salariu 880 lei
Raspunsuri - Pagina 2
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by lili76
ei, se rezolva repede situatia deoarece acum trebuie sa aveti musai angajat un contabil pe societate si atunci faceti un ctr de 2 ore cu contabila si gata ( si daca e pe post de contabila sal e 110 ron la 2 ore/ luna)
Si la mine te referi?
Deci SRL-ul poate sau nu sa aba angajat pe unul dintre asociati?
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Rozi spune:
"Asociat" este total diferit de "angajat".
"Asociat" are legatura cu capitalul social, cu patrimoniul firmei, cu dividendele etc.
"Angajat / salariat" are legatura doar cu drepturi si obligatii determinate de o relatie DE MUNCA intre el si firma.
Normal ca poti fi asociat / actionar la mai multe firme (nu unic asociat la mai multe, insa) si sa nu fi angajat la niciuna...
Tu nu muncesti, dar poti castiga bani prin investitia facuta in aceasta firma, daca te-ai orientat bine si este profitabila
catrinik spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
Si noi avem o firma si suntem asociati (eu cu sotul). Eu sunt in CIC. Cand se termina CIC-ul trebuie sa intru pe 880 RON, ca postul e de economist? Si daca sunt angajata cu 2 ore tot asa sau numai la norma intreaga?
Nu aveti ideea daca exista cumva o modalitate de a evita acesti 880 lei? Angajat cu norma redusa, colaborare.. sau ceva? Orice, numai sa nu fie salariu asta de 880.
marius spune:
Este suficient ca pozitia detinuta, prin fisa postului sa nu necesite studii superioare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
catrinik spune:
Lucrurile stau asa: sintem doar 2 angajati pe firma: eu si sotul meu.
Eu sint acum in CIC deci a ramas doar el.
Iar el am imprsia ca este si director si inginer proiectant.
Asa ca nu stiu pe ce pozitie am putem sa-l incadram.
marius spune:
Depinde de activitatea firmei. Daca sotul este incadrat pe pozitia respectiva pentru calificarea pe care o are ... e necesar 880 RON.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007
crangutalil spune:
Apropo de salariul asta de 880 la studii superioare.Am si eu o intrebare:la stat de ce nu se aplica?NU e o lege pt toti cetatenii tarii?Sunt posturi unde e musai studii superioare, de ex in invatamant.Acolo de ce nu se aplica aceasta lege?Poate imi explica si mie cineva, ca eu nu inteleg.Marius, ma ajuti?Multumesc.
marius spune:
Relativ simplu. Aceste sume sunt negociate intre patronat si sindicate deci se aplica implicit sferei private.
Pentru relatiile publice salarizarea si structura este stabilita oficial aplicarea pentru posturi facandu-se in general prin concurs in conditii stiute anterior si general valabile. Deci nu este la fel ca si in sfera privata.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007