M-au inundat, cum ii fac sa plateasca reparatiile?

M-au inundat, cum ii fac sa plateasca reparatiile? | Autor: dianad

Link direct la acest mesaj

Vecinii de deasupra au mari ghinioane cu instalatiile sanitare. Acum o luna, dupa ce caldura a fost oprita 24 de ore din cauza unei revizii, le-a [pocnit un calorifer. La ei apa pana la gennuchi, la mine in bucatarie si dormitor pereti uzi , covoare ude, etc. Au reparat defectiunea in 2 ore, am zis asta e, nu zic nimic de deranjul de la mineDe 2 saptamani au o defectiune la baie. Am fost de 3 ori sa anunt, s-a crezut ca este o problema de mai sus, intr-un final s-a vazut clar ca este la ei. Apa pica, iar chiriasii de acolo nu stiu daca l-au anuntat pe proprietar. La mine peretii mustesc de apa. Cum ii pot determina sa repare mai repede si mai ales sa plateasca si reparatiile pe care va trebui sa le fac la mine?DianaD & Alexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Daca ai asigurare te duci la firma de asigurare si faci cerere de despagubire, daca nu......e cam nasol....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Inca pica si ei nu au reparat, pot sa-mi fac asigiurarea azi?DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Si noi am patit o chestie asemanatoare, ca chiriasi. La un miez de noapte ni s-a spar o teava si am inundat vecina de jos. Pot sa iti ca vecina noastra ne batea in usa in fiecare zi, am anuntat proprietarul de n ori. In final, am reusit sa ajungem la o intelegere intre toate trei parti si acuma vecina isi face reparatie in casa( plata nu a fost facuta de ea). Stiu ca ea spunea ca daca proprietarii nu iau masuri, o sa mearga la primarie si pe urma in judecata.. nu stiu cum se face, ca eu tare nu am bagat la cap, avand grija doar sa anunt proprietarii mereu, ca doar ei raspund in final ptr instalatiile din casa.
Asa ca: insista!!!

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu cred ca poti face asigurare azi, poate sa faci dar sa "prostesti" vreun agent sa incheie asigurarea fara sa vina sa vada apartamentul.
In primul rand nu sta in baza chiriasilor sa anunte proprietarul, fa-o tu. Si tot cu el tratezi plata daunelor. Daca e om de inteles. Daca e nesimtit n-ai alta solutie decat sa-l dai in judecata.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ieri ne-a indundat si pe noi in baia mica. Am mers la vecinul de deasupra si a zis ca nu de la el. Daca va mai fi si cea mai mica pata, eu am sa fac sesizare la administrator ca nu vrea sa isi repare defectiunile si nu cred ca nu se rezolva asa.
Tu nu poti tot cu administratorul si eventual sa spui ca ceri daune in tribunal daca nu vrea pe cale amiabila?

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu cand am facut asigurare la apartament nu a venit nimeni sa vada apartamentul!

Iar asta cu sesizat administratorul ... ce sa zic... ce poa sa faca el?! Noi am terminat de zugravit si mai aveam usile de vopsit , si intr-o noapte ne-a inundat cel de sus peste tot! Dimineatza cand am mers acolo era apa peste tot! Tot asha, erau niste chiriasi, nici nu au zis ce au patit, care-i treaba. Am facut sezizari peste sezizari la adim, plus dus la ei la usa de 20 ori! Rezultat : am reparat pe banii nostri! (Dupa aia am facut asigurare, dar nu ne-au mai inundat intre timp)
Poate ai mai mult noroc!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Nu stiu ce se poate rezolva cu dna administrator. In primul rand ca, dupa o saptamana de la inceperea inundatiei, ea e cea care a vazut ca nu e problema la tevile comune sau mai sus, ci la ei. Apoi si dna adm a fost inundata de cei de deasupra ei si a durat ceva timp pana s-au facut reparatiile defectiunii. Diseara am sa cer la administratie numele si telefonul proprietarului.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Pai Diana ce mai astepti ??? Daca treaba e mai demult (inteleg ca nu e o inundatie ca si cum s-ar revarsa Dambovita la tine in casa) si doar ca picatura chinezeasca....du-te repejor si fa-ti asigurarea apartamentului. Am senzatia ca daca 0 faci azi intra in vigoare peste 2-3 zile....cred, nu stiu sigur...
De asemenea cred ca la incheierea ei o sa te intrebe daca ai avut probleme in trecut....bla, bla....spui ca nu....

Lasi sa treaca niscaiva zile si te duci sa le spui ca esti inundata....merita sa incerci..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicut spune:

dianad si fratele meu sta in chirie si cand s-au intors din concediu de Craciun au gasit prapad. Toate covoarele ude, mobila umflata etc. Vecinii de sus responsabilii dezastrului nu au catadicsit sa vina sa vada, asa ca au facut poze, au chemat administratorul. Dupa vreo doua saptamani apare vecinul, ca nu arata rau si nu au stricaciuni. Dupa ce i-a aratat pozele, nu a mai comentat nimic (a intrebat doar de ce au facut poze) si s-au inteles la despagubiri.

Mergi la inceput

Au reparat! Ar fi reparat maine daca nu m-as fi dus dimineata sa cer telefonul proprietarului. Acum ramane lupta pentru despagubiri. Si cum repar, imi fac asigurare. Oare cei de la BCR Asigurari or fi seriosi? Sau sa merg la Tiriac?DianaD & Alexandru

Mergi la inceput