Raspunsuri - Pagina 3
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by lucia3
... voiam chiar niste raspunsuri sau pareri serioase
sau chestia cu pacatele parintilor care se rasfring asupra copiilor
trec printr-o perioada cam naspha si chiar nu am chef de glume
Provocarile (bolile) pe care le traieste cineva au la baza doar 3 cauze majore:
1. cauze personale
2. cauze determinate de stramosi
3. alte cauze (f rare si nu are rost aici sa scriem tratate de specialitate)
Si atunci ce este cu copii ?
Copii, prin Dar de Iubire fata de parinti, iau asupra lor unele provocari ale parintilor (boli de cauza 2 – cauze determinate de stramosi)..... nu gandi aici ca sunt copii – este un dar al Sufletelor acest dar de Iubire.
Evident, si copii pot avea si ei parte de unele provocari personale (cauze de tip 1), dar nu despre asta vorbim aici.
Indiferent care ar fi cauzele "provocarilor" voastre, eu va doresc tuturor le indepartati din Viata voastra, sa va Bucurati de Sanatate, Fericire si Pace !
Sfatul medicului: Zambiti - e gratis !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
denizel spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
E asa pentru ca de la perechea aia de oameni s-a formulat o numita alegere, s-a format un mediu anume care nu mai se poate schimba niciodata de catre nimeni; astfel, mediul in care ei au evoluat pentru o perioada buna de timp a fost unul, iar "atmosfera" asta pe care o respiram de la nastere pana ...in partea aialalta(care o fi aia!!) si cu care suntem impregnatzi practic, e deja una polarizata, "incarcata cu o sarcina" anume.
Tot nu inteleg! :-) De ce ramane mediul amprentat?
Nu vorbesc aici de amprenta pe care parinti 'slab pregatiti' din toate punctele de vedere o lasa asupra copiilor, care copii o lasa mai departe si asa explicam hoardele de oameni necivilizati si lipsiti de orice poate fi numit elementar, care ne inconjoara.
Cum s-a transmis aceasta polarizare la copiii lui Adam si ai Evei, de exemplu?
Pentru ca, eu sunt convinsa ca dupa cadere, cand au realizat ce au facut, Adam si Eva au devenit unii dintre cei mai buni oameni care au existat pe pamant. Si, cu toate astea, stim alegerile facute de Cain si Abel. Punem asta pe seama 'polarizarii' nou aparute sau e pur si simplu natura umana? :-) Adica, ceea ce i-a facut pe parinti sa nu asculte, l-a facut si pe Cain sa nu o faca, in ciuda educatiei plina de ilustrari proaspete pe care a primit-o?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
kariguld spune:
Buna Lucia
Nimeni nu te va putea lamuri,pt ca sunt lucruri care nu pot fi lamurite!!!! Si pt care exista mii de explicatii, dar nici una nu e adevarata.
Daca ai o BIBLIE acasa, citeste pe la Deuteronom si ai sa vezi acolo ce spune despre pacatul stramosesc. E in vechiul testament!
Kari
soanso spune:
ce vreti sa ziceti cu asta :
"pacatele parintilor se rasfrang asupra copiilor" ,
eu una nu cred asa ceva sa-mi fie iertat ,sa vina cinea cu argumente serioase sa ma convinga de asa ceva .
un copil este "un Inger" si eu nu cred ca s-ar putea rasfrange asupra lui pacatele parintilor .
Sorana 20 dec 2005
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by denizel
Tot nu inteleg! :-) De ce ramane mediul amprentat?
A ramas de atunci si asa va ramane cat or fi oameni pe lumea asta.
Nu mai poate fi schimbat.
E greu de inteles, pentru ca numai mental se mai poate intelege,(mai mult se poate 'crede' decat 'pricepe'!) nicidecum altfel, caci ne lipseste elementul de comparatzie, adica nu mai putem "vedea" cum se prezenta "mediul" inainte de acea "cadere in pacat" originara, nu mai exista alternativa fata de care sa sesizam diferenta a ce avem noi azi!
