersi

Mergi la inceput

In primul rand bine ai venit pe forum, si nu in ultimul rand "Felicitari" pentru bebe.
Sper sa nu te superi ca o sa te tot pisez cu intrebarile privind evolutia sarcinii la tine, modul de comportament al doctorului ginecolog, analizele care le faci la Fundeni...etc.
Dr. ginecolog mi-a precizat ca o sa trebuiasca sa fac injectiile zilnic (este insa adevarat ca nu a precizat si trimestrul de sarcina).
Am inteles ca injectiile sunt cam 200.000lei fiola si daca facem un scurt calcul (ca angajata cu carte de munca-HI, HI)distractia o sa fie de 6.000.000 lei, la care se mai aduga o ecografie simpla (fara poza costa 800.000), plus consultatia ...Dar, asta e.
In ceea ce priveste informatiile despre Dr, poti sa dai cautare pe forum dupa numele lui, si o sa citesti si de bine si de rele.
Daca nu ai timp sa cauti pe forum , eu am selectat o parte din postarile de pentru forum pentru soacra mea (sa le citeasca si ea...)si daca vrei pot sa ti le trimit si tie.
Astept un raspuns, si FRUNTEA SUS ca o sa reusim

Mergi la inceput

m-as bucura daca iti pot fi de folos, despre doctor am reluat tot ce era pe site, dar nu am gasit, sincer nimic care sa ma alarmeze, iar la capitolul asta am experienta (din nefericire pentru mine una foarte neagra si sumbra, deci stiu ce inseamna un doctor aiurea). Eu cand am mers la dr. badiu mi-a fost recomandat din mai multe parti ca fiind foarte bun si profesionist, iar prin comparatie cu cea care m-a urmarit in trecut nu exista termen de comparatie. Sper sa fie totul bine in ceea ce ma priveste si sa ma ajute sa aduc pe lume un copil sanatos.
In ceea ce priveste injectiile astept vesti de la doctorita de familie, care a zis ca s-ar putea sa fi revenit la sentimente mai bune statul si guvernul si atunci sa fie si clexane-ul gratuit, daca nu intr-adevar cam costa. Eu l-am luat pana acum intreg ca asta e dar doctoritele de la Fundeni sunt multumite pentru ca spun ca merge iar rezultatele sunt bune. La Fundeni, pe scurt imi verifica niste timpi de coagulare, acel LA despre care s-a mai discutat (lupus anticoagulant) si in plus o serie de anticorpi pentru ca am Rh negativ si am si incompatibilitate de grup cu sotul pana acum chiar stau bine lucrurile si asa sper sa fie pana la final. Acum mi*au prescris un supliment de fier cu acid folic (tardiferon fol) si niste B6, iar badiu mi-a dat niste magneziu in caz ca mai am contractii din cand in cand, desi de la varsta asta cam incep ele normal sa se manifeste. Din ce am citit si pe alte site-uri americane locul cel mai bun pentru injectiile cu clexane este in burta. Suna poate grav dar nu e chiar asa, ideea e sa nu nimeresti in muschi, ele trebuie facute intr-un strat de grasime, dr. mi-a zis ca pot si in picior ca nu-i bai. La inceput poate e mai greu dar te obisnuiesti.
Bafta iti doresc si tinem legatura

Mergi la inceput

Mi-a scris Delia (tot din club), ca incepand cu luna aceasta (mai)s-a revenit la sentimente mai bune pentru gravidute, si ca medicamentul in cauza, (daca nu chiar toate medicamentele pentru gravidute) sunt GRATUITE. Te pup si vezi ca o sa-ti scriu un mail privat.

Mergi la inceput

Cristiniuc, tu de la ce varsta a sarcinii ai inceput sa faci tratament cu Clexane? La ecografie ti-au zis cumva ceva de probleme cu arterele uterine?
Merci,

Mergi la inceput