CIC sau odihna in invatamant?
Raspunsuri - Pagina 2
Motannel spune:
OOfffffff, ce rau! Dupa ce ca in invatamant avem salarii de 2 bani ... ne mai si faulteaza la banii pe concediu! Mi se pare nedrept! Cum era cu incurajarea natalitatii?
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel, 30+, Teodora
moko spune:
eu sunt complet pe dinafara in ceea ce priveste legile si modul de aplicare a lor, dar pentru ca de banii astia chiar AM MARE NEVOIE, m-am tot interesat! Sper totusi ca informatiile pe care le-am gasit sa fie corecte!
Astfel, pe forumul profesorilor de pe edu.ro s-a discutat acest aspect si s-a ajuns la concluzia ca suntem indreptatita sa primim acesti bani (citez:în baza Ordinului nr. 3.251 din 12 februarie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din învatamânt, emise in aplicarea Art. 103 din Legea nr. 128/1997 si a Hotarârii Guvernului nr. 250/1992, republicata. Mof. nr. 269 din 20 iulie 1998.
"14. Personalul didactic primeste compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, in conditiile stabilite de Legea nr. 6/1992 si de Ordonanta Guvernului nr. 29/1995, aprobata si modificata prin Legea nr. 133/1995, exceptând situatiile prevazute la art. 103 lit. e) din Legea nr.128/1997."
ORDONANTA Nr. 29 din 18 august 1995 privind plata drepturilor cuvenite salariatilor din administratia publica, alte unitati bugetare si din regiile autonome cu specific deosebit, pentru concediul de odihna neefectuat Mof. nr. 200 din 30 august 1995, aprobat si modificat prin Legea nr.133/1995
"ART.1
(1) Salariatii din cadrul administratiei publice, alte unitati bugetare si din regiile autonome cu specific deosebit, care nu au efectuat, integral sau partial, concediul de odihna in anul calendaristic respectiv, sunt îndreptatiti sa primeasca o compensare in bani corespunzatoare numarului de zile de concediu neefectuat.
(2) Compensarea se calculeaza pe baza numarului de zile de concediu neefectuat si a mediei zilnice a salariului de baza, a sporului de vechime si, dupa caz, a indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreuna, corespunzatoare lunii decembrie a anului respectiv.
ART.2
Compensarea prevazuta la art. 1 se acorda salariatilor care nu au putut efectua concediul de odihna programat sau reprogramat, in urmatoarele situatii:
a) s-au aflat in concediu medical sau in concediu de maternitate;
...
ART.3
Compensarea acordata in conditiile art. 1 si 2 se suporta din prevederile bugetare ale anului urmator ale fiecarei institutii publice.")
in plus, contractul contractul de munca in vederea acordarii CIC se suspenda abia dupa efectuarea concediului postnatal(de minim 42 de zile).
Ufff, sper sa fi inteles bine si sa nu va incurc si pe voi in explicatii, ca deja in mintea mea e dezastru
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
26+ cu bebel baietel!
poze
Motannel spune:
Moko, multumesc! Pana acum e cel mai clar raspuns! Macar se bazaza pe o lege!
Speram sa primesc raspuns mai clar, dar mai caut informatii in continuare!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel, 30+, Teodora
palmyrah2002 spune:
Nu am timp sa citesc tot ce s-a scris dar incerc sa-ti dau un raspuns care sa te lamureasca.
In invatamint C.O.se calculeaza pe an universitar:1 octombrie 2006-30 septembrie 2007.
Daca vei naste in luna mai poti primit CO pentru 7 luni integral lucrate,adica 78 : 12 x 7 = 46 zile calendaristice
Eu sint de parere sa-ti iei toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi sa faci cererea pentru concediul de odihna aferent perioadei lucrate.
Abia dupa poti cere sa intri in CIC.
Putem vorbi pe PM daca te pot ajuta cu mai multe!
Pupici!
Sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos!