salariu 880 lei
Am si eu o intrebare legata de salariul obligatoriu pentru angajati cu studii superioare. Eu si sotul meu avem o firma de design, suntem asociati, iar el este angajat pe postul de designer, este singurul angajat de altfel. Este obligat sa-si puna salariu de 880 lei? Daca da, trebuie platit retroactiv de la 1 ianuarie?
Ar mai fi o nelamurire. Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent. Intrebarea este ce-i de facut in conditiile astea, ca nu avem de gand sa mai facem angajari si nici nu vrem ca sotul meu sa renunte la statutul de angajat. Multumesc.
Raspunsuri
Darria spune:
quote:
Initial creeata de Oti_s
suntem asociati, iar el este angajat pe postul de designer, este singurul angajat de altfel. Este obligat sa-si puna salariu de 880 lei? Daca da, trebuie platit retroactiv de la 1 ianuarie?
Ar mai fi o nelamurire. Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent. Intrebarea este ce-i de facut in conditiile astea, ca nu avem de gand sa mai facem angajari si nici nu vrem ca sotul meu sa renunte la statutul de angajat. Multumesc.
- da si da, de la 1 ian.
- contabilul nu este angajat? ca atunci aveti 2: sotul si contabilul. Sau: are contract de colaborare? la ITM te poate lamuri dar nu saptamana aceasta ca e aglomeratieeeeee
codruta_grg spune:
Si noi avem o firma si suntem asociati (eu cu sotul). Eu sunt in CIC. Cand se termina CIC-ul trebuie sa intru pe 880 RON, ca postul e de economist? Si daca sunt angajata cu 2 ore tot asa sau numai la norma intreaga?
Editez: cum adica, ca si asociat nu poate fi angajat, ca nu am inteles?
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by NicoletaB
devi asociata lui
asociatul unic nu are voie sa fie angajat
Oti spune ca sunt asociati, nu ca e unic asociat sotul ci ca e unic angajat.
asa crestem noi
codruta_grg spune:
Nu cumva se aplica doar la societatile pe actiuni? (ca nu poti fi si angajat si administrator?)
asa crestem noi
Darria spune:
Codruta: da dar pt. ca sunt 2 ore de program o sa fie pe contract 2.200(se imparte 8.800 la 2 ore).
Se aplica la SRL: asociatul unic nu poate fi propiul angajat.
codruta_grg spune:
ori eu nu am inteles, ori voi nu ma intelegeti:
Darria pentru raspuns, eu ma refeream la administrator de societate unde esti asociat cu inca o persoana, deci nu esti unic asociat, deci pica faza cu angajarea ca nu e voie. La SA este vorba din decembrie 2006 ca nu ai voie sa fi anggajat daca esti si asociat, ceea ce nu tine de firma lui Oti, in care are un SRL - asa am inteles eu.
Pentru ca la noi e clara situatia: suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori) si sotul a fost angajat in iarna cu 2 ore (nu pe post cu studii superioare), si a fost singurul angajat, si de asta intrebam eu, de ce nu e voie cum prezinta Oti: "Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent"-si eu cred ca legea face referire doar la SA-uri.
asa crestem noi
lili76 spune:
ei, se rezolva repede situatia deoarece acum trebuie sa aveti musai angajat un contabil pe societate si atunci faceti un ctr de 2 ore cu contabila si gata ( si daca e pe post de contabila sal e 110 ron la 2 ore/ luna)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
[...] suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori)
Nu e implicit ca ambii asociati sa fie administratori - poate fi numai unul din ei sau niciunul - depinde ce scrie in actul constitutiv.
codruta_grg spune:
quote:
Originally posted by Roziquote:
Originally posted by codruta_grg
[...] suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori)
Nu e implicit ca ambii asociati sa fie administratori - poate fi numai unul din ei sau niciunul - depinde ce scrie in actul constitutiv.
Ai dreptate, trebuia sa scriu fara deci.
asa crestem noi