Paciente optimiste si gravi dr.Tutunaru(27)
Raspunsuri - Pagina 26
ana_p spune:
Buna, fetelor!
Eu chiar nu am prea multe de spus. Am incheiat astazi o noua runda de monitorizare si, asa cum zicea si Zenobia, incerc sa nu ma mai stresez prea mult cu numaratoarea de aici incolo. Daca o fi sa fie ceva...Doamne ajuta, daca nu, perseverez si nu renunt pana nu voi fi sigura ca am facut absolut tot ce tine de mine pentru a-mi indeplini dorinta.
Va citesc cu mare placere pe toate si va doresc numai bine!
Ana
Alexela spune:
Fetelor,
eu nu prea am avut timp sa intru azi, asa ca va scriu acum, pe seara, cateva cuvinte.
De fapt, vreau sa va intreb ceva.
Eu nu mi-am facut niciodata probleme in legatura cu starea ... fertilitatii noastre... Ideea e ca acum, de cand am tot descoperit diferite probleme, am inceput, probabil, sa fiu si un pic paranoica... Si voiam sa rog pe cineva sa imi povesteasca mai pe larg, daca se poate, cum si-a dat seama cand trebuie sa isi verifice trompele, cum iti dai seama de endo si alte probleme cu care vad ca va confruntati unele dintre voi... Singura modalitate e laparoscopia?!!?! Si histerosalpingografia cand se face si cine hotaraste?!?!?!
Imi cer scuze daca par niste intrebari puerile, dar chiar nu stiu...
Si mai e o chestie... Poti sa i le soliciti lui Tutu sau ti le da el doar cand crede de cuviinta?!!? Si, pana la urma, de unde stiu daca am sau nu nevoie, atata timp cat nu mi-am facut niciodata un control?!?!?
Oooooffff... Ce complicat este!!! Daca mi-ar fi spus cineva ca e asa de greu sa faci copii ... n-as fi crezut!!!
Stiti cat de mult imi doresc sa aud o data cuvinetele: SUNTETI INSARCINATA?!?!?!
Alexela
MLaura spune:
--------------------------------------------------------------------------------
Buna fetelor! Sunt noua pe forum, dar sa stiti ca, va urmaresc de mult timp ,felicitari celor care au reusit in cele din urma sa isi vada visul implinit , iar cele care inca nu au reusit nu va pierdeti speranta.Eu merg din sept. la dr. Tutunaru, am facut in prima luna monitorizare, am avut ovulatie in z28 destul de tarziu dar a fost asta este important, iar in lunile care au urmat am facut monitorizare stimulata, sotul a facut spermograma care nu a iesit foarte bine ,diagnostic:oligospermie severa(putini spermatozoizi), dar dr. T a spus ca a vazut sarcina cu spermograma mult mai proasta,asa ca mia spus ca trebuie sa fac si eu laparoscopie , am inteles ca este cea mai sigura, eu am facut la SF.Pantelimon histero pt trompe si a fost OK. As dori sa aflu mai multe detalii despre laparoscopie, cum se procedeaza, in aprilie sunt programata pt. aceasta interventie. Am inteles ca trebuie sa merg cu 1zi inainte si sa ma internez.Va rog cine stie, cine a facut laparoscopie sa imi spuna si mie ce treb sa fac.Va pup pe toate
Raporteaza la Moderator
ana_p spune:
MLaura, daca iti activezi PM, iti pot trimite eu detalii despre laparo (sunt multe de zis si, daca citesti din urma, unele dintre noi au descris si aici amanuntit cum a decurs totul).
mamitzuD2 spune:
Buna seara dragi tutunarese!
Dupa cum v-am spus, nu prea pot intra in timpul zilei decat asa pe furis sa va citesc, dar mai recuperez seara cand ma mai lupt cu sotul meu pentru computer.Pe care-l iubesc,by the way!!!!!(e langa mine si acu s-a rushinat!!!)
Alexela, referitor la ce intrebai tu, o sa-ti spun povestea mea.Noi am inceput odiseea lui bebe din mai-iunie 2006, cand am facut toate analizele uzuale care au iesit OK, deci ramanea sa trecem la treaba.Pe masura ce trecea timpul incepeam sa ma ingrijorez, ma speria si faptul ca varsta nu era tocmai in avantajul meu(am facut in ianuarie 33 ani)si mai era si presiunea celor din jur.In ianuarie am hotarit sa iau friiele in mana, le-am descoperit pe optimistele tutunarese si mi-am facut programarea.Undeva in sufletul meu simteam ca totul e OK, doar timingul de era poate ales nu foarte potrivit.Nu-mi aminteam de luat temperatura, am incercat o zi si a doua am uitat, nu vroiam nici sa tin evidenta zilelor fertile pt ca prea parea calculat totul si lipsea spontaneitatea.Ideea e ca m-am programat la Tutu si am nimerit intamplator in ziua a 14-a, m-am urcat in magicul scaun rosu, si mi-a zis ca daca a doua zi, data viitoare ne vedem cu 2 liniute.Evident, am plecat de acolo fara sa cred o iota, mi-am zis ca asta le spune tuturor fetelor,deh, ca baietii,ei bine, a doua mea intalnire cu el a fost cu 2 liniute!!!Urma sa revin pt monitorizari in luna urmatoare, doar ca nu mi-a venit ciclul, am facut doua teste ca parca nu-mi venea sa cred, l-am sunat si-n aceeasi zi mi-a zis sa vin sa vedem ce si cum!!!Evident i-am spus ca n-am crezut ce mi-a zis, ca le zice tuturor fetelor asta, si mi-a zis ca pe unele le mai sare ca uita si el, da'pe mine m-a nimerit.Eu imi facusem deja obiective pe termen lung, ma gandeam la perioada optima de laparoscopie, idolul meu devenise Zenobia care fusese la laparoscopie ca la stomatologie, si-am zis ca nici io nu pot fi mai prejos.
Ma scuzati ca m-am intins ca pomana tiganeasca, dar vroiam sa va spun si povestea mea, care intamplator a fost bad timingul.
Teodora multam pt raspunsul referitor la ecografii!
Kora, pup baimareanca mea draga si optimista
Zenobia, bafta in continuare, io eram aia care sorbea vorbele tale si ale lu'Mamidevladut vinerea trecuta!
Va pup,
MamitzuD2 5+
Kora, m-am conformat!!
Zenobia spune:
MamitzuD2, bine ca n-a mai fost nevoie de laparo!!! Pai tu cu rezultat de peste 1000 la B-HCG iti faceai probleme?! Iti doresc sarcina usoara si sper sa ne mai intalnim pe la Tutu. Deci tu ai fost una din fetele datorita carora mi-a zis Tutu ca a inceput sa aiba noroc mai mare la gravidute in ultima vreme...
Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze 2007, Miresica, Cununia civila, Prin lume
-----------------------
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
ralu_t spune:
la toata lumea
fetelor, eu am o nedumerire cat priveste consumul asta de animale moarte. eu la un moment dat, m-am lasat din mila, pt ele, animalele, de mancat carne. si am tinut-o asa vreun an de zile. a fost o perioada foarte benefica, chiar pot spune ca am resimtit o schimbare foarte buna in viata mea, eram foarte energica, cu chef de viata...(ce-i drept eram si intr-o pauza de tigari). la un moment dat a incetat aceasta dieta iar la 4 luni mi-au gasit endometrioza in toata splendoarea ei...ce sa mai inteleg, daca as fi mancat carne, eram plina de chisturi? in fine, banuiesc ca nu e suficient, si am remarcat, tot de atunci incoace ca nu stau tocmai bine la capiolul imunitate. oricum, dintre toate alimentele interzise, nu ma doare inima nci dupa carne, nici dupa cioco, nici tigari...dar cafea?!!! pai eu cum mai ajung la birou? macar un red bull se poate?
Bonitta multumesc pentru PM, ai are dreptate la capitotul "as face orice pt". subscriu. parca se mai inclina un pic balanta in favoarea tratamentului.
as vrea sa le intreb pe fetele care se pregatesc de FIV. cum ati ajuns voi la solutia asta? vi sa recomandat sau ati optat voi pentru ea? daca sa poate si un PM cu preturi care se practica la tutu, eu am auzit de niste preturi un pic cam marisoare.
ralu
Alexela spune:
Mamitzu,
in primul rand, felicitari pt bebitz! Sa va dea Dumnezeu sanatate!!!
iti multumesc pt raspuns. M-am gandit si eu ca problema ar putea fi doar bad timing-ul... Ideea e ca la noi exista si niste probleme, din pacate. Le-am povestit si aici, pe forum. Nici el nu sta bine, dar nici eu nu ovulez... Adica cel putin luna trecuta la mine nu a existat acea minunata Z14... Eu sper sa fie doar din cauza ca am avut niste dereglari de CM... Astept acum sa imi vina din nou, o sa imi fac niste analize si o sa vad daca o sa ovulez sau nu... Daca eu sunt ok, mai ramane sa rezolvam problema sotului... Trecand peste asta, ma simt si nu stiu cum sa imi calculez mereu daca ovulez ... daca nu!!! Si chiar si daca nu calculez, ma simt atat de nasol, ca nu stiu cum sa fac sa nu ma gandesc mereu: oare acum om avea vreun rezultat?!?!?!
Incerc, pe cat posibil, sa ma mentin in limite normale, si sa Ii multumesc lui Dumnezeu pt celelalte lucruri frumoase pe care mi le ofera!
Multumesc, oricum, pt raspuns si sper sa fie, si la noi, intr-un final, doar o problema de bad timing!
Alexela
KoraPop spune:
lucialu eu te-as fi trecut demult pe listuta dar ai spus ca ne vei zice cand incepi demersurile sa te trecem pe lista, totusi eu te-am trecut acum la strigarea Zenobiei!Sper sa fii la fel de activa si binedispusa si de acum incolo si cat mai repede sa treci pe lista gravidutelor!
Mamitzu si eu pup baimareanca draga...niciodata nu am sa uit de unde am plecat...eh cata melancolie ma apuca uneori,dar asta e viata si daca soarta a vrut sa imi gasesc jumatatea la celalalt capat al tarii iata acu' sunt cu buletin de Bucuresti
Iyoana, ana_p,maria08,vali_delide si celelalte tutunici dragi si o seara frumoasa!
Zenobia multumesc de informatii,m-am conformat si am trecut caruciorul roz in dreptul Gemei careia ii doresc sa aiba o printesa frumoasa,desteapta si devreme acasa
Kora
CARPE DIEM!
lucialu spune:
Kora draga adevar graiesti!Si nu pot decat sa va multumesc pentru invitatia pe listuta, Zeno!Eu am fost urecheata (mare )care a declinat invitatia, pentru ca nu mi-a parut corect fata de voi fetele!Nu am mai facut nimic in sensul PROIECT BB-direct, ci doar indirect am incercat sa ma tratez ca marsupiul sa fie sanatos.Acum nu mai am ce face:cocosul meu a pus copanul in prag si a zis,ca trebuie sa trecem la next level si sa strigam barza, ca poate ne aude!
Cat despre optimism, eu sper sa-l aduc,dar este mult aici la noi pe forum!De unde credeti ca il am?E cu du-te vino!
Va doresc tuturor o seara placuta si noapte buna!Eu ma voi baga la patuc, ca ma doare burta si incerc sa remediez situatia.
Cat despre cafea-hmmm, tocmai puteam sa beau si eu esspresso acasa,cand am aflat ca nu e voie.Azi mi-am achizitionat, cafeaua copilariei mele-cicoarea, bauta impreuna cu bunicii mei(ei erau la nechezol si Goe trebuia servit cu cafa.Asa ca bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte!imi dadea si mie, dar de cicoare).Si iute asa stateam cu ei la povesti de la 4 dimineata - la o cafa.Precis imi va trezi multe amintiri parfumate legate de bunicii mei,cand o voi savura dimineata
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...