A fost o alegere care s-a facut si de la care nimeni nu se mai poate sustrage pe deplin; astfel oricare din noi se naste in acest mediu si n-are alta sansa, decat sa se adapteze ca sa poata supravietui in aceste conditzii .
S-a ales "Puterea", desi atatea altele putea sa se fi ales, iar de atunci iata care-i cel mai ravnit element pentru noi oamenii !
(Formele de putere dorita difera, dar esenta e aceiasi.)
Asta e "mediul" in care ne-au "plonjat" acei "protoparinti" ai nostri si multe "neajunsuri" de ale noastre in partea asta-si au originea!
(Acea "alegere" dintai practic o reiteram fiecare la randul nostru, dovedindu-ne astfel ai cui urmasi suntem, implicit validandu-le alegerea lor...adica poate in locu-le aidoma faceam... )
quote:
Nu vorbesc aici de amprenta pe care parinti 'slab pregatiti' din toate punctele de vedere o lasa asupra copiilor, care copii o lasa mai departe si asa explicam hoardele de oameni necivilizati si lipsiti de orice poate fi numit elementar, care ne inconjoara.
Nici eu nu vorbesc despre simpla conditionare sociala(diferita cultural), ci cum sunt adaptarile unor mamifere la mediul marin, deja oarecum "genetic" asa avem si noi "un program" anume de la ce ne-au lasat acei inaintasi ai nostrii.
quote:
Cum s-a transmis aceasta polarizare la copiii lui Adam si ai Evei, de exemplu?
Pai cum se transmit toate alea? (bolile mai ales...) Tu nu sti? Sti foarte bine: prin contact!
quote:
Pentru ca, eu sunt convinsa ca dupa cadere, cand au realizat ce au facut, Adam si Eva au devenit unii dintre cei mai buni oameni care au existat pe pamant.
(Idealizezi.)
((n-a fost asa))
Nu, n-au devenit mai buni ca mai inainte si nici nu le-a fost mai bine fata de cum le era mai inainte...nici macar cat de cat la fel nu le-a mai fost NI-CIO-DA-TA !
quote:
Si, cu toate astea, stim alegerile facute de Cain si Abel. Punem asta pe seama 'polarizarii' nou aparute sau e pur si simplu natura umana? :-) Adica, ceea ce i-a facut pe parinti sa nu asculte, l-a facut si pe Cain sa nu o faca, in ciuda educatiei plina de ilustrari proaspete pe care a primit-o?
Daca Eva cu Adam nu calcau pe bec, respectiva "sansa" se reporta catre urmatoarea generatie...sau catre urmatoarele, pana cand careva "tragea lozul castigator"; daca parintzii aceia nu o faceau lata, presupun ca indiferent de Cain sau Abel sau Set sau altul din copii lor era cel dintai om care pacatuia, primul pacat tot n-ar fi fost ca cel al "generatiei urmatoare", adica nu s-ar fi ajuns din prima la fraticid cu sigurantza! (=eu asa spun.) ... insa iata cat de repede au degenerat lucrurile si ce "cutie a Pandorei" s-a deschis atunci !
E foarte posibil ca in caz de Eva si Adam rezistau sssasaietorului, copiii lor sa fi fost aidoma parintilor, inclusiv Cain, iar peste cine stie cate alte randuri de oameni sa se gaseasca cine sa "sparga tiparele" !
Raspunsul corect este ca optiunea pentru fapta respectiva i-a apartinut in intregime ucigasului, insa sa nu facem abstractzie totusi c-a avut si conditii sau "circumstantze favorizante" ca sa se dedea la crima de frate !
= asta nu e o cauza in sine sau o explicatzie (scuza nici ataaaaat nu e!), dar este "un mediu" propice dezvoltarii agentilor patogeni ! Tu nu esti oare de parere ca starea de sanatate a umanitatzii ar fi mai buna de n-ar misuna atatzia "carcaieci" d-astia??
quote:
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
quote:
Originally posted by soanso
ce vreti sa ziceti cu asta :
"pacatele parintilor se rasfrang asupra copiilor" ,
eu una nu cred asa ceva sa-mi fie iertat ,sa vina cinea cu argumente serioase sa ma convinga de asa ceva .
un copil este "un Inger" si eu nu cred ca s-ar putea rasfrange asupra lui pacatele parintilor .
Sorana 20 dec 2005
Bine ai zis!
Pacat ca multi se straduie sa explice si cica si inteleg ceva fara sens si de o nedreptate imensaaa!
denizel spune:
ManyHope, multumesc! Uite un buchetel de :-)
mai, tu ai dreptate, sa stii!
Aproape ca refuzam sa cred asa ceva, dar asa este, "ne lipseste elementul de comparatzie, adica nu mai putem "vedea" cum se prezenta "mediul" inainte de acea "cadere in pacat" originara, nu mai exista alternativa fata de care sa sesizam diferenta a ce avem noi azi!".
Si, daca e sa ma gandesc la gravitatea faptei comise de cel din generatia imediat urmatoare lui Adam si a Evei, ma apuca plansu'...Degenerarea a fost atat de rapida...
Sabina spune:
pacatele parintilor se rasfrang extrem de tare asupra copiilor, din nefericire.Adica daca eu sunt o mama lenesa si dezordonata,sau manioasa ,mincinoiasa etc tarele astea infulenteaza copilul, nu ma pricep la explicatii teologice, dar dpdv logic, cam asa e....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
BOCANILA spune:
Declarand ca noi toti am murit in Adam, Pavel marturiseste lamurit ca suntem infestati in acelasi timp cu germenul pacatului, caci condamnarea nu-i putea ajunge pe cei neatinsi de vina nedreptatii. ...Nu exista, prin urmare, decat un singur mod in care putem sa interpretam afirmatia 'Noi am murit in Adam' si anume ca: pacatuind Adam nu doar ca a atras asupra lui nenorocirea si ruina, dar in acelasi timp a aruncat natura noastra intr-o stare asemanatoare cu a lui. Lucrul acesta nu s-a datorat in exclusivitate vinovatiei sale, care nu ar fi putut sa patrunda pana la noi toti, ci si faptului ca el a infestat intreaga sa posteritate cu coruptia in care s-a prabusit. Afirmatia lui Pavel, cum ca 'toti sunt prin natura lor copii ai maniei' [Efes. 2.3] nu ar fi putut sa ramana in picioare, decat daca ei ar fi fost blestemati deja inca din pantece.
Asadar, Adam s-a corupt pe sine, iar infectia s-a raspandit de la el la toti urmasii sai. Astfel, Cristos insusi, Judecatorul nostru ceresc, afirma suficient de clar ca toti oamenii sunt nascuti rai si depravati atunci cand spune ca 'orice este nascut din carne este carne' [Ioan 3.6] si ca, prin urmare, usa vietii este inchisa pentru toti daca nu se nasc din nou [Ioan 3.5]
Asadar, pacatul originar pare sa fie o depravare si o coruptie ereditara a naturii noastre, raspandita in toate partile sufletului si care ne face mai intai vrednici de mania lui Dumnezeu, iar apoi infaptuieste in noi acele lucrari pe care Scriptura le numeste 'faptele carnii' [Gal. 5.19]"
"...ei au fost inveliti in pacatul originar si manjiti cu petele lui. Din aceasta cauza, chiar si copiii mici, in timp ce-si poarta condamnarea inca din pantecul mamei lor, nu sunt vinovati de greseala altuia, ci de greseala lor. Caci chiar daca roadele nelegiuirii lor nu s-au ivit inca, au totusi inchisa in ei samanta acestora. Intr-adevar, intreaga lor natura este o samanta a pacatului; ceea ce nu poate fi decat o uraciune inaintea lui Dumnezeu.
Urmeaza, deci, ca pe buna dreptate natura lor este considerata pacat in ochii lui Dumnezeu, caci fara vina nu ar putea sa existe vreo acuzatie.
Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Sa ne dezbracam, dar de faptele intunericului, si sa ne imbracam cu armele luminii.
Iubeste ca sa fi iubit!
Ramonika spune:
pentru ca au avut libertate de alegere.
lucia, faptul ca ai bagat la sfarsitul spuselor tale nu prea denota ca subiectul e asa serios. asta e impresia mea.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor