De acord cu acest ritual de Paste ?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by conchita

anky, scuze, nu am vazut acele postari, mi le arati, te rog. le-am vazut, in schimb, pe cele care catalogau drept iresponsabili si fanatici pe parintii care isi lasa copiii sa sarute icoanele.

eu ma pup cu aprox. 6 miliarde de oameni zilnic, cati sunt pe planeta asta, ca doar respiram acelasi aer. si stati, ca n-am pus la socoteala si toate animalele.

conchita, bine ai revenit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu este totuna sa respiri aerul de pe o planeta impreuna cu toate celelalte vietuitoare de pe ea, cu a respira aerul intr-o incapere cu citeva zeci de persoane dintre care sigur citeva sint bolnave (n-am vazut sa existe vreo restrictie privind intrarea bolnavlor de vreun fel in biserica). Daca totul ar fi atit de simplu, atunci nu ar mai trebui sa ne ferim de nici un bolnav care tuseste sau stranuta, pentru ca - nu-i asa - doar respiram acelasi aer cu inca 6 miliarde de oameni.

Uite aici o mostra de mesaj foarte "tolerant". Nu este singurul, dar nu pot sta acum sa le citesc iar pe toate.

quote:
Eu nu inteleg un lucru: ce atata prefacatorie ca pupati icoanele? Daca va e frica de microbi si boli nu le pupati pur si simplu. De ce trebuie sa mimati? Ce mai reprezinta gestul vostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Simina, si totusi ne trimitem copiii la gradinita stiind foarte bine ca acolo vor incepe sa faca toate bolile copilariei. ba, mai mult, continuam sa calatorim cu tramvaiul, autobozul, trenul, avionul - toate populate, sa mergem la munca in cladiri ticsite cu oameni, sa dam mana cand facem cunostinta cu cineva fara sa-i cerem sa se spele pe maini inainte...si exemplele pot continua. de ce s-ar interzice intrarea bolnavilor intr-o Biserica, nu stiu.

despre mesajul citat de tine...poate redefinim toleranta, ca mie nu mi se pare intolerant. intrebarea e perfect logica: de ce ai pretinde ca executi un ritual contra caruia ai vota a doua zi pe forum?

ma intreb, isi mai aminteste cineva de Maica Tereza? cea pupatoare de leprosi si de murdari si de toti amaratii pamantului? dar probabil ca aveti dreptate, germenul rulz.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bagoiu
conchita, bine ai revenit!

Irina & trupa

Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.

pup Irina scumpa si trupa ei minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pai tocmai asta am spus si eu: ca in spatii inchise este un risc mai mare de transmitere a bolilor. Cu atit mai mult cu cit iei contact direct cu umori ale corpului uman, purtatoare de virusuri si alti microbi. Ca acestia nu supravietuiesc mult in aer iar se stie, dar cind le inspiri imediat ce au fost lasate acolo de cel de dinainte, este aproape sigur ca ai inspirat/inghitit si germenii din acele minunate picaturi de saliva/muci si ce-or mai fi pe acolo. Asta am vrut sa spun prin faptul ca bolnavii care saruta icoanele in biserica dau la toti de dupa ei din boala lor. Desigur ca mai depinde si de imunitatea fiecaruia. Dar aceasta se cistiga in timp. Deci si prin urmare copilasii nu prea o au.

Bolile copilariei nu se mai fac la nici o gradinita/scoala care se respecta, pentru ca in ziua de azi copiii sint vaccinati impotriva acestor boli.

Legat de practicarea acestui ritual, al puparii celor sfinte, cred ca cei ce nu-s de acord o fac doar de gura lumii, care stim cit de sloboda este. Tocmai din acest motiv eu nici nu mai practic asa ceva, pentru ca mi se pare ipocrizie din partea mea. Si sint sigura ca nu este stipulat in Cartile Sfinte sa facem schimb de umori intre noi in lacasul sfint.

In rest, nu ma poate convinge nimeni de contrariu. Sint principiile mele pe care nu le incalc si ii tolerez pe cei care inca mai practica asa ceva. Dar vad ca nu si ei pe mine. Iar acest subiect sint sigura ca a fost deschis ca o discutie, nu ca sa degenereze intr-o cearta, nici intr-un referendum.

