ajutati-ma va rog!

ajutati-ma va rog! | Autor: mamicapaulei

Link direct la acest mesaj

sunt noua pe aici si totusi indraznesc sa va cer ajutorul, sunt disperata daca nu gasesc o solutie ma arunc de pe bloc.
am nevoie de sfaturi, de spihlog si de voi.
ma cheama M.am 24 de ani si am o problema.la 19 ani am facut un baietel , necasatorita fiind cu tatal nu am mai tinut legatura( ,mi-a aruncat in scarba niste bani sa fac avort) nu am vrut , asa ca ia-m dat viata bb, dupa 2 ani am cunoscut pe cineva .La inceput am avut o relatie amicala, apoi am devenit un cuplu , i-am zis din prima zi ca eu am un bb nu i-am ascuns nimic, eu m-am mutat cu el si am luat si bb cu mine, apoi mama m-a rugat sa-l las la ea cand eram in sesiune si s-a obisnuit acolo( mama e singura), fiind singura si la curte a ramas acolo bb dar nu pt ca m-ar fi incurcat pe mine , ci pt ca eu am avut 3 frati care au murit pe rand si mama era distrusa, anul trecut am ramas insarcinata cu tipul cu care stau ( nu dintr-un accident) asa am dorit noi, de dopua luni avem o fetiza P.
Bun acum va intrebati care-i buba?
dupa ce am ramas insarcinata Marius a inceput sa-0si arate adevarata fata, nu mi-a mai acceptat copilul a zis ca familia mea sunt el si bb lui , nunta nu am facut-o, eu nu stiu ce sa fac acum,
nu accept in nici un caz sa-mi parasesc baietelul , dar nu mai pot sta nici cu el nu stiu ce voi face nu ma pot imparti intre 2 copii toata viata.am ajuns sa fiu disperata sa ma gandesc la sinucidere
nu vad nici o cale de iesire, in conditiile in care eu sunt din bacau si el din bucuresti, cum sa fac sa fie bine?
nu-mi pot abandona nici fetita, nu-mi pot abandona nici baiatul
el cica nu vrea sa ne despartim dar nu vad ce-am putea face
va rog mult sa ma ajutati
nu-mi gasesc prea bine cuvintele asa ca imi cer scuza pt greselile de ortografie, sunt inecata in durere

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

M-ar tenta sa te intreb de ce nu l-ai studiat foarte bine inainte de a te lua cu el si de a-i face un copil, constienta fiind ca esti responsabila pentru fericirea baietelului tau pe care il aveai deja. Insa nu astept raspuns la asta pentru ca e tardiv.
Un lucru insa pe care ti-l pot spune este ca el nu te-a iubit indeajuns incat sa-ti accepte copilul. O mama ramane mama pentru copiii ei indiferent cati barbati trec prin viata ei. Esti dispusa sa renunti la baietelul tau pentru relatia cu el, chiar daca el este tatal celui de-al doilea copil?
Cunosc o tipa care este exact in aceiasi situatie ca si tine, traieste un cosmar. Fetita ei din prima casnicie nu mai este acceptata de sotul ei, asta dupa ce impreuna au mai facut inca o fetita. El face diferenta intre copii, copila cea mare sufera foarte mult din cauza asta. Nu mai spun ca mama incaseaza periodic batai de la barbatelul ei pentru toate relele stiute si nestiute.
Inainte de a te arunca de pe bloc gandeste-te ca ai facut doi copii care nu au nici o vina. Nu vreau sa te supar, dar dupa toate experientele prin care ai trecut, tu inca nu te-ai maturizat si nici nu prea ai invatat nimic din ele.
Mama ta e la Bacau, cu baiatul? Si tu in Bucuresti, din cate am inteles, cu el, nu?
Ce este mai important pentru tine: copiii tai sau sotul care nu-ti accepta unul sintre copii?

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Draga mea, barbatul asta al tau are capul pe umeri? Cand v-ati cunoscut si ati ramas impreuna a stiut ca ai un copil, da? Deci stia ce urmeaza. Eu cred ca nu exista solutii cu astfel de oameni, dar incearca sa ai o discutie cu el ca intre oameni maturi, iar daca nu e chip sa inteleaga cum stau lucrurile, ia-ti copiii si vezi-ti de viata ta. Barbati gasesti gramada, dar copiii sunt unici. Ai curaj si rupe motanul in doua. E o crima sa renunti la copiii tai. Nu vei mai fi intreaga niciodata. Si nu te arunca de pe bloc. Copiii au nevoie de mama. Si de tata, bineinteles, dar daca acesta nu poate fi tata, asta e problema lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Revino-ti! Cum sa te sinucizi si sa lasi doi copii fara mama?

