Gradi particulara - si aici se dau cadouri????

Gradi particulara - si aici se dau cadouri???? | Autor: Noki_Lara

Link direct la acest mesaj

Am o piticanie de 1.4 ani si din toamna as vrea sa o dau la gradi, de cand face 2 ani. Cred ca singura solutie ar fi una particulara, ca cele de stat am constatat ca nu accepta decat de la 3 ani in sus.
Oricum am inteles ca la cele de stat e complicat d eintrat, spaga si liste de asteptare, lucruri pe care personal le urasc si nu le accept.
Io-s pe principiul: merg la clinica particulara, dau un ban, dar nu ma stresez ce spaga, cum, cat sa dau!

Intrebarea mea este: pentru mamicile care au copilasii la gradi particulare, sper ca nu se practica si acolo sistemul de asteptat de cadouri, atentii si toate cele...Nu???? Ce puteti sa-mi spuneti din experienta voastra?

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Pai si educatoarele de la particular tot cam acelasi salariu il au , tot aceea grija fata de copii ( teoretic ) etc si in pricipiu cred ca tre' sa le dai si lor ceva.Acum , depinde la ce cadouri te gandesti sa dai.
Eu de ex cand o aveam la particular le-am dat de 8 martie cate un buchet de lalele ( cam la asta se rezuma cadourile mele catre educatoare si le mai dau cate o cutie de bomboane )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Baiatul meu a fost la doua gradinite particulare. La ambele se duceau cadouri de Craciun, Paste, Ziua Femeii. Ba mai mult, se cereau chiar si sponsorizari. Si erau tot timpul cateva mamici fandosite, dornice sa faca tot ceea ce li se cerea, ba si putin peste asteptari... Cadourile lor erau foarte mari, bucehtele de flori lafel, propuneau ele, din proprie initiativa, sponsorizari, nu conteneau sa spuna cat sunt de multumite, etc.

Lumea e plina de neghiobi. Si te rog sa ma crezi, in Romania niciodata nu va inceta sistemul spagilor, pentru ca intotdeauna vor exista o serie de indivizi dornici sa fie tratati DEOSEBIT...
Dar poate tu vei avea noroc de o gradi cu un colectiv de mamici mai normale. E o loterie...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

fetita mea merge la o gradi particulara. azi de martisor, i-a oferit educatoarei un buchet de flori si o cutie de bomboane...
de craciun, mosu' i-a adus educatoarei un cadou de la Lush...
a fost placerea noastra sa-i oferim mici cadouri la ocazii de acest gen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Din pacate raspunsul este DA.
Eu imi pun problema la fel ca si Simali.Am mamici vesnic multumite si incantate sa duca oricand ceva. Parca abia asteapta ocazia.
Eu am dus de dimineata cate un martisor pentru fiecare doamna(fie ea educatoare, ingrijitoare sau directoare).Atat si nimic mai mult. Nu flori, nu bomboane, nu cadouri.
Si martisoarele nu au fost de AUR cum am mai auzit ca se mai poarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu cred ca nu ar trebui sa se dea "cadouri" (=spaga) la particulara.
Fetita mea le-a dus azi martisoare-martisoare (din lemn). Iar de Craciun le-am dat cate o cutie de bomboane. De 8 Martie niste flori, probabil.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Hm, oi fi avut eu mai mult noroc.
Nici la gradi de acum, nici la cea dinainte (particulare ambele amindoua) nu se practica sistemul de "asteptat de cadouri, atentii si toate cele".
Martisor de 1 martie, o floare de 8 martie si un buchet la serbare, atita tot, dar astea le consider gesturi firesti.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sunt gradinite si gradinite. Unele care-si respecta angajatii si le ofera salarii decente si alte beneficii, dar sunt si gradinite particulare care angajeaza cu putin peste minimul din invatamant daca nu pe la minimul pe economie. Cele din urma sunt terenul propice pentru proliferarea cadourilor, atentiilor, discriminarilor intre copii in functie de acestea. Din pacate pentru noi deocamdata acestea is mai multe decat gradinitele particulare care se respecta (si-