cum poti afla daca nou nascutul aude?
Raspunsuri - Pagina 2
martta spune:
Alexia3: eu am nascut la Spitalul Panait Sarbu(Giulesti), in Bucuresti. La externare, se face un astfel de test tuturor copilasilor. In ziua cand am fost noi externati, din 7, au trecut testul 5. Ceilalti 2 urmau sa se prezinte ulterior pt investigatii suplimentare. Sfatul meu e sa incerci sa iei lagatura cu cei de acolo(daca ti-ar fi de ajutor, iti popt trimite nr. de tel. al unui neonatolog, numai ca am vazut ca nu ai pm activat)si sa-i rogi frumos sa-l controleze si pe bbelusul tau. Iti tin pumnii sa fie bine!
alexia3 spune:
martha...multumesc mult. am gasit pe net la spit dr Hociota spit panduri prof care coordoneaza testarea de la giulesti si ...dupa ce m-am programat la testare....baiatul meu a inceput sa tresare la zgomote. dar tot am mers la testare si multumim lui Dumnezeu suntem bine...ce bine dorm acum...multumesc oricum pentru informare si multa credinta si rabdare tuturor mamicilor.
batool67 spune:
De obicei bebelushul reactioneaza la zgomotele exterioare inca din viata intra uterina. Aude vocea mamei, bataile inimii ei. Pentru orice suspiciune vizavi de auzul copilashului e bine sa faceti cateva testari.
barby23 spune:
Buna seara tuturor parintilor.Eu sunt o in 17 luni.Am citit foarte intristata mesajele voastre.Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin ceea ce treceti.In privinta auzului asi dori sa va precizez ca si eu am probleme cu auzul de mic copil.Parintii mei s-au zbatut foarte mult sa gaseasca un medic capabil sa-mi dea un diagnostic corect si bineinteles un tratament.Pana la varsta de 14 ani ma chinuiam sa citesc pe buze.A fost foarte greu,dar totusi nu ne-am lasat batuti.La varsta de 14 ani ne-a fost recomandata o doctorita din Timisoara de la scoala de surzi.Ea m-a diagnosticat cu hipoacuzie bilaterala congenitala in urma audiogramelor facute si a altor de teste.Apoi m-a protezat pe ambele urechi.Din cate stiu ,ea poate face si audiograme pentru .Eu am probleme cu nervul auditiv si pot sa spun ca aceste aparate mi-au imbunatatit foarte mult auzul.Acum aud aproximativ 50-60%.Important e ca bebeii vostri sa aiba nervii auditivi din cate stiu.In rest parca stiu ca se pot face operatii.
In privinta radioului nu cred ca ajuta sa vezi daca bebe aude.Mie cel putin imi facea stres deorece nu puteam sa vad fata celui care vorbea ,sa pot citi pe buze si ma enerva foarte tare.Doctorita de care va vorbesc e o doctorita super sufletista si o puteti gasi intr-o policlinica cu numele de Hilfe peste drum de Louis Turcanu sau la POLICLINICA 4.Eu va doresc succes si sper ca bebeii vostri sa fie sanatosi.