Mergi la inceput

Simina, daca nu ne poate convinge nimeni ca e valabila si alta varianta de raspuns, atunci nici o discutie nu mai are rost, esti de acord? eu cred ca fiecare avem de invatat de la celalalt, chiar si numai ca se poate sa privim lumea diferit si totusi sa supravietuim, ba chiar sa fim fericiti asa cum suntem, poate chiar la polul opus cu convingerile.

mie nu mi-a fost niciodata sila sa sarut icoane, dar patesc altceva -mi se pare ca ar trebui sa ramana intangibile, sunt prea pretioase ca sa le poata atinge pacatoasa de mine. cu lingurita e alta poveste, recunosc ca mi-a fost sila o vreme. nu frica de boala, ci pur si simplu sila. am scapat de asta imaginandu-mi ca batranii si bolnavii care se impartasesc din sangele Domnului in fatza mea sunt parintii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Siminaf, eu sunt convinsa ca tu nu mergi niciodata in mall-uri, spitale, farmacii, market-uri, sau alte locuri publice inchise, din precautia de a te feri de toti microbii. Asemenea, sunt sigura ca ti-ai vaccinat copilul cu tot ce exista pe piata in acest sens.
Atunci, cum ai putut comite imprudenta de a veni la biserica?
Tocmai acolo unde este plin de bolnavi, de muci, bale, saliva si alte alea?
Ca din cate inteleg, pt una lume, biserica nu reprezinta decat un focar de infectie, singurul unde isi iau masuri de precautie serioase.
Si ai dreptate, nu are sens sa faci pentru Dumnezeu ceva doar de gura lumii, oricum El nu pretuieste ramasitele.
Imi cer de pe acum scuze pentru mesajul tendentios, dar la asemenea exagerari...
I-as intelege pe cei care ar fi super precauti in general, refuzand sa se atinga de orice persoana/obiect strain/animal, sau sa intre in orice spatiu public, dar nu stiu daca aici exista vreun asemenea caz.

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Legat de practicarea acestui ritual, al puparii celor sfinte, cred ca cei ce nu-s de acord o fac doar de gura lumii, care stim cit de sloboda este. Tocmai din acest motiv eu nici nu mai practic asa ceva, pentru ca mi se pare ipocrizie din partea mea. Si sint sigura ca nu este stipulat in Cartile Sfinte sa facem schimb de umori intre noi in lacasul sfint.

In rest, nu ma poate convinge nimeni de contrariu. Sint principiile mele pe care nu le incalc si ii tolerez pe cei care inca mai practica asa ceva. Dar vad ca nu si ei pe mine. Iar acest subiect sint sigura ca a fost deschis ca o discutie, nu ca sa degenereze intr-o cearta, nici intr-un referendum.

Ai perfecta dreptate. Nu ma consider o cunoscatoare a Bibliei, dar dupa umila mea stiinta, nicaieri in scriptura nu se cere sa se sarute icoanele. Dimpotriva se spune "sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo alta infatisare...si sa nu te inchini lor."
Ce vrea sa insemna asta totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

In Biblie nu scrie nicaieri sa saruti vreo icoana. Aceasta e doar o traditie si nu are nici o legatura cu credinta si relatia noastra Dumnezeu. El nu ne cere asa ceva,nu vad de ce am face-o. Daca pupam o bucata de lemn, sau din ce-o fi acea icoana, ni se iarta din pacate sau ne face mai buni ?? Nu trebuie sa facem tot ce zice popa, mai trebuie sa ne si gandim la ce reprezinta respectivul gest si daca are vreo valoare in ochii lui Dumnezeu. Biblia spune totul, cautati si veti vedea ca nicaieri nu spune de acest ritual. Tot ce spune e sa nu ne facem chip cioplit , nici vreo infatisare a lucrurilor de sus, sa nu ne inhinam inaintea lor. Nu spune asa in cele 10 porunci ?? Sunt in Exod 20, puteti citi si atunci totul devine foarte clar.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:

Hai nu zau? Serios??? Si cand am zis fix acelasi lucru m-ai acuzat de intoleranta ntz ntz ntz

quote:

Uite aici o mostra de mesaj foarte "tolerant". Nu este singurul, dar nu pot sta acum sa le citesc iar pe toate.

quote:

Eu nu inteleg un lucru: ce atata prefacatorie ca pupati icoanele? Daca va e frica de microbi si boli nu le pupati pur si simplu. De ce trebuie sa mimati? Ce mai reprezinta gestul vostru?

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput