Sezatoarea canadiana (60)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Mikiion, asa cum ti-a explicat si nelia trebuie sa-i descresti numarul de mese treptat sa nu ai probleme cu sanii, prima data ii reduci cate o masa ziua(ceea ce cred ca ai facut deja ca manaca solide), apoi numarul de mese noaptea. Eu pe Tudor l-am alaptat pana la un an jumate cand s-a intarcat singur, deci si dupa ce m-am intors la servici si m-am bucurat ca am putut sa o fac mai ales ca tare des s-a imbolnavit dupa ce a mers la gradi. Cu Petra nu stiu cum va fi ca pana acum a fost mai greu decat cu Tudor in toate privintele si chiar daca nu am fost asa stresata de orice ca la primul copil, dar e ea un bb mai dificil si cum spune si larajr mi-a dat peste cap toate teoriile si si rabdarea. Eu incerc sa o adorm singura, dar nu tine figura, e in stare sa planga pana nu mai poate, bine ca nu am lasat-o ca pana la urma nu am mai putut eu.
Ktrinel, eu ii duc la medic pe amandoi la tinytots, nu sunt extraordinari medicii, dar macar te poti planifica destul de repede si pe internet, plus au program pana la 9 seara si si sambata si duminica. Este in westisland nu stiu unde stai tu.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor, multumesc de primire!

Nelia, am fost pe faza acum citeva saptamani cind ai postat meniul pentru fetele tale si tare m-am bucurat fiindca am incercat sa-l pun in practica ,fara prea mare succes, insa, fiindca Rachelutza mea a devenit o mofturoasa la mancare si cred ca din pufoasa o sa ajunga o schilodenie. Problema mea # 1 este “ce sa-I mai fac de mincare fetei mele? “ .. radeti si va minunati, daca asta poate fi considerata o problema .

Lorelai, multumiri multe pentru sustinerea si incurajarea pe care mi le-ai acordat atunci cind am avut nevoie!

Vorbiti de pediatrii; prin zona mea “ de tara” cind am intrebat de pediatru care sa urmareasca evolutia fiica-mii mi s-a ras, efectiv, in nas “ nu ajungi la pediatru decit daca este ceva in neregula cu copliul ’” asa ca este in grija dr. de familie.

Rocs02 asa-i, faine si sufletiste prietenele mele de grupa ( asa le consider, mai ales ca am avut sansa sa le si cunosc personal pe unele dintre ele cind am fost in tara anul trecut).Am impartit multe impreuna, si bune, si rele. Le iubesc pe toate.

Apropo de plecat in tara, - ca s-ar putea sa mergem si noi prin iunie - ; puteti sa-mi dati vreo sugestie de cadouri ?
De fiecare data am plecat cu valizele indesate ca Mos Craciun dar nu pot spune ca am fost chiar multumita de ce am dus , mai ales ca majoritatea lucrurilor de pe aici sint chinezarii. Si stiti cum este, fiecare rubedenie asteapta cite ceva, cit de cit, sau poate ca ne-am obisnuit noi cu ideea ca asteapta si ne simtim datori fiindca, “venim din Canada”.

Ira

quote:
Bai frate, ce ma omoara pe mine e munca, cine mama masii o mai fi inventat-o si pe luméa asta ?

pup fetele!

Rachel(Nov.23,2005) & Ina

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ei fetelor, daca ma iau dupa teoriile din carti, Capraru de ex. eu ma spanzuram de mult, ca mama denaturata mai sunt, nu sunt in stare sa-mi cresc copilul ca la carte. Si chiar am avut o depresie prin noiembrie -decembrie ca tot mi se dadeau exemple de copii perfecti si al meu nu facea nimic ca in carti.
Eu stiu sigur ca am ratat procesul de invatare de auto-adormire a lui Marc. Si imi reprosez mereu asta. Sotul mi-a spus ca ma bate daca mai incep cu prostii ca avem un copil perfect normal si sa nu mai il critic atat.

Am ajuns si eu cu chiu cu vai la concluzia ca nu trebuie sa compari copiii. Fiecare e diferit, chiar daca au fost crescuti de aceeasi mama.
Si sa nu te mai iei dupa gura lumii si sa tot faci comparatii.
Pai al meu nu s-a intors pana la 8 luni fix de pe spate pe fata( ce lnisitite era vremurile alea) , pt. ca nu ii placea sa stea pe fata, de loc.
Apoi intr-o zi , brusc, a descoperit o jucarie la care nu putea sa ajunga si s-a intors, si apoi a inceput veselia, rotit , mers taras, ridicat in picioare, agatat de orice. Si acum cand merge in picioare ( il tinem inca de o manuta, nu merge chiar singur), l-a apucat la 10 luni sa mearga de-a busilea.Vai ce simpatic poate sa fie. E ca un catel dupa mine.
Deci le face toate pe dos.

