Deficit de atentie sau ce?
Raspunsuri - Pagina 3
flaviutza spune:
referitor la "nu raspunde cand il strig", citeste aici ceva interesant
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=850
ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
nnadiaa spune:
Flaviutza,iti multumesc pt recomandari,asi citi acum dar pitcutzul nu ma lasa,imi zapaceste tastatura,am sa incerc diseara,dupa ce adoarme.Vreau sa ma apus de treaba serios cu el,sa nu mai las timpul sa treaca,in speranta ca el e bine si,cine stie...
leeloo2004 spune:
Nadia, imi permit sa intru si eu in discutie pentru ca si eu ma confrunt cu baietelul meu cam cu aceleasi probleme. Stefan are 2 ani si 8 luni, a suferit o hipoxie grava la nastere (care by the way am citit ca afecteaza in principal centrul vorbirii, motiv pentru care majoritatea copiilor care au trecut prin asa ceva la nastere vorbesc mult mai tirziu).
Discutia e oricum lunga, daca vrei discutam pe PM sau mail - in tot cazul pot sa spun ca si diagnosticul lui Stefan, pe linga intirzierea in dezvoltare (la Portaje avem o intirziere de apx. 1 an, data in cea mai mare parte de intirziere in limbaj dar si si de probleme cognitive sau de autoservire), este deficit de atentie si hiperactivitate. Noi am inceput, la sugestia psihiatrului, de 2 saptamini, terapia ABA la domiciliu si pot sa spun ca deja intrezaresc ceva progrese. Exact cum ti-a spus si flaviutza - gasesti multe indicatii pe site-ul de autism si evident sunt multe mamici aici pe forum care te pot indruma, totul e sa incerci!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by leeloo2004
Nadia, . Stefan are 2 ani si 8 luni, a suferit o hipoxie grava la nastere (care by the way am citit ca afecteaza in principal centrul vorbirii, motiv pentru care majoritatea copiilor care au trecut prin asa ceva la nastere vorbesc mult mai tirziu).
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
te rog dezvolta kestia asta. mie nu mi-a zis nimeni ca din cauza hipoxiei la nastere(la noi apgar 2) copilul poate vb tarziu. da a vorbit tarziu.ma rog, a legat fraza tarziu cuvinte separate a spus la timpul lor.
ALEXIA,02.mai.2004- filmulete noi
leeloo2004 spune:
Flaviutza, asta am gasit eu pe un site - o sa caut din nou si daca il gasesc iti pun aici linkul.
Cert este ca asta se potriveste baietelului meu - el a avut apgar 9 la nastere si 8 la 10 minute - hipoxia a aparut la citeva ore de la nastere combinata cu o dubla bronhopneumonie. In fine, am trecut prin momente de cosmar - eu am mai povestit aici pe site povestea noastra... Ceea ce mi s-a spus mie de catre dr. neurolog este ca de vobit va vorbi, dar mai tirziu...Stefan nici cuvinte disparate nu spune la virsta asta - ma rog spune ma-ma-mam, o perioada a spus si mi-mi, mai spune un fel de pasareasca de tipul ghe-ghi ce-ghi dar cam atit!
John D. Rockefeller, Jr.
flaviutza spune:
da, ti-am citit povestea...a mea s-a nascut cu 2 apgar,desi la termen si de 3600. insa a recuperat rapid, fara probleme. norocul ei a fost un incubator super performant si...soarta. si ea si-a dat drumul mai tarziu si a avut ceva probleme cu partea de...redare.
ALEXIA,02.mai.2004- filmulete noi
leeloo2004 spune:
Am uitat sa-ti spun ca am mai citit ca s-au efectuat teste (efectuate de NASA) pe alipinistii care urcau pe Everest si pe astronauti si intotdeauna deprivarea creierului de oxigen, respectiv hipoxia, chiar si pentru perioade mici, a dat dificultati in exprimare si chiar frazare.
De asemenea hipoxia la nastere/in timpul nasterii poate cauza "verbal apraxia" ("a syndrome where speech motor and orofacial motor control is degraded and can result in cognitive and linguistic deficits").
John D. Rockefeller, Jr.
flaviutza spune:
dada...verbal apraxia , dar o forma fff usoara . cica s-ar mai numi si alalie verbala...a avut fi-mea,sau ma rog, o mai avea ceva..dar acum vorbeste ok pt 3 ani..de vorbit vb ea si inainte,dar pe limba ei,desi incerca pe limba noastra . de exemplu daca o puneai sa spuna "elefant" spunea "lelo.." ceva in gen. pe silabe, insa, repeta "e-le-fant" .
ca sa nu mai spun ca inspre 3 ani stia tone de poezii, dar nu le putea reda. adica , daca spuneam eu primele cuvinte si ma opream, ea continua cu un cuvant doua.apoi iar eu,iar ea. dar nu putea sa spuna o propozitie (stiuta) cap coada.
acusi le turuie(cand vrea). dar am lucrat cu ea . si a fost vorba de o forma foarte usoara.am scapat in aproximativ doua luni.
esential e sa vrea sa imite, sa spuna dupa tine cand ii ceri.
[url=http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/]Alexia 02.05.2004(filmulete)[/url]/
leeloo2004 spune:
Al meu nu vrea sa imite dupa mine de niciun fel. E foarte interesat de cintecele, poezii, rime in general - le asculta cu placere si asociaza la ele gesturi (de tipul sufla vintul frunzele si misca miinile sau am plecat la scoala cu burtica goala si se bate peste burtica, etc) - cind ii spui un cuvint te rumareste pe buze, dar nu vrea sa repete neam. Ne mai jucam de exemplu - el zice ma, eu dupa el, el iar ma samd, dar daca schimb sunetul si zic ta de ex. sau tace sau da din cap si spune ma... Uneori mi se pare ca nu pricepe faptul ca poate scoate si alte sunete si le poate folosi pentru a se exprima...
Deocamdata la ABA, fiind abia la inceput, promovarea limbajului o face cu rime si cintecele - sunt curioasa care va fi evolutia peste o luna, doua...
Edit ca am vazut ca vrei sa schimbi semnatura la poze - trebuie sa adaugi ghilimele inainte de http: si dupa ce se termina linkul si pui paranteza patrata...sper ca se intelege...
John D. Rockefeller, Jr.
flaviutza spune:
daca e atent cand ii vorbesti, cand incerci sa-l faci sa imite, eu cred ca-si va da drumul in curand.
Alexia 02.05.2004(filmulete)/