Mai aproape de Dumnezeu ?

Mai aproape de Dumnezeu ? | Autor: flaviutza

Link direct la acest mesaj

Mi-am pus intrebarea asta de mica, din mometul in care am dat nas in nas cu ideea de Dumnezeu, de religie. din umilele mele cunostiinte , Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Dumnezeu este bun, bland,iertator, si-a jertfit unicul Fiu in numele umanitatii. altruism suprem. si atunci, noi, cum putem sa fim aproape de EL? aproape de ceea ce ar vrea El sa fim? fara sa-mi bat capul cu lecturi multiple, fara sa disec Biblia si fara sa plec urechea la ce spune popa cred ca aproape de Divinitate inseamna, in esenta, sa fi un om BUN.

Dumnezeu e unic pentru mine, fie ca-l numim Dumnezeu, Allah sau mai stiu eu cum. e unul pentru toti. Si ar trebui sa acceptam asta. In numele credintei se poarta si s-au purtat razboaie. Turnurile gemene au picat in numele credintei unora. Mii de oameni mor zilnic in numele unei false credinte. nu inteleg cum poti face rau in numele ideii de bine.

Nu cred ca vreuna din religii detine adevarul suprem . sunt crestin ortodox , e religia in care m-am nascut si pe care am imbratisat-o ,insa nu cred ca detine adevarul suprem. Acesta e detinut doar de catre EL.

Iarasi nu inteleg cum unii pot fi catalogati mai aproape/departe de Dumnezeu prin prisma obiceiurilor ,ritualurilor pe care le practica sau nu. Cum un ortodox poate crede ca un catolic nu e credincios pentru ca nu urmeaza aceleasi obiceiuri. datinile, ritualurile au fost stabilite de catre oameni, nu de Dumnezeu.diversele interpretari ale Cuvantului lui Dumnezeu la fel. asa cred eu ca au luat nastere diversele religii. El e mult deasupra acestora.

Ce s-ar intampla daca toti oamenii de pe planeta ar fi BUNI? cu adevarat Buni? Am fi mai aproape de El? In fond, cred ca asta e Scopul suprem pentru care exista aceasta Dualitate a omului. bun si rau in acelasi timp.

Animalele nu fac rau constient. ucid doar ca sa traiasca. noi ucidem din placere ,facem rau constient.suntem inteligenti si totodata stupid de prosti. de ce ne-a facut sa fim ASA?

In fiecare zi mai aproape de Dumnezeu...asta e scopul meu. zilnic vreau sa fiu un om mai bun. altruist, moral, iertator. bun cu oamenii , bun cu un catel amarat fara stapan.

Pt mine aproape de Dumnezeu inseamna strict urmarea cu sfiintenie a acestor cuvinte:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamântul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!
2. Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, si din câte sunt pe pamânt, jos, si din câte sunt în apele de sub pamânt! Sa nu te închini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine, pâna la al treilea si al patrulea neam, si Ma milostivesc pâna la al miilea neam catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau în desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în desert numele Lui.
4. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa în acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramâne la tine, Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.
5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamântul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie.
6. Sa nu ucizi!
7. Sa nu fii desfrânat!
8. Sa nu furi!
9. Sa nu marturisesti strâmb împotriva aproapelui tau!
10. Sa nu doresti casa aproapelui tau; sa nu doresti femeia aproapelui tau, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui si nici unul din dobitoacele lui si nimic din câte are aproapele tau!

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Initial creeata de flaviutza
cred ca aproape de Divinitate inseamna, in esenta, sa fi un om BUN.
mami si Ale

uite ce spune Scriptura:toti sunt sub pacat,
Dupa cum este scris: "Nu este drept nici unul;
Nu este cel ce întelege, nu este cel ce cauta pe Dumnezeu.
Toti s-au abatut, împreuna, netrebnici s-au facut. Nu este cine sa faca binele, nici macar unul nu este.
Epistola catre Romani 3;9-12Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:
Initial creeata de flaviutza
Pt mine aproape de Dumnezeu inseamna strict urmarea cu sfiintenie a acestor cuvinte:1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamântul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!
2. Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, si din câte sunt pe pamânt, jos, si din câte sunt în apele de sub pamânt! Sa nu te închini lor, nici sa le slujesti, ca Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine, pâna la al treilea si al patrulea neam, si Ma milostivesc pâna la al miilea neam catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau în desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în desert numele Lui.
4. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa în acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramâne la tine, Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.
5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamântul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie.
6. Sa nu ucizi!
7. Sa nu fii desfrânat!
8. Sa nu furi!
9. Sa nu marturisesti strâmb împotriva aproapelui tau!
10. Sa nu doresti casa aproapelui tau; sa nu doresti femeia aproapelui tau, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui si nici unul din dobitoacele lui si nimic din câte are aproapele tau!Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

e un inceput bun,dar nu e suficient.Uite ce ne zice Hristos,in predica de pe munte: Ati auzit ca s-a zis celor de demult: "Sa nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda.
Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda
Ati auzit ca s-a zis celor de demult: "Sa nu savarsesti adulter". Eu insa va spun voua: Ca oricine se uita la femeie, poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui. ...si asa mai departe
Concluzia:Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este. Poti citi toata predica in Evanghelia dupa Matei cap.5-6.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Irina cum se impaca asta

toti sunt sub pacat,
Toti s-au abatut, împreuna, netrebnici s-au facut. Nu este cine sa faca binele, nici macar unul nu este.
Epistola catre Romani 3;9-12

cu asta

Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este.

asta e prima intrebare pentru tine. mai am doua:

-este religia ta detinatoarea adevarului suprem?
-nu crezi ca analizand si interpretand (uneori dupa placul si interesul personal-cazul sectelor religioase) pierdem esentialul?

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Eu cred ca daca respectam cele doua porunci pe care le-a lasat Iisus nu numai ca urmam implicit si Decalogul, dar putem fi in fiecare zi mai buni decat am fost pana acum si mai aproape de Dumnezeu decat am fost pana acum. Ce poate fi mai cuprinzator si ma greu in caelasi timp decat:
1. Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau. si
2. Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by flaviutza

Irina cum se impaca asta toti sunt sub pacat,
Epistola catre Romani 3;9-12
cu astaFiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este.
asta e prima intrebare pentru tine. mai am doua:-este religia ta detinatoarea adevarului suprem?
-nu crezi ca analizand si interpretand (uneori dupa placul si interesul personal-cazul sectelor religioase) pierdem esentialul?Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

1.se impaca.In primul rand Dumnezeu ne arata ca orice om care zice ca e bun minte,fiindca nu exista om fara pacat(toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu-scrie tot la Romani).Apoi ne arata ca ceea ce ni se cere este nu mai mult nici mai putin decat desavarsirea.Standard imposibil de atins prin resurse proprii,omenesti,si aici intervine credinta.Prin credinta in Hristos putem atinge desavarsirea,fiindca Hristos a devenit om ,ca omul sa se indumnezeiasca,zic Sfintii Parinti.2.din punctul meu de vedere da,in ortodoxie poti avea o relatie deplina cu Hristos,care e Adevarul3.desigur,de aceea ortodocsii nu au interpretari personale ale Scripturii,credintei,etc.,ci orice interpretare se face in cadrul Bisericii,fiindca in Biserica lucreaza Duhul Sfant,iar Hristos este Capul eiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

1) deci prin credinta ating desavarsirea. chit ca sunt rau. de fapt nimeni nu e bun.toti suntem pacatosi. deci putem face rau, ni-l spala credinta .daca sunt credincios,desi fac rau, ating desavarsirea.

2) inteleg ca un musulman e mai departe de ceea ce numim credincios.

Acum sa te citez "2.din punctul meu de vedere da,in ortodoxie poti avea o relatie deplina cu Hristos,care e Adevarul"

asa credeau si aia care au omorat oameni in 11.09. Ca ei(religia lor) detin adevarul.

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

3.desigur,de aceea ortodocsii nu au interpretari personale ale Scripturii,credintei,etc.,ci orice interpretare se face in cadrul Bisericii,fiindca in Biserica lucreaza Duhul Sfant,iar Hristos este Capul ei

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

Serafim Rose

Da? ortodocsii nu intepreteaze? stai linistita, nici martorii lui Iehova de rand nu o fac, o fac altii pentru ei(capii).

iar intepretarea din cadrul Bisericii cine o face? ok.Duhul sfant...prin cine? nu prin oameni? nu oamenii au stabilit ce si cum, practicile, ritualurile?

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:

1) deci prin credinta ating desavarsirea. chit ca sunt rau. de fapt nimeni nu e bun.toti suntem pacatosi. deci putem face rau, ni-l spala credinta .daca sunt credincios,desi fac rau, ating desavarsirea.2) inteleg ca un musulman e mai departe de ceea ce numim credincios. Acum sa te citez "2.din punctul meu de vedere da,in ortodoxie poti avea o relatie deplina cu Hristos,care e Adevarul"asa credeau si aia care au omorat oameni in 11.09. Ca ei(religia lor) detin adevarul.Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

1.credinta fara fapte este moarta,spune tot Scriptura2.un musulman poate fi credincios in religia lui,dar e departe de ceea ce numim crestinfiecare religie/denominatie crede ca detine adevarul,altfel nu ar fi fost intemeiateIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by irina.c.3.desigur,de aceea ortodocsii nu au interpretari personale ale Scripturii,credintei,etc.,ci orice interpretare se face in cadrul Bisericii,fiindca in Biserica lucreaza Duhul Sfant,iar Hristos este Capul eiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica "Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Da? ortodocsii nu intepreteaze? stai linistita, nici martorii lui Iehova de rand nu o fac, o fac altii pentru ei(capii).iar intepretarea din cadrul Bisericii cine o face? ok.Duhul sfant...prin cine? nu prin oameni? nu oamenii au stabilit ce si cum, practicile, ritualurile?Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

ba da,prin oameni,ca doar oamenii alcatuiesc Biserica,am zis eu altceva?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Mie'mi place titlul subiectului, parca e dintr'o reclama bisericeasca:

Cât mai aproape de Dumnezeu, cât mai departe de oameni!

Alin

Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."

Mergi la inceput