Si apropo de alaptare, doua persoane diferite cand au aflat ca inca mai alaptez mi-au spus cu nonsalanta:pai laptele dupa 6 luni nu mai este bun. Cei drept aveau copii de 10 ani facuti in Romania si cred ca asta ii invata atunci.

ktrinel ca m-ai intrebat daca e lipicios si mamos. Stai sa vezi ca al tau e inca mic si nu te percepe inca f. bine. Acum la 10 luni e in stare sa-mi zambeasca si sa se bucure daca apar din multime intr-un magazin plin de lume, cand sunt inca la 30 metri de el. Abia acum simt ca s-a facut legatura mama - copil. Si e un sentiment deosebit.Sa vezi cum verifica din cand in cand daca sunt laga el in camera. Chiar daca e preocupat de altceva.
Deci despartirea, la garderie va fi cam tragica.

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
filme2

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, si eu am auzit de nenumarate ori ca laptele de mama nu mai e bun dupa nu stiu cite luni. Singurul lucru adevarat in aceasta afirmatie este ca da, laptele nu mai e bun, adica nu mai e suficient pentru nevoile copilului. Pentru ca a crescut si rezerva de vitamine si de minerale cu care s-a nascut a scazut si de aceea trebuie inceputa diversificarea. Eu am inceput-o dupa 6 luni la amindoua (pina atunci le-am alaptat exclusiv) si pina acum nici una din ele nu a avut nici o lipsa de nimic, iar diversificarea s-a produs cu succes, fara probleme (ca mi s-a spus ca o incep de la 3, ca apoi copilul va refuza sa manince si va vrea numai titza). Eu nu ma cert, nu ma supar, ascult si fac cum cred si cum simt. Fetele mele au mincat mincare de bebelusi pina la doi ani, nu le-am dat sare, zahar, albus, capsuni si alte chestii care pto cauza alergii, in ciuda a ceea ce mi se spunea des ca trebuie obisnuit cu orice, am fost foarte tare pe pozitii. Chestia cu laptele de mama, un singur lucru pot sa-ti spun ca sa-ti alaptezi in continuare copilul, daca asa doresti (insist pe ultima propozitie, daca devine stresant sau obositor pentru tine, opreste, daca nu, nu exista nici un inconvenient in a alapta cit iti pofteste inima). Lucru acela se refera la faptul ca laptele de mama, ca multe chestii legate de sarcina si bebelus, este ereditar si este acelasi din momentul in care ti-a venit pina se termina. Consistenta si cantitatea poate diferi un pic, in functie de starea mamei, calitatea poate fi influentata (daca iei medicamente, daca bei alcool, daca maninci unele alimente care schimba un pic gustul laptelui, daca fumezi sau te droghezi), dar compozitia e fixa si e scrisa in genele pe care le-am mostenit si noi de la ale noastre mame si bunici. Si apoi, nu inteleg si pace, cu ce poate sa fie mai bun laptele praf sau chiar laptele de vaca decit al meu, care mi-a fost dat de natura sa hraneasca copilasul... Incompatibilitatile daca sint, si sint multe, se vad din primele trei luni, dar daca i-a mers bine pina la sase, nu se va schimba cu nimic dupa... Asa ca, nu mai lua in seama ce ti se spune legat de acest aspect, asculta-ti inima si instinctul si vei gasi sigur solutia optima pentru tine si puiut.
In legatura cu adormirea, eu m-am resemnat de mult... Astept sa faca si Tudora trei ani si ceva, ca sa dorm si eu o noapte intreaga. Pur si simplu nu am putut sa le las sa plinga, deloc. M-au batut si pe mine ginduri si sentimente ca ale tale, dar am ajuns inca de la primul copil la concluzia ca fetele mele asa sint si de asta au nevoie si doar nu vor fi bebelusi toata viata. Agata acum e mare, ii citesc povestea, o mai alint un pic, o pup si ii spun ca o iubesc, ii spunem noapte buna, inchidem usa si asta e... pina dimineata nu o mai auzim. Si asa e de la 3 ani si jumatate, desi pina atunci imi venea sa in fiecare seara si noapte si credeam ca toata viata voi sta linga ea ca sa adoarma. Acum chiar ne trimite ea din camera, ca nu poate adormi daca stam acolo... ea are lumea ei si dupa ce inchidem usa nu adoarme imediat, ci discuta cu cei care ii alcatuiesc aceasta lume minunata... si normal ca are nevoie de intimitate.

