Bebelus mort nebotezat
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Am sa va spun o povestioara mica de tot, uneori mai am acest obicei.
Era in mijlocul lunii mai. Soarele deja incalzea. Eu eram pe o alee intre blocuri avand un buchet de trandafiri in mana. Urma sa merg la o aniversare. Pe alee asteptam sa vina cineva. Asteptand imi lasam ochii semideschisi sa fuga pe iarba verde de primavara. Mi-am aplecat capul si langa mine sub o tufa de maracini privirea mi-a cazut pe o floare alba, micuta de tot. Aproape nevazuta. Mi-am deschis ochii de-a binelea m-am aplecat si am privit cu atentie. Era o floare gingasa... Am incercat sa dau la o parte maracinii, ghimpii mi-au intrat in mana si am renuntat. la urma urmei floarea se vedea destul de bine daca era sa o vezi. M-am mirat cum de a crescut tocmai acolo, si parca era un facut soarele a ajuns si la ea desi era jos de tot sub maracini.
M-am uitat la trandafirii din mana, m-am uitat la maracini, m-am uitat la floarea gingasa de sub ei si la sfarsit mi-am ridicat privirea spre soare. Am zambit. Si stiu de ce.
Aceasta povestioara nu este deloc intamplatoare.
Acum in final sa stiti ca indiferent de voia omului care este o voie temporara, limitata si cu finalitate exista voia Domnului care este dintotdeauna si pentru totdeauna, infinita si de necuprins. Ca vom vedea noi floarea, ca vom vedea doar maracinii, ca vom vedea si altceva deja poate sa depinda doar de soarta fiecaruia din noi.
Eu nu va doresc decat sa ajungeti sa ridicati capul si sa priviti in directia care sa va aduca lumina si caldura oriunde veti fi fiind, fie pe o alee, fie intr-o stare de trandafir, fie sub un tufis inghimpat de maracini.
Cu mult respect penrtu voi toti,
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by marius
Am sa va spun o povestioara mica de tot, uneori mai am acest obicei.
Era in mijlocul lunii mai. Soarele deja incalzea. Eu eram pe o alee intre blocuri avand un buchet de trandafiri in mana. Urma sa merg la o aniversare. Pe alee asteptam sa vina cineva. Asteptand imi lasam ochii semideschisi sa fuga pe iarba verde de primavara. Mi-am aplecat capul si langa mine sub o tufa de maracini privirea mi-a cazut pe o floare alba, micuta de tot. Aproape nevazuta. Mi-am deschis ochii de-a binelea m-am aplecat si am privit cu atentie. Era o floare gingasa... Am incercat sa dau la o parte maracinii, ghimpii mi-au intrat in mana si am renuntat. la urma urmei floarea se vedea destul de bine daca era sa o vezi. M-am mirat cum de a crescut tocmai acolo, si parca era un facut soarele a ajuns si la ea desi era jos de tot sub maracini.
M-am uitat la trandafirii din mana, m-am uitat la maracini, m-am uitat la floarea gingasa de sub ei si la sfarsit mi-am ridicat privirea spre soare. Am zambit. Si stiu de ce.
Aceasta povestioara nu este deloc intamplatoare.
Acum in final sa stiti ca indiferent de voia omului care este o voie temporara, limitata si cu finalitate exista voia Domnului care este dintotdeauna si pentru totdeauna, infinita si de necuprins. Ca vom vedea noi floarea, ca vom vedea doar maracinii, ca vom vedea si altceva deja poate sa depinda doar de soarta fiecaruia din noi.
Eu nu va doresc decat sa ajungeti sa ridicati capul si sa priviti in directia care sa va aduca lumina si caldura oriunde veti fi fiind, fie pe o alee, fie intr-o stare de trandafir, fie sub un tufis inghimpat de maracini.
Cu mult respect penrtu voi toti,
Marius Pernes
Ce frumos spus...
Poze
greieras spune:
Am vazut mai demult subiectul acesta si m-am gandit sa nu scriu ce cred eu, dar astazi am simtit un impuls sa spun si eu ce stiu si ce cred. Sunt subiecte care nu pot fi tratate decat cu multa delicatete si maturitate, pentru ca ele au legatura cu Divinitatea. Acest subiect este unul dintre ele.
In primul rand nu exista nici un pasaj in Biblie in care Iisus porunceste sa se boteze copilasii mici (sugari). Singurul pasaj care ar fi putut fi interpretat putin diferit este cel de la Faptele Apostolilor cap.16 versetele 16-33. Pe scurt acolo se spune ca Pavel si Sila au botezat toata familia temnicerului care ii avea in grija. Ce se omite aici este versetul 32 care spune "Si i-au vestit Cuvantul Domnului, atat lui cat si tuturor celor din casa lui". Deci toti cei din casa temnicerului care s-au botezat erau persoane la o varsta cand puteau sa inteleaga Cuvantul lui Dumnezeu. Deci tuturor li s-a vestit Cuvantul si in concluzie toti au fost botezati.
Acum mai exista un loc in Biblie unde putem vedea ce crede Dumnezeu (Iisus Hristos) despre copii. In Matei cap. 19 versetele 13-15 spune
"Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti, caci Imparatia cerurilor este a celor ca ei". Cred ca toti copilasii care au o varsta pana in varsta intelegerii, botezati sau nu, daca mor "Imparatia cerurilor este a celor ca ei".
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007
paky spune:
Doamne ... ce trist. acum am citit despre acste tragedii. imi pare sincer rau si ma rog la DD pentu copilasii vostri.
am avut si eu un nepotel care a murit nebotezat. la noi preotul nici nu vroia sa mearga cu el sa-l duca la mormant. toata lumea era ingrozita ca o sa-l ducem si o sa-l lasam acolo ca pe un ... dar nu s-a intamplat asa. am gasit pana la urma un preot care a cautat in carti si a facut o slujba pentru el, un botez. nu-mi aduc aminte daca i-a spus numele la slujba (cred ca nu), dar s-a rugat pt el si a mers pana-n cimitir. am fost f usurati si i-am cantat vesnica pomenire la mormant.
acel preot a spus ca in caz de deces oricine poate boteza un copil cu orice apa, pamant, nisip... in numale Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
acum noi ne rugam pt Alexandru Vasile (asa l-ar fi chemat)prunc nebotezat.
Dumnezeu sa-i odihneasca si sa aiba grija de toti bebelushi care sunt la El(si cred ca are mare grija de ei) si sa le dea putere si tarie familiilor sa treaca peste aceste dureri groaznice.
sincere condoleante celor care au trecut prin asa ceva.
diana si matei stefan