De acord cu acest ritual de Paste ?
Raspunsuri - Pagina 14
sinzi_ana spune:
Flaviutza, tu esti fata desteapta si sunt sigura ca pricepi ce e toleranta...
Adica...(de exemplu...sa fiu mai explicita)...daca eu nu sunt de acord cu circumcizia la musulmani, nu le spun ca practica lor mi se pare absurda, abuziva si periculoasa pentru copil...Mai si dezbat cu ei tema asta incercand sa ii conving sa renunte la practica asta...
Ii respect pentru religia lor, ii respect in decizile pe care le iau atat pentru ei cat si pentru copiii lor, si daca as fi casatorita cu un musulma si amandoi am cadea de acord ca circumcizia nu e pentru noi, nu as face tam-tam de asta...nu ma duc in moschee sa strig un gura mare ca mi se pare obiceiul lor inuman, nu????
Pur si simplu e decizia mea personala, sunt discreta, dar in acelasi timp ii respect si pe cei care fac altfel ca mine...fara sa ii judec
Cam asta e toleranta!!!!!
Nu ma bat cu pumnul in piept, ce mama buna sunt si ce decizii bune iau pt copilul meu spre deosebire de alte mame...
Asa ca...daca nu mi se pare igienic sa pupe icoanele, nu ma apropi de ele cu copilul, dar nu scuip in san cand vad ca alte mamici permit copiilor sa le sarute...
Asa ca intrebarea ta e retorica, si te priveste numai pe tine...
Unii isi lasa copii sa pupe icoanele si e ok, unii nu ii lasa si asta e ok!!!!
Normal ca daca tu judeci pe cineva care practica pupatul icoanelor te vor judeca si ei pe tine ca nu practici pupatul icoanelor!!!!
Cel mai bine e sa stai in banca ta, sa faci ce e mai bine pt copilul tau, dar sa ii lasi si pe altii sa faca ce e mai bine pt copiii lor!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
conchita spune:
Sanziana, ai explicat perfect de ce discutia asta a fost cu program inca din titlu si, deci, intoleranta fata de cei care 'nu sunt de acord' cu conceptiile autoarei sau ale celor care gandessc asemenea ei.
simply spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Flaviutza, tu esti fata desteapta si sunt sigura ca pricepi ce e toleranta...
Adica...(de exemplu...sa fiu mai explicita)...daca eu nu sunt de acord cu circumcizia la musulmani, nu le spun ca practica lor mi se pare absurda, abuziva si periculoasa pentru copil...Mai si dezbat cu ei tema asta incercand sa ii conving sa renunte la practica asta...
Ii respect pentru religia lor, ii respect in decizile pe care le iau atat pentru ei cat si pentru copiii lor, si daca as fi casatorita cu un musulma si amandoi am cadea de acord ca circumcizia nu e pentru noi, nu as face tam-tam de asta...nu ma duc in moschee sa strig un gura mare ca mi se pare obiceiul lor inuman, nu????
Pur si simplu e decizia mea personala, sunt discreta, dar in acelasi timp ii respect si pe cei care fac altfel ca mine...fara sa ii judec
Cam asta e toleranta!!!!!
Nu ma bat cu pumnul in piept, ce mama buna sunt si ce decizii bune iau pt copilul meu spre deosebire de alte mame...
Asa ca...daca nu mi se pare igienic sa pupe icoanele, nu ma apropi de ele cu copilul, dar nu scuip in san cand vad ca alte mamici permit copiilor sa le sarute...
Asa ca intrebarea ta e retorica, si te priveste numai pe tine...
Unii isi lasa copii sa pupe icoanele si e ok, unii nu ii lasa si asta e ok!!!!
Normal ca daca tu judeci pe cineva care practica pupatul icoanelor te vor judeca si ei pe tine ca nu practici pupatul icoanelor!!!!
Cel mai bine e sa stai in banca ta, sa faci ce e mai bine pt copilul tau, dar sa ii lasi si pe altii sa faca ce e mai bine pt copiii lor!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
foarte bine explicat!!! Nota 10!
fdoina spune:
quote:
Originally posted by conchita
am scapat de asta imaginandu-mi ca batranii si bolnavii care se impartasesc din sangele Domnului in fatza mea sunt parintii mei.
daca am putea sa vedem, cu adevarat, ce e in lingurita aia...dar suntem asa de orbi
mi-a fost dor de tine, Hristos a inviat!
conchita spune:
quote:
Originally posted by fdoinaquote:
Originally posted by conchita
am scapat de asta imaginandu-mi ca batranii si bolnavii care se impartasesc din sangele Domnului in fatza mea sunt parintii mei.
daca am putea sa vedem, cu adevarat, ce e in lingurita aia...dar suntem asa de orbi
mi-a fost dor de tine, Hristos a inviat!
Adevarat a Inviat! si mie de tine! da, ai dreptate, Doina scumpa, e sangele Mantuitorului. dar eram la inceput, mica si proasta, mdeh.
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Marilena, chiar nu ai citit ce am scris eu! De comentat nu are rost, ca am scris deja pe tema asta, deci nu mai repet.
Am citit tot si ti-am spus parerea mea, ba chiar am incercat sa te fac sa si pricepi ca exagerezi, dar ma tem ca nu ai inteles prea mult.
MARILENA SI ANNA
DARAEL spune:
Nelamurirea mea nu este referitoare la icoane, obiceiuri sau toleranta..... nelamurirea mea este una cu mult mai lumeasca: cum a rezistat subiectul acesta 10 pagini fara sa va luati la harta si fara sa duceti acest subiect la ZZ la fel ca ultimul subiect despre pupatul icoanelor......
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
IreneCAM spune:
Buna!
Am citit prima pagina si celelalte pe bucati, ca muuulte dezbateri a mai generat subiectul. In principiu sunt de acord cu FLAVIUTZA, si eu as fi facut la fel, desi recunosc ca atunci cd ma duc la biserica mai sarut icoanele, pe rama, cum spunea cineva.Pana la urma, totusi, nu asta e esenta credintei noastre. Poti cinsti icoanele inchinandu-te, nu e nimic blasfemiator daca nu le saruti, eu asa simt...am spus "simt" pt pana la urma ceea simti e f important in tot ce inseamna religie.
Numai bine tuturor!
Andra
Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala...Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
denizel spune:
Offtopic: ce surprizeeee!!!!
Conchita, bine ai revenit! :)
fdoina, bine ai revenit! (de tine stiam mai demult).
Flaviuta, parerea mea este ca nu trebuie sa ceri cuiva sfatul sau opinia in legatura cu aceste ritualuri.
Faci asa cum simti tu!
Cred ca degeaba ai incerca sa-ti invingi sila si sa saruti o icoana, fiindca asa fac ceilalti. Daca nu o faci din inima, mai bine nu ai face-o :-) Din punctul meu de vedere, poti suplini acest mod de apreciere, dragoste sau recunostinta, prin alte gesturi, ganduri, actiuni samd.
Sau, asa cum se zicea aici, sa incerci sa faci asocieri care sa nu-ti mai produca sentimente negative.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ardeiash spune:
eu nu citesc foarte multe pe aici.. dar asa ce obisnuieste? sa se certe lumea pe altarul unei biserici virtuale? am deschis si eu un subiect.. despre saritul peste mese... si a vazut ca se lua lumea la harta.. insa nu intelesesem de ce?!
s-auzim numai de bine! si