Hai, ca m-am lungit, sa ca concluzionez, pot sa-ti spun ca, daca iti permiti (in sensul ca nu pleci a doua zi la servici), profita cit poti de virsta puiului tau, acum, ca atit de repede mai cresc!!! Asa de dor imi este de bebeluseala fetelor mele, cind erau micute de tot si le tineam minuta mica in mina si le admiram cit de perfecte puteau fi in micimea lor... acum, abia daca mai fur cite un pupic, au treaba, au crescut, nu mai au timp de dragalasenii bebelusesti!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu cred ca si linistea sufleteasca a mamei e la fel de importanta...eu am alaptat pana la 5 luni - cand mi s-a terminat laptele in urma unei mastite si am inceput diversificarea ca plangea de foame,
din mom. ala si pana in ziua de azi Sofia doarme intre 8 si 10 ore pe noapte ... nici eu nu ma chinuiam, tota lumea era multumita. Credd ca daca as fi continuat cu alaptatul ne-am fi frecat unii pe altii la ridiche din 3 in 3 ore pe noapte pana la 3-4 ani.

Copilul meu a mers la gradi de la 2 ani si nu s-a imbolnavit, nu a facut otite, gripe, si alte muciosenii mai mult de 1 data pe iarna, in ciuda faptului ca nu l-am imunizat cu laptele meu matern pana la 2 ani. Deci nu cred ca e vreo regula in ceeace priveste alaptatul. Tatal meu, ca un exemplu, a fost alaptat pana la gradinita si a murit - bolnav la 53 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, de data asta sa stii ca ma iau de tine desi imi esti tare draga, pentru ca am simtit in mesajul tau exact ceea ce simt de la toti cind aduc vorba de alaptat si care ma intristeaza. Ceea ce am scris se referea doar la mamicile care pot, au si vor sa alapteze mai mult si se intreaba daca e bine sau nu. Nu ma referea la alte cazuri... Nu am spus nimic de imunizare, nici nu cred ca laptele de mama il face mai sanatos, mai frumos sau mai destept, nu faceam nici o alta comparatie. Pentru mine e o metoda la fel ca si celelalte alese de copil sau de mamica si nu o impun nimanu, dar pot sa-mi permit sa dau un sfat unei mamici care trece prin momente asemanatoare cu cele prin care am trecut eu la vremea respectiva, nu!?! Am tinut o pledoarie pentru alaptare numai pentru ca Mikiion isi punea problema daca sa-l mai alapteze... Desi eu cred ca toate metodele alese sint bune daca sint in interesul copilului si al mamei, atunci cind spun ca eu alaptez si sint pentru daca se poate din toate punctele de vedere (inclusiv linistea mamei, am si insistat pe acest lucru mai sus), fara sa fac comparatie cu cazurile cind nu se alapteaza... primesc mereu argumente contra, de genul pai si al meu e sanatos (ba chiar si mai), si al meu face nu stiu ce, desi nu a fost alaptat... De aceea am spus ca nu inteleg cu ce poate fi mai bun laptele de vaca sau cel praf decit laptele meu!?! Pentru ca asta mi se spune mereu, desi eu nu fac asta, nu am spus niciodata ca a alapta la sin e mai bine decit a hrani cu altfel de lapte (poate in primele luni, daca este de unde). Pentru mine sint pe picior de egalitate toate metodele, atit timp cit copilul creste bine si e fericit! Rar raspunsul catre Mikiion a fost referitor doar la indoielile ei ca face bine ce face. Atit! Crede-ma!

Fetele mele nu au fost nici sanatoase tun si nici bolnave grav. Au facut virozele de rigoare, fiecare racind mai mult in locul mai sensibil (git, urechi). Si nu cred ca faptul ca Sofia doarme 8-10 ore pe noapte si e sanatoasa are vreo legatura cu alaptatul sau nu, la fel cum nici la mine trezirile noaptea nu tin neaparat sau numai de felul in care au mincat si maninca fetele. Pur si simplu sint copiii care se trezesc si altii care dorm de la citeva luni neintrerupt. Eu zic ca trebuie sa multumesti cuiva mai sus ca ai un copil sanatos si care doarme noaptea bine! Nu cred nici macar ca in tot ce face sau fac copiii nostri, avem neaparat un merit sau o vina! Eu am doi si le-am crescut la fel, ca altfel nu ma pricep, si cu toate acestea sint diferite in evolutie ca de la cer la pamint.

Iar exemplul tatalul tau, Dumnezeu sa-l ierte, pe linga faptul ca e dur (si eu le-am alaptat pina la gradinita!) e mai mult decit nepotrivit in discutie. De ce crezi ca daca nu ar fi fost alaptat pina la gradinita, ar fi murit la alta virsta!?! Sau poate chiar mai devreme...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Fetelor, am si eu o intrebare. Eu am inceput sa caut progesteron injectabil pt o noua runda FIV. La noi nu se gaseste si se pare ca este destul de bun pt implantarea embrionilor dupa embriotransfer. Dupa mai multe esuari la FIv deja incepi sa cauti medicatia care se foloseste in strainatate. Din cate am inteles in USA se gaseste.
Intrebarea mea este daca se gaseste si in Canada pt ca as ruga o cunostinta sa imi faca rost de ele. Am intrebat si fetele din Germania, acolo as putea sa ajung eu sa mi le iau dar inca nu am un raspuns. Deja am inceput sa dau sfoara in lume dupa ele.
Sper sa nu se supere moderatorii, dar am sa postez acesata intrebare si ca subiect nou, poate il citesc mai multe fete din Canada si ma pot ajuta cu un raspuns
Va pup dulce si multumesc din suflet pt ajutor.

Mergi la inceput

Am dat exemplul pentru ca pentru mine alaptatul era fun primele saptamani, luni, am tinut sa fac de asemenea tot ce e mai indicat pt. ea, dar dupa aia a devenit o chinuiala. Imi invatam si copilul sa fie dependent de mine, sa ma trexeasca din somn de cate ori ii e sete de 5 ori pe noapte, sa nu pot sa dispar mai mult de 4 ore de acasa ca sa nu urle de foame, sa ma dezbrace in public si alte situatii kool etc.

Eu cred ca as fi fost foarte nervoasa daca as fi fost chinuita asa pana la 2,3 ani. Am vrut dintotdeauna sa am un copil autonom si dezlipit de fusta mea, ca sa ma pot duce la munca si sa fiu fericita. Dac-as fi stiut ca-i fac rau nedandu-i san pana la 2 ani, bineinteles ca as fi facut tot posibilul sa alaptez cat mai mult.

Eu nu ma iau de tine, doar mi-am scris parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ira, eu alaptez si copilutul doarme de pe la 3 luni cate 10-12 ore pe noapte, fara trezire. La fel a fost si cu Roxana. Asa ca alaptatul nu e dusmanul noptilor, la fel cum nici formula nu e garantul linistii, depinde de copil. In privinta dependentei... nu stiu, dar mie imi e tare drag sa-i vad pe astia mici la san. N-as numi-o dependenta ci mai degraba atasament. Dar pentru asta Roxana tot a fost un copil sociabil, independent si curios, Roxana the Explorer

Ktrinel, nu bem nimic? Sau chefuiesti pe ascuns? Ntz, ntz, ntz, nu-i frumos, macar un tort cu etaj arata-ne si noua
La multi ani si multa fericire

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nelia
Si nu cred ca faptul ca Sofia doarme 8-10 ore pe noapte si e sanatoasa are vreo legatura cu alaptatul sau nu, la fel cum nici la mine trezirile noaptea nu tin neaparat sau numai de felul in care au mincat si maninca fetele. Pur si simplu sint copiii care se trezesc si altii care dorm de la citeva luni neintrerupt.

Hai ca mi-am gasit un pic de timp si-ti spun cum am facut eu conexiunile. Eu cred ca orice are legatura cu orice in viata. Nu este natural ca un copil sa se trezeasca din 3 in 3 ore, si asta poate afecta sanatatea lui, zic eu, in timp dat. lipsei de odihna consistenta si stressului cauzat de trezirile repetate.

Copilul are nevoie sa doarma, si asta contribuie f mult la sanatatea lui. In timpul somnului organismul isi intareste imunitatea, se reface si isi incarca bateriile. Sanul este apa chioara ca si alimentatie pt. el, cel putin dupa 6 luni si de aceea se trezeste. Mai este si reflexul de a te folosi pe post de suzeta, tin minte ca Sofia mea urla dupa tzitzi la fiecare 2 ore, timp in care statea cu ea in gura nu mai putin de 30-45 minute. Eram clar suzeta cu copil dependent de mine. Din clipa in care am incetat si i-am inlocuit cu lapte mai consistent, cereale, piureuri...da, exact din clipa aia a inceput sa doarma toata noaptea, inainte ne teroriza pe toti noapte de noapte de ne venea sa ne luam campii.
D-aia am facut eu asociiatiile.

Cu tata, da, am dat un exemplu dur, dar am vrut cumva sa subliniez ca in viata orice teorie poate fi data peste cap, si faptul ca o mama fericita se identifica cu un copil fericit, si daca mama ajunge sa se indoiasca de faptul ca sanul este o solutie, atunci poate sa priveasca cu incredere si catre alte optiuni, ca d-aia s-au inventat biberoanele, au aparut alternativele, iar media de viata a oamenilor a crescut cu peste 20 de ani in ultima suta de ani. Pentru ca s-au gasit si alte solutii.

Mai este si cealalta latura, cea a sanatatii mamei, un alaptat prelungit ii poate sanatatea, o devitaminizeaza si demineralizeaza, apoi dantura, etc. Sunt pt. alaptare, da, dar atat de mult cat se simte mama confortabil atat la nivel fizic cat si psihic.

Mergi la inceput