Spune-i clar prietenului ca nu faci diferenta intre copii, ca ii iubesti la fel de mult indiferent cine e tatal lor si ca ii iei pe amandoi la tine. Sunt frate si sora, tu esti mama lor si vor sta cu tine. Iar el, daca nu vrea sa se desparta, sa-si reconsidere atitudinea si sa accepte situatia. Asta daca nu te-a dezamagit profund si mai poti sa-l ierti si sa-l accepti langa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicapaulei spune:

am spus : nu renunt la copil nici daca imi pune pistolul la cap , nici pentru el nici pentru 100 mai bine raman singura daca asa imi e soarta
cand ne-am cunoscut l-a acceptat , ba chiar ii platea cresa , baiatul e in bacau cu mama pt ca m-a rugat ea si pt ca acolo am casa si curte nu pt ca asa am dorit eu, este acolo sa-i aline dorul celor 3 copii morti, ii poarta numele unui frate
cand ne-am cunoscut, era altfel eu nu i-am ascuns adevarul, am avut pretentia de la el ca va ramane asa pt ca atunci am facut o discutie , iar el intelectual fiind m-a asigurat ca nu m-a va desparti niciodata de baiatul meu, iar acum....ma gandesc ca daca ar fi posibil mi-as da 10 ani din viata sa nu mai fac acceasi greseala
nu am vrut decat sa fiu fericita

Mergi la inceput

cristina, m-a dezamagit eneorm de mult
am vrut mereu o familie si am fost tampita sa cred ce se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Mama esti ptr totdeauna, femeie poti fi ptr orice barbat.

Alexandru, tati de copil perfect

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

M, sunt alaturi de tine si imi pare foarte rau de situatia grea in care te afli acum.

Sunt convinsa ca te-ai gandit la sinucidere pentru ca nu vezi nicio iesire din povestea asta. Dar nu este o solutie. Ai 2 copii minunati pentru care sa traiesti. Pe ei nu trebuie sa-i abandonezi sub nicio forma. Ei nu te au decat pe tine. Si apoi mama ta a pierdut deja 3 copiii. Nu ai voie sa-i mai produci o suferinta in plus.

Nu ma pricep sa-ti dau un sfat dar iti pot spune ce as face eu: nu as alege niciodata intre copiii mei.

Daca M. nu il doreste pe fiul tau mi-as lua fetita si as pleca. Nu as mai sta nici un minut cu el.
Stiu ca este foarte greu despartirea de un iubit este dureroasa, dar mai dureroasa este despartirea de un copil. Gandeste-te putin in viitor?
Ce-ai putea astepta de la el? Nimic bun.
Vrei sa ajungi la vizite furise pentru a-ti vedea baietelul?
Gandul ca ori de cate ori te vei distra cu fetita si o vei strange in brate iar baietelul nu va avea parte de imbratisarile tale calde nu o sa-ti dea pace niciodata. Si apoi s-ar putea ca peste cativa ani sa incepi sa-ti urasti sotul pentru ca te-a pus intr-o asemenea situatie.

Chiar daca are propriul lui copil, un barbat, care-l respinge pe fratele acestui copil nu merita sa fie tata.

Este timpul sa incepi sa faci ceva pentru tine si copiii tai. Ti-ai terminat facultatea? Gaseste-ti un job. Chiar si in Bacau, pentru a fi alaturi de mama ta si pentru ca ea sa te poata ajuta cu copiii.

Lasa, gura lumii deoparte. Urmeaza-ti firul vietii si vei vedea ca in mai putin 2 ani toate se vor fi rezolvat pe gustul tau.

Esti tanara, si ai multe, foarte multe de facut.
Daca momentan ideea singuratatii te inspaimanta gandeste-te ca oricand pe calea vietii vei intalni sigur un barbat capabil sa te accepte cu 2 copii.

Mama ta ce spune? Ea ce sfat ti-a dat?

Off topic
Si fetelor, haideti sa o ajutam cu vorbe si sfaturi, sa fim alaturi de ea pentru ca trece printr-o perioada foarte grea si sa nu o criticam pentru situatia in care se afla.

Nu ne nastem intelepti si nici psihologi pentru a avea puterea sa-i deslusim pe cei de langa noi.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

multumesc alex, ai dreptate
imi este teama totusi este unul din 10 avocati mari ai tarii si nu ma pot lupta cu el in justitie pt bb, as pierde din start acest razboi, macar pot sa-mi castig dreptul la vizita, ma rog in casa nu suntem in razboi el chiar doreste sa ma pastreze cica!

Mergi la inceput

viviana ... nu este dureros sa ma despart de el parka au disparut totate sentimentele fata de el, mi-am terminat facultatea oricunm lucrez colaborez cu 2 reviste si imi fac treaba prin email, dar inima mea este in doua acum pt ca nu pot ramane nici cu fetita nici cu baietelul pt totdeauna asta pt ca asa vrea el:((((
nu stiu ce voi face , nu gasesc nici o solutie,mamei nu i-am spus, oare am facut bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Imi pare rau dar nu te pot ajunta in acest moment decit cu un sfat, un sfat pe care ti-l dau ca femeie, ca viitoare mamica... sper.
Copii tai sint o binecuvintare, fiecare in parte, nu vad cum ai putea sa alegi sau cum ar putea sa-ti impuna un barbat - fie el tata- sa iubesti mai mult sau mai putin...
Draga mea, forta de a merge mai departe sta in tine. El nu te poate iubi mai mult sau mai putin, asa cum cred ca nu poti iubi mult sau putin... iubesti si-atita tot - el te poate iubi sau nu...
Daca te iubeste te iubeste ca femeie, ca om, ca mama - a ambilor copii. Poate nu a reusit sa se ataseze de baiat ...
Gaste-ti forta in copii, in mama ta, in noi... si implineste-te ca om, mergi pe drumul tau - cu el linga sau fara el - dar linga copilasii tai.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput