cum devin traducator autorizat ?
Nu am terminat facultate de limbi straine dar doresc sa devin traducator autorizat pe spaniola. Stie cineva cum trebuie sa procedez?
Multumesc!!
Raspunsuri
LauraNicole spune:
Si eu sunt curioasa pentru limba engleza !
.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u
blue_rain spune:
Aceasta e procedura pe care o stiu eu: http://www.just.ro/infcf544.php?idc=14
tzontzo manager
annasibebica spune:
Cei care doreau sa devina traducatori autorizati dar nu aveau studii in domeniu si totusi stapaneau limba dadeau un examen la Ministerul Culturii si Cultelor, contra unei taxe destul de piperate. Asta se intampla acum vreo cativa ani. Cauta tel. ministerului pe net, suna si vezi daca mai organizeaza examene in acest scop.
Cum am spus, taxele erau mari, adica vreo 2800000 pt fiecare proba, o proba insemnand din engl-rom-literatura, alta din rom-engl.- literatura, si tot asa, daca vroiai sa traduci juridic, insemna alte 2 probe, daca vroiai tehnic alte doua, adica bani la greu. Sa nu mai spun ca trebuia sa te inscrii in iunie ca sa dai examene in octombrie.
Sfatul meu e sa astepti sa termini facultatea. E mai ieftin si nu atat de complicat. Iti trebuie doar un dosar depus la ministerul de justitie si devii traducator autorizat.
Ramonika spune:
eu sunt traducator autorizat pe engleza. pentru ca am facultatea de litere. intr-adevar se obtine doar pe baza de dosar, dar si asa dureaza ceva timp.
daca nu ai studii de specialitate, pe baza de examen. da o cautare pe google.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
Iubika spune:
Esti sigura ca vrei?
E prea multa bataie de cap, crede`ma....
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Ramonika spune:
da si nu prea se merita sa "te faci" traducator autorizat. nu se castiga foarte bine, cel putin daca esti angajat la o firma
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
Iubika spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
da si nu prea se merita sa "te faci" traducator autorizat. nu se castiga foarte bine, cel putin daca esti angajat la o firma
Nu stiu cat se castiga, pentru ca nu am "profesat" desi am autorizatia de un an.
Eu ma refeream ca e mare bataia de cap pana strangi toate hartiile si faci toate demersurile...
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
blue_rain spune:
Castigul financiar al unui traducator depinde de mai multi factori: in primul rand de profesionalismul de care da dovada, de experienta pe care o are, de proiectele la care lucreaza etc. In vara am lucrat pentru o scurta perioada in cadrul unui proiect foarte mare in care erau in joc multi bani. Eu faceam parte din staff-ul tehnic, nu eram in calitate de traducator. Vreau sa va spun ca cei care lucrau ca si traducatori, in functie de cum negociasera contractul aveau fie 100 euro/zi fie 800-1200 euro/luna. In prima faza s-au lucrat aproximativ 15 zile,cu pauze intre zile, mancarea, transportul, cazarea erau asigurate. Deci efectiv, ramaneai cu toti banii in buzunar. Proiectul inca continua, si sunt inca persoane care au ramas in echipa. Traducatorii au fost selectati de catre o firma de recrutare si de catre o agentie de traduceri. Asa ca se poate. Am vorbit cu fetele din echipa de traducatori, toate erau super multumite cu munca pe care o fac, au comenzi foarte multe si mari si bineinteles castiguri pe masura.
In legatura cu demersurile facute pentru a deveni traducator autorizat, procedura este destul de simpla, chiar nu e mare bataie de cap, asta in cazul in care ai terminat Litere sau LMA.
tzontzo manager
carmenus spune:
Ramonika, sa inteleg ca, daca ai absolvit facultatea de limbi straine, doar depui dosarul la Minsiterul de Justitie si astepti autorizarea? Fiindca eu auzisem ca tot trebuie sa sustii examen ca toti ceilalti...
Cristina_C spune:
Nu trebuie sa sustii nici un examen, cel putin in 1997 cand am trimis eu dosarul, nu trebuia.
Cristina
BEST OF ROBERT
Cresc...