De acord cu acest ritual de Paste ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

HRISTOS A INVIAT!
Fetelor, mare pacat ne facem cu subiectul asta! Problema pusa seamana cu drobul de sare.
Dar , pe de alta parte, citind cele postate de voi,
ma gandesc ca si eu sarut pe rama icoanele. Doamne iarta-ma!
Asa , daca stam sa ne gandim , ne expunem si cand mergem la cofetarie sau restaurant.
Sa va spun cum l-am vazut pe baiatul cu pizza, caruia nu i s-a primit comanda, cautandu-si mobilul a scapat punguta sigilata cu tacamuri pe jos, a luat-o , era cat pe ce sa scape si pizza, noroc ca a prins cutia la timp. Eu urmaream plina de curiozitate...dak scapa pizza...o ducea la destinatar?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nu inteleg de ce e mare pacat sa vorbesti despre chestiile neigienice din biserica! E pacat sa fii nesimtit si sa-ti pui balele pe icoane, nu sa te gindesti ca sint microbi acolo. La biserica la care ma duc eu e pus un afis mare pentru toate cucoanele "pioase" si rujate: Icoana se atinge cu fruntea si cu mina, nu cu buzele!" Eu am fost invatata sa nu pun buzele pe icoana, dincolo de chestia igienica e de bun simt sa nu lasi urme pe icoane. Asa cum de bun simt e sa nu balosesti nici omul cind il pupi sau ii pupi mina, dar multi n-au invatat chestia asta elementara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

flaviuta nu e deloc igienic. cu toate astea, de cele 3 ori cand dau pe la biserica intr-un an sarut icoanele si ma gandesc ca poate nu oi avea ghinionul teribil sa ma imbolnavesc de ceva. pe alexandra nu o sa o las insa sa pupe si ea icoanele, poate cand o creste ceva mai mare. alex spune ca a vazut insa pe discovery un documentar, in care se mirau si nu isi explicau cum de nu se transmisese nu stiu ce boala asa.

tania-z se zice ca argintul din lingurita de impartasit omoara microbii. eu am dus-o la impartasit pe fata mea.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Argintul nu lasa raspindirea microbilor (!), dar lichidul din el da. Stati linistiti, ca numai la ortodocsi eate lipsa asta de grija fatza de igiena. La altii am vazut cum folosesc frumusel cite ceva (nu stiu cum se cheama kestiutele alea) pentru fiecare in parte, fie el copil sau adult.

De cind ma stiu, mama nu m-a lasat sa ating icoanele, crucile si alte cele cu gura. La nunta am facut la fel si s-au uitat popii (ca erau 4!!!) chioris la mine. Ei si, nu mai pot eu de asta! Ce, daca ma imbolnavesc, ma ingrijeste popa, imi plateste biserica medicamentele?!? HA!

Si cu asta, un Paste fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ma uimeste foarte tare inversunarea pe care asemenea subiecte o starnesc! Mai ales in perioada aceasta in care ar trebui ca oamenii sa fie mai toleranti! In sfarsit, asta e o alta discutie...

As avea doar o singura intrebare!
Cunoasteti macar un singur caz de imbolnavire in urma folosirii la comun a aceleiasi cristelinite si a apei respective (care din cate stiu eu e sfintita- oare acest lucru nu are nici o importanta asupra potentialului contagios?), sau dupa impartasanie sau dupa ce a fost sarutata o icoana?
Eu personal nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

si copilul,si eu, ne impartasim si sarutam icoanele si nu ne-am imbolnavit din asta.Fiecaruia i se face dupa credinta lui,cum zice Scriptura.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Eu sarut icoanele, insa feciorasul meu pune fruntea , dar nici eu nu am auzit cazuri de imbolnavire cu toate ca e adevarat ca multe icoane sunt pline de ruj si rusine celor ce fac asemenea lucruri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

As avea doar o singura intrebare!
Cunoasteti macar un singur caz de imbolnavire in urma folosirii la comun a aceleiasi cristelinite si a apei respective (care din cate stiu eu e sfintita- oare acest lucru nu are nici o importanta asupra potentialului contagios?), sau dupa impartasanie sau dupa ce a fost sarutata o icoana?
Eu personal nu!

Nici eu nu ii permit copilului meu sa sarute icoanele,in fond acest gest este simbolic si are acelasi efect si daca le atinge cu fruntea,nu cu buzele,nu?
Mama mea a avut hepatita si stiu ce inseamna chinul de a trai cu o boala contagioasa.
Si crezi ca a stiut vreun doctor sa ii spuna daca a luat-o de la vreun zarzavat nespalat,de la spitalul in care fusese internata mai anterior din cauza unui accident ori din cauza ca saruta icoana de la biserica?

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Da. Eu cunosc pe baietelul unei verisoare de gradul al doilea, care dupa ce a fost boezat in aceeasi apa in care mai intrasera inca 2-3 copilasi inaintea lui (unul avea clar o boala de piele), a avut si el aceeasi boala de piele. Va dati seama cit a tras biata mama cu el, bebe de doar 2-3 luni, cu o boala de piele luata din apa sfintita.

Cind l-am botezat pe cel mare erau 8 copilasi cu tot cu el la botezat. Am pus "pilele" in functiune si pe el l-a luat primul. Altfel cred ca ne-am fi intors acasa si am fi facut botezul acasa. In fond se poate si asa ceva.

Toleranta e buna cind e cu masura. Cind e vorba de cite si mai cite din biata tarisoara, se pare ca prea multa toleranta strica. Ma refer la toleranta pe care toti romanii o manifesta fatza de lucruri complet anormale din orice punct de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Cunoasteti macar un singur caz de imbolnavire in urma folosirii la comun a aceleiasi cristelinite si a apei respective

nenorocirea cu bolile astea contagioase este ca nu stii EXACT momentul in care le-ai luat: da, cunosc o gramada de oameni care s-au imbolnavit de tot felul de nenorociri, oamenii aia pupau icoane, pupau alti oameni, puneau mina pe bare de sprijin din tramvai si dupa aceea puneau mina pe fatza, foloseau toalete publice etc etc.
De unde pot sa stie IN CE MOMENT s-au molipsit de ceva?

Nu e mai bine sa renunti la tot acest "set" de obiceiuri, in masura in care poti, ca sa previi riscurile?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput