Bebelus mort nebotezat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Irene
Sunt cu sufletul alaturi de tine si ti doresc numai bine.
Eu nu sunt o mare bisericoasa, nici ortodoxa, dar sunt sigura ca puiul tau cel mult iubit este acolo sus, langa ceilalti ingerasi, chiar daca nu a fost botezat, nici nu cred ca conteaza, nu cred ca acolo sus cineva tine vreo evidenta la asa ceva, la copiii nevinovati care ne parasesc ...
Si sunt sigura ca vei gasi un preot cu vederi deschise care te va linisti !

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Acum am gasit subiectul si l-am citit
Sunt si eu in aceeasi situatie,am pierdut doi ingerasi la 20 de saptamani, i-am nascut vii dar nu au trait decat cateva minute pentru ca erau prea mici
totul s-a intamplat pe neasteptate, nasterea s-a declansat pe la ora 5 dimineata, n-am stiut ce se intampla pana cand nu mi s-au rupt memebranele si abia atunci am realizat ce nenorocire mi se intampla
totul a decurs foarte repede, intai s-a nascut fetita si apoi baietelul, la cateva minute, pana sa ma dezmeticesc si sa intreb de preot a fost prea tarziu
Am mers a doua zi la preotul de la spital si am vb cu el, mi-a spus acelasi lucru, ca nu pot fi pomeniti daca nu au fost botezati
Am citit tot ce ati scris aici, sa stiti ca asa am facut, am mers mereu si am aprins lumanari pentru puii mei
Sper sa ii aiba Dumnezeu in paza acolo unde sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Oana, imi pare tare rau de pierderea ta...sa te ajute Bunul Dumnezeu sa treci si peste asta! Irene, sper ca esti mai bine...

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ce tragedie.Ma tot gandesc daca as pati si eu o nenorocire din asta ce as face.Stiu ca in cazuri foarte grave,cand nu se poate apela la un preot sau nu este timp,mama,sau alta persoana,poate boteza copilul cu orice apa.Toarna apa pe caput si spune Se boteaya robul lui Dumnezeu In Numele Tatalui Si Al Fiului Si Al Sfantului Duh,Amin.Dupa aceea,daca supravietuieste,copilul va fii boteyat de un preot.
Asa stiu eu.Ma tot gandeam,ca daca Doamne fereste as naste prematur sau stiu eu ce,sa fac acest lucru.Dar nu stiu in situatii disperrate ca acestea,daca mama mai poate face ceva,cat de disperata este.

Si Irene eu sincer cred ca Dumnezeu la primit in Imparatia Cerurilor,si e un Ingeras care va priveste de Sus!
Doamne ajuta!

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel23+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

sincere condoleante tuturor mamicilor care au trecut prin aceste momente grele...Si mie mi-a murit primul copil la doua zi;e de la nastere...am reusit sa-mi botez totusi fetita si-i multumesc Bunului Dumnezeu pentru gandul bun din acele cumplite momente!

Am cunoscut multe cazuri in care pruncul a murit nebotezat...

Ceea ce am observat eu insa este ca moasele mai batrane dau un nume de sfant fiecarui copil imediat ce vine pe lume...si apoi il spala/cantaresc/infasa...Mi-au spus ca asa boteaza fiecare copil pentru ca se tem sa nu moara si sa ramana nebotezat...deci e bine de intrebat moasele daca nu cumva i-au pus ele un nume atunci

Mama mea a nascut prematur pe primul copil, acesta a murit nebotezat. Copilul a fost ingropat deasupra mormantului bunicei(ca sa-l aiba ea in paza) iar mai tarziu , de boboteaza preotul a facut o mica slujba la insistentele mamei mele , a sfintit mormantul si a botezat copilul cu numele de Ioan...de la Ioan Botezatorul.

Numai asa si-a gasit mama mea linistea...

Anul trecut a murit la nastere si copilul surorii mele...l-am ingropat pe mormantul tatalui meu cu acceptul preotului, si cand s-au sfintit toate mormintele din cimitir a fost sfintit si acest mormant si s-au spus cateva cuvinte si rugaciuni pentru pruncul care a primit numele de Maria-Ioana.

Este un obicei din Bucovina care aduce mare alinare in sufletele mamelor.

Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

Jurnalul meu

Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)

Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Eu am nascut fetita care din vina neonatologului a facut pneumonie bilaterala si initial primise 24 de ore.... Era conectata la ventilator si in a 3 a zi de la nastere, cu cele mai pozitive ganduri (aveam nevoie sa increstinez copilul ca sa poata fi pomenit la slujbe), am adus la miezul noptii, asa s-a nimerit, un preot care mi-e botezat fetita la reanimare.
Din a doua zi deja copilul meu a fost mult mai bine.
Cu ajutorul lui Dumnezeu acum copilul meu este foarte bine.
Intr-adevar, cand exista pericolul decesului, orice persoana poate boteza copilul, cu apa curata prin stropire, in numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh.
Daca traieste, preotul va savarsi restul slujbei, fara intreita cufundare sau stropire (care a fost indeplinita inainte).
Botezul trebuie facut nu doar pt ca sa nu moara pruncul ci ca sa capete inger pazitor care sa-i poarte de grija spre vindecare.
Este cumplit de greu sa iei in calcul posibilitatea de a-ti pierde pruncul pe care l-ai asteptat timp de 9 luni...doar cine a trecut prin asta stie cat de greu este...

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Acuma am gasit acest topic.
Irene, inteleg perfect prin ce treci.E greu si dureros si numai daca ai trecut prin asa ceva intelegi. Eu am avut o intamplare asemanatoare. Acum 8 zile(pe 10 iulie) s-au implinit 4 ani de cand prima mea fiica a plecat in lumea celor sfinti.Avea doar 4 luni si 3 zile.A fost un prematur cu probleme, care a suferit mult cat a trait.Mai mult a fost in clinica decat acasa.
A fost greu, nu credeam ca ma voi putea ridica sa merg mai departe dar, Dumnezeu m-a intarit.
Raluca, a fost botezata in spital, la o luna si-o zi pt ca am crezut c-o pierdem atunci, asa ca am grabit lucrurile.La inmormantare, chiar si preotul a spus "Dumnezeu s-o ierte!" Nu intelegeam de ce s-o ierte Dumnezeu,pt ca ea n-a apucat sa pacatuiasca si am intrebat preotul. Mi-a spus ca asa se spune ca totul provine de la Adam si Eva, care au pacatuit.Prea multe nu am inteles dar,...
Am vorbit alta data cu un alt preot si l-am intrebat si pe el.Acesta m-a intrebat daca a fost botezata, ca de nu se poate "boteza" pamantul in care este ingropata.Tot el mi-a spus ca prin botez i se iarta copilului pacatul, acelasi pacat de care mi-a vorbit si primul preot.
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un preot, ca el iti va spune mai multe.
Asa cum au spus si celelalte fete, roaga-te pt sufletul lui.
Pe crucea fiicei mele scrie"Am fost candva un copilasi /Acum sunt, insa, ingeras"
Cineva mi-a spus acum cateva zile ca eu am parte de iubire si din Cer si de pe Pamant.Am un ingeras, Rluca si o printesa, Diana.

Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i ocroteasca pe cei care nu mai sunt langa noi!

http://community.webshots.com/user/tincadiana
http://new.photos.yahoo.com/tincadiana/album/576460762401607430
Mihaela si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

OANA, SIMINA, RAMONELLA, MAMAGIULIEI
OCHI VERZI, am citit la subiectul despre Sonia povestea ta. E tare trist cand micutii se chinuie, se lupta, sufera, iar noi asistam neputinciosi la asta. Imi pare tare rau pentru pierderea ta. Stiu ca ar trebui sa vorbesc cu un preot, dar inca am o retinere, pentru ca mi s-a parut prea dur ceea ce mi-au spus pana acum cei pe care i-am intrebat. Stiu insa ca voi gasi persoana potrivita, cand ma voi hotara sa o caut...

Spiridusha:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

IreneCAM,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Irene, cu timpul am ajuns sa cred ca Dumnezeu, ne da unora cate o cruce mai mari ca noi, dar nu imposibil de dus.A fost greu, a fost durere, mai este inca durere in sufletul meu, dar tot cu ajutorul Lui azi am si bucurii.Am o frumoasa de 2 ani si 7 luni, care ne mai alina durerea.Nu i-a luat locul Ralucai, insa ne face fericiti.Eu am mai scris de durerea mea si la "Ei pot fi alaturi de noi" si credema ca o simt alaturi atunci cand imi e mai greu in viata.
Te pup si sufleteste iti sunt alaturi.

http://community.webshots.com/user/tincadiana
http://new.photos.yahoo.com/tincadiana/album/576460762401607430
Mihaela si Diana

Mergi la inceput