Disciplinarea bebelusilor
Buna! Sunt Ema si ma adresez voua pentru prima data incepand cu o intrebare: cum disciplinezi un bebelus de 9-10 luni?
Evident ca stie ce vrea si ce nu vrea, are vointa proprie si mai ales e foarte incapatanat.
Pana acum nu am avut probleme cu mancarea insa acum nu mai vrea sa manance tot (desi pana acum o facea fara probleme),si nu mai bea tot laptele. Ma supara foarte tare lucrul acesta. Insist sa manance si stau langa el chiar si 40 de minute dar dupa aceea chiar incep sa ma enervez. Cum sa mai procedez? Ar trebui sa am mai multa rabdare?
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Raspunsuri
szivarvany spune:
Bine ai venit pe www.desprecopii.com !
Sa-ti traiasca bb !
Eu nu as numi disciplinare faptul ca un bb sa manance tooot dintr-o farfurie. Poate pur si simplu se satura, are alte preocupari si zau, daca bb creste bine, ia in greutate, e vesel, sanatos, tu ar trebui sa fii o mamica super fericita !
Nici noi nu mancam la fel, tot timpul, cu aceeasi pofta
Poate are doar o mica perioada in care nu papa la fel de mult ca inainte.
Din propria experienta iti spun, care nu e foarte mare, ca cu cat insistam mai mult, cu atat copilul se opune.
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
corinadana spune:
Sau poate are paraziti care i taie pofta de mancare!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
didita spune:
De ce te supara f tare ca nu mananca tot?
Nu cred ca poti disciplina un copil ata de mic.
just_ema spune:
Multumesc. Bine v-am gasit!
Eu am grija de bebe pentru cateva saptamani, nu e copilasul meu.
E un copil foarte fericit, zambitor, dragalas.
In ceea ce priveste disciplinarea, are nevoie de disciplinare pentru ca atunci cand i se ofera ce doreste, instantaneu se opreste din plans. Daca ar plange cu adevarat, ar avea lacrimi (probabil). Stiu ca trebuie sa fie disciplinat, sau cel putin sa stie ca nu i se va oferi intotdeauna ce doreste. Singurul lucru care ma deranjeaza e ca mama are un standard la care vrea ca bebele sa ajunga: o anumita greutate, anumite cantitati de lichide pe care trebuie sa le bea zilnic, sa manance la ore exacte si sa doarma la ore exacte.
Prin urmare mie imi revine munca asta grea (desi am avut grija de multi copii pana acum, asta chiar ca mi se pare munca grea).
Astazi nu a dormit suficient si ma supara numai gandul cand ma va intreba mama cate ore a dormit, la ce ora a mancat ultima data, cand i-a fost schimbat pampersul, etc.
Cred ca am nevoie de un planner pentru bebe. :-)
Andrada spune:
Pai daca nu esti tu mama, eu zic sa te sfatuiesti cu ea ce metode sa aplici atunci cind nu maninca tot sau nu doarme destul.
Probabil ca mai multa stimulare fizica i-ar face si pofta de mincare si l-ar si obosi destul ca sa aiba nevoie de odihna,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Elise spune:
da, cel mai bine intreab-o pe mama: ca s-ar putea sa nu-i convina nici solutiile gasite de tine pentru a-i disciplina copilul.
Elise & BBLisa
just_ema spune:
Mama nu are solutii deocamdata. Spera doar ca problema se va rezolva de la sine - dat fiind faptul ca pana acum bebelusul nu a avut astfel de probleme. Bineinteles ca nu avea cum sa aiba deoarece acum au inceput sa ii creasca dintii.
Evident ca bb nu mai poate fi ca si inainte (durerile fiind mari uneori).
Oricum, multumesc pentru raspuns.
Si bb e un copil foarte energic. Nu sta nici o clipa in loc. Eu sunt mai obosita decat el.
daniela_b spune:
quote:
Initial creeata de just_ema
Buna! Sunt Ema si ma adresez voua pentru prima data incepand cu o intrebare: cum disciplinezi un bebelus de 9-10 luni?
Evident ca stie ce vrea si ce nu vrea, are vointa proprie si mai ales e foarte incapatanat.
Pana acum nu am avut probleme cu mancarea insa acum nu mai vrea sa manance tot (desi pana acum o facea fara probleme),si nu mai bea tot laptele. Ma supara foarte tare lucrul acesta. Insist sa manance si stau langa el chiar si 40 de minute dar dupa aceea chiar incep sa ma enervez. Cum sa mai procedez? Ar trebui sa am mai multa rabdare?
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Ema, ce frumos nume!
Bine ai venit pe forum!
Daca nu te superi, intrebare: in ce "forma" ai grija de acest bebe? Ca bona (platita) sau ca un membru de familie care participa la ingrijirea lui? Te intreb asta fiindca dai de inteles ca si mama lui ti-e prin preajma.
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
just_ema spune:
Daniela, multumesc pentru compliment. :-) Sunt bona. Si mama e prin preajma deseori. Ne intelegem bine dar cand e vorba de cresterea copilului ei, are standarde foarte inalte cu care nici sotul nu e de acord. Deoarece am fost bona in diferite locuri si pentru perioade lungi, consider ca am experienta in domeniu. Am lucrat cu copii aproximativ 7 ani. Acum intelegeti frustrarea mea?
Elise spune:
ema,
uite, pentru ca ai lucrat cu multi copii si ai ceva mai multa experientza decit o mamica care a vazut "in actiune" doar bbul propriu, eu as fi curioasa sa aud parerea ta: un bb de 9-10 luni trebuie disciplinat sa manince tot din farfurie?
Tu ce crezi?
Cum ai proceda cu al tau?
Lasa ce zice mama in cazul asta ... daca ar fi bble tau, cum ai aborda problema?
Elise & BBLisa