salariu 880 lei

salariu 880 lei | Autor: Oti_s

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare legata de salariul obligatoriu pentru angajati cu studii superioare. Eu si sotul meu avem o firma de design, suntem asociati, iar el este angajat pe postul de designer, este singurul angajat de altfel. Este obligat sa-si puna salariu de 880 lei? Daca da, trebuie platit retroactiv de la 1 ianuarie?

Ar mai fi o nelamurire. Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent. Intrebarea este ce-i de facut in conditiile astea, ca nu avem de gand sa mai facem angajari si nici nu vrem ca sotul meu sa renunte la statutul de angajat. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

devi asociata lui
asociatul unic nu are voie sa fie angajat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Initial creeata de Oti_s

suntem asociati, iar el este angajat pe postul de designer, este singurul angajat de altfel. Este obligat sa-si puna salariu de 880 lei? Daca da, trebuie platit retroactiv de la 1 ianuarie?

Ar mai fi o nelamurire. Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent. Intrebarea este ce-i de facut in conditiile astea, ca nu avem de gand sa mai facem angajari si nici nu vrem ca sotul meu sa renunte la statutul de angajat. Multumesc.

- da si da, de la 1 ian.
- contabilul nu este angajat? ca atunci aveti 2: sotul si contabilul. Sau: are contract de colaborare? la ITM te poate lamuri dar nu saptamana aceasta ca e aglomeratieeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si noi avem o firma si suntem asociati (eu cu sotul). Eu sunt in CIC. Cand se termina CIC-ul trebuie sa intru pe 880 RON, ca postul e de economist? Si daca sunt angajata cu 2 ore tot asa sau numai la norma intreaga?

Editez: cum adica, ca si asociat nu poate fi angajat, ca nu am inteles?

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by NicoletaB

devi asociata lui
asociatul unic nu are voie sa fie angajat

Oti spune ca sunt asociati, nu ca e unic asociat sotul ci ca e unic angajat.

asa crestem noi

Mergi la inceput

Nu cumva se aplica doar la societatile pe actiuni? (ca nu poti fi si angajat si administrator?)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Codruta: da dar pt. ca sunt 2 ore de program o sa fie pe contract 2.200(se imparte 8.800 la 2 ore).
Se aplica la SRL: asociatul unic nu poate fi propiul angajat.

Mergi la inceput

ori eu nu am inteles, ori voi nu ma intelegeti:

Darria pentru raspuns, eu ma refeream la administrator de societate unde esti asociat cu inca o persoana, deci nu esti unic asociat, deci pica faza cu angajarea ca nu e voie. La SA este vorba din decembrie 2006 ca nu ai voie sa fi anggajat daca esti si asociat, ceea ce nu tine de firma lui Oti, in care are un SRL - asa am inteles eu.

Pentru ca la noi e clara situatia: suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori) si sotul a fost angajat in iarna cu 2 ore (nu pe post cu studii superioare), si a fost singurul angajat, si de asta intrebam eu, de ce nu e voie cum prezinta Oti: "Ne-a zis contabila ca ar fi aparut o lege in care se spune ca daca este un singur angajat nu poate fi si administratorul firmei, asa cum este sotul meu in prezent"-si eu cred ca legea face referire doar la SA-uri.

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

ei, se rezolva repede situatia deoarece acum trebuie sa aveti musai angajat un contabil pe societate si atunci faceti un ctr de 2 ore cu contabila si gata ( si daca e pe post de contabila sal e 110 ron la 2 ore/ luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by codruta_grg

[...] suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori)

Nu e implicit ca ambii asociati sa fie administratori - poate fi numai unul din ei sau niciunul - depinde ce scrie in actul constitutiv.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by codruta_grg

[...] suntem 2 asociati intr-un SRL (deci amandoui suntem administratori)

Nu e implicit ca ambii asociati sa fie administratori - poate fi numai unul din ei sau niciunul - depinde ce scrie in actul constitutiv.

Ai dreptate, trebuia sa scriu fara deci.

asa crestem noi

Mergi la inceput