ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(7)
Raspunsuri - Pagina 16
adelamaria spune:
Buna, dragele mele!
Nu, nu v-am dat uitarii, cum ati putea crede asa ceva?!…De fapt, chiar am vesti bune, doar ca ma tot gandesc sa nu ma traga vreun moderator de urechi pentru ca tot postez off-topic. Am luat aseara rezultatul la Bhcg: e 355!!!! Adica in limite normale pentru sapt. 4-5 de sarcina!…O sa-l mai repet si maine o data si tare as vrea sa vad ca a crescut vertiginos!!! Sa-mi tineti pumnii!!!!….In rest sunt bine, doar ca ma tot inteapa pe partea stanga si tot sun sa fac o programare la un cabinet si nu raspunde nimeni!!!… Offff….credeam ca toate grijile vor disparea dupa ce voi vedea testul pozitiv…de unde!…Parca se amplifica!…
Ioana, n-ai idee cat de mult ma bucur pentru tine!! Doamne, uneori stau si ma minunez de cate probleme avem parte si cum dr. uneori le incurca, alteori le descurca!…Sper ca totusi vei continua sa ne mai scrii aici, chiar daca endometrioza s-a dovedit doar o ipoteza falsa in cazul tau. Si intr-adevar, de caum chiar aveti liber la bebe! Ce ma bucur!… Abia astept sa vii sa dai vestea!
Gabita, sa te trag de urechi! Pai cum adica te-ai dus la unguri si te asteptai la vesti proaste???!!!??? Vrei sa ne suparam???…DD le aranjeaza uneori mai bine decat am putea s-o facem noi si sunt convinsa ca FIV-ul va demara cu success si se va incheia cu un super-mega bebe! Trebuie sa crezi asta! Psihicul nostru e mult mai puternic si trebuie sa-l antrenam, sa ne bazam pe el! Iar cand o ia pe aratura (psihicul, adica), trimite-l pe aici in vizita, ca avem noi metode urgente de remediere a situatiei!
Ralu_t, bine ai venit pe la noi si multumesc de urari! Inca nu plec la Odisee, ma simt bine cu voi. Si inca mai astept sa vad daca ma mai insoteste cineva. Doar sa nu ma fugareasca vreun moderator!…
MadaS, nici eu nu pricep de ce nu se face histeroscopia in timpul laparo. Singura explicatie pe care am gasit-o e ca fiind in anestezie generala si din cauza ca procedura de laparo (permebilitate trompe, scos chisturi, cauterizare) dureaza destul de mult, poate dr. se teme sa te tina prea mult sub anestezie…Zic si eu, nu prea ma pricep…
Jubica, Lucia, Boo, Adifle, va imbratisez pe toate!
Zeno , pentru tine o imbratisare speciala in semn de sustinere!
Am fugit, iar am o tona de hartii de rezolvat! Mai vorbim!
PS. Lucia, ti-am trimis si eu PM ieri, sper ca l-ai primit!
Zenobia spune:
Adelamaria, ma bucur ca esti bine, felicitari pentru rezultat!!!
Fetelor, Inka mea contine secara!!! a voastra la fel??? pai n-avem voie... trec pe cicoare.
Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
Avalon spune:
quote:
Originally posted by MadaS
Ioana
Sunt de-a dreptul consternata de povestea ta…deci cauza reala si de necontestat (fara sa excluda anumite cause secundare) era sinechia uterina. Felicitari doctorului Ion Ionut, incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult de el din povestile voastre. Iti pun acesta intrebare si tie, si celorlate fete, acest tip de eafctiune, sinechia uterina nu este vizibila ecografic? Ai avut cumva posibilitatea sa intrebi? Presupun ca ai facut numeroase ecografii in toti acesti ani...cum de se poate vedea un polip de dimensiuni asa mici iar lipirea peretilor uterini nu este vizibila? Este un mister pt mine...daca ma poate ajuta cineva.
Si eu ma intreb de ce in timpul unei laparoscopii nu se face si histeroscopie...daca tot esti anesteziata, ce sens are sa inlaturi toate cauzele externe, pelvine, cand uterul tau poate gazdui astfel de surprize, care cu toata buna functionalitate a sistemului genital in rest...nu poate gazdui un embrion. Iti doresc tot binele din lume si bebe cat mai rapid. Adica luna viitoare...
MadaS imi permit sa-ti raspund eu. Ioana a avut ca si mine sinechie cervicala care e altceva decat sinechie uterina. Sinechia uterina se vede la HSG (pe care eu am facut-o). Si eu, si Ioana aveam sinechie cervicala dobandita in urma unor curetaje (pt sarcini care au fost intrerupte medical, eu in 2004 , Ioana in 2000). Sinechia cervicala inseamna o alipire a cervixului (a colului uterin) ceea ce face ca sperma (si in cazul meu, care am facut FIV) si embrionii sa nu poata trece in uter, sa ramana blocate in colul uterin. Mie, cand am inceput procedura FIV mi-a fost impusa histeroscopia de catre prof.Marinescu si am refuzat-o (eram satula de interventii si mi se parea o 'gaselnita' absolut inutila, inca o forma de tortura), am si schimbat doctorul de FIV pentru ca nu-mi place sa respect regulile... Rau am facut.
Referitor la efectuarea laparoscopiei in acelasi timp cu histeroscopia, eu am deschis chiar un subiect pe aceasta tema acum cateva saptamani, mi-a fost inchis subiectul pentru ca li s-a parut moderatorilor inutil. Ce am vrut eu sa obtin cand am deschis subiectul? Sa aflu unde le pot face pe amandoua o data. Nu facuse nimeni asa ceva 2 in 1. Se preconiza doar ca dr.Tutunaru le va face atunci cand dobandeste histeroscopul. Apoi am obtinut un raspuns ferm de la dr.Ion Ionut: da, mi le poate face pe amandoua. Fiind interventii care acopera o anumita arie de investigatie, m-am gandit ca rezolv tot ce mi-a mai ramas de rezolvat.
Daca mai ai interbari, iti stau la dispozitie cu placere.
lilianaFi spune:
...si eu la o cafea de orz,cu voi pe aici ascultind tonomatul DP2 pe TVRi....VOI CU CE INDULCITI CAFELUTA???
RALUpeste e voie si carne alba....dar pina la proba contrarie tu nu ai endometrioza si poate chiar nu ai,bafta la laparo
Boo- si eu am facut HSC cu dr,Ion.I.si confirm ca e un meserias din toate punctele de vedere,singura chestie proasta e ca nu da tel.pers.iar in conditiile acestea prefer unul mai disponibil,adica pe dr.Tutunaru care de altfel e de nota 11 si da si nr.de tel si il poti suna mereu,daca ai o urgenta bineinteles
Zenocum ti se pare inka.....
MadaSsinechia uterina nu se vede la echo doar daca e intinsa pe o mare parte de uter,Ioana a avut sinechie cervicala la intrarea in uter asta chiar nu avea cum sa se vada,se poate face impreuna HSC+laparo,depinde de dr.si daca sp.e dotat cu histeoscop.....iarin ce priveste orezul cel alb nu e bun in endo cel integral e chiar recomandat
lucia,adelamaria,jubica,Ioana
jubica spune:
Adelamaria felicitari,sarcina usoara!
Ps.Iti spun inca o data ca esti exemplul nostru.
Adifle unde lucreaza d-na doctor la Gine 1 sau la Stanca?
Esti multumita de ea?
Pupici
Zenobia spune:
Liliana, e ff buna inka la gust, dar vaz ca are secara in ea, asa ca o termin si iau cicoare, ca am auzit (de la voi parca) ca e buna si la altele). De indulcit pun zahar, macar atat
Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
Ariana1 spune:
Adelamaria iti spun si eu cu intarziere:
multe multe multe felicitari, sarcina usoara si multi
Ariana1