Paciente optimiste si gravi dr.Tutunaru(27)
Raspunsuri - Pagina 12
Iyoana spune:
Aylin, imunosupresoarele sunt niste medicamente foarte puternice, care se dau in cazul unor boli foarte grave. Dr. Matei ne-a spus ca sunt similare citostaticilor sau chimioterapiei.
Sotul meu a suferit de o boala grava si acum se afla inca sub supravegherea medicilor, cu analize periodice, etc...Bine, ca ultimele analize au iesit foarte bine, se pare ca boala a dat inapoi, in schimb trebuie sa se ingrijeasca in permanenta, sa respecte regimul etc. Banuiesc ca la acel moment, medicii nu au avut de ales si a trebuit sa urmeze acest tratement, dar puteau macar sa ne spuna ce efecte ar putea avea. Cred ca ar fi donat atunci o rezerva de spermatozoizi la banca de sperma, mai ales ca eram impreuna si atunci si vorbeam de casatorie.
Si da, am fost diagnosticati cu azoospermie, un diagnostic care a cazut ca un fulger asupra noastra. in mod normal, daca urmatoarele analize ies bine (inclusiv microdeletia cromoz. Y), vom opta pentru biopsie testiculara, dar din pacate, raman sceptica.
Spune-mi, te rog, voi ati facut aceasta analiza, si daca da, de ce v-a fost recomandata? Ca tu esti gravida acum...si natural???!!!!
iyoana
Iyoana spune:
Si mai vreau sa-ti spun Aylin, ca toti medicii pe care i-am vazut vineri (Dr. Ciurel, urolog, Dr. Matei, biolog si dr. Tutunaru) au spus ca din cauza acestor medicamente se intampla acum asta.
Si nici nu e greu: intri pe net pe prospectul medicamentelor in cauza si vezi ca la 400 mlgrame dau infertilitate. Sotul meu a luat 1100 mlgrame / zi timp de un an, daca nu - ajungea la dializa.
iyoana
Avalon spune:
Yoana, imi pare rau ca te confrunti cu asa ceva. Sotulmeu a facut analiza microdeletiilor cromozomului Y si cariotipul genetic la geneticlab, dupa o sarcina pierduta (la cerere am facut-o). Este o analiza genetica care identifica daca sunt modificari ale cromozomului Y, fapt care ar conduce la o spermograma alterata sau la avort spontan. E destul de rara afectiunea la barbati, in orice caz se tramsite tuturor descendentilor de sex masculin. Intra pe site lui dr.Tutunaru la cauze genetice, vei gasi detaliat explicatia. Te pup si iti doresc sa gasiti cauza si eventual sa se poata trata astfel incat sa aveti copilasii vostri.
aylin_tarcan spune:
vai Iyoana, prin cate ati trecut! cata putere aveti! dar stiu ca veti reusi! eu ma rog la DD pentru toate fetele de aici cu probleme pentru a le indeplini visul!
noi nu am mai apucat sa facem analiza asta. la noi povestea (pe scurt) este urmatoarea: in nov. 2005 dupa aproape un an de incercari, am facut analizele, iese sotului meu FSH mare si 10 mil gigei. din cauza fsh-ului mare s-a considerat problema genetica, ni s-a recomandat icsi ca fiind singura solutie, am fost trimisi la analize genetice, de microdeletie etc. nu am mai facut analizele respective pentru ca eu deja capitulasem psihic. in martie 2006 am ramas insarcinata natural cand nici nu ne gandeam. am pierdut sarcina in septembrie. iar in noiembrie am ramas din nou.
Aylin, 17+
Alexela spune:
Kora,
am incercat sa iti trimit un PM si nua functionat. Voiam sa iti spun ca e ok!
Te pupik,
Alexela
Iyoana spune:
Avalon, multumesc pentru informatie! o sa citesc pe site-ul lui Tutu. Si noua ne-a vorbit dr. Matei de cariotip, pe care trebuie sa-l facem inainte de o eventuala biopsie. Tu in ce stadiu esti cu FIV-ul?
Aylin, multumesc si tie! Sunteti niste norocosi, Dumnezeu sa te ajute si sa ai sarcina usoara in continuare. Ai grija de tine, am vazut ca ai avut niste dureri in week-end!
iyoana
Nicole31 spune:
Buna, tutnicile mele dragi!
Teo si Bonitta, pana la urma am facut BetaHCG-ul la IDS si m-a costat 45 Ron cu tot cu taxa de urgenta. Acum asteptam raspunsul pe fax la ora 16:00. Ar fi culmea culmilor sa fi ramas tocmai acum, inainte de laparo, cand noi incercam de 6 ani! Va
alfa anca, multumesc pentru galerie! Ce bine ar fi sa nu fie degeaba!
Iyoana, m-ai impresionat tare mult. Insa vad multa putere si hotarare la tine si la sotul tau, ceea ce ma face sa fiu convinsa ca veti reusi pana la urma! Nici nu se poate altfel! Te si iti doresc din tot sufletul ca visul cel mare sa se realizeze cat mai curand posibil, pentru ca o meriti cu prisosinta! Bravo voua!
Kora, bafta multa maine la intalnirea cea mare! Sa iasa totul asa cum iti doresti! Tinem pumnii!
Eu m-am prezentat azi dimineata la spital pentru internare si analize. A durat mai mult decat ma asteptam. Fetele care au mai trecut prin asta cunosc deja traseul: vestiar , sus la II pentru indicatii (in cazul meu le-am obtinut de la Bogdan), jos la parter pentru fisa de prezentare, iar sus la II pentru diagnostic, jos la parter pentru fisa de internare, si, in final, sus la II pentru recoltare. Bogdan a fost foarte comunicativ, chiar glumet. Mi-a spus ca, avand in vedere ca in ultimele 24 de ore au facut 7 laparoscopii, mai bine ma duc acasa...! M-a instruit sa vin maine dimineata la ora 6:15 la acelasi etaj II gata echipata, iar astazi, cand ajung acasa, sa mananc o friptura buna, sa bau un vin bun , si dupa ora 19 nimic, iar eu l-am ascultat cu sfintenie ! De acolo am fost la IDS pentru BetaHCG, deoarece sunt in a 12-a zi dupa ovulatie, iar dr. T vrea sa se asigure ca nu e sarcina. Simptome nu am de nici un fel, decat ca ma dor sanii, ca de fiecare data inainte de CM. Oricum, la ora 16 o sa am raspunsul. Ce valoare ar trebui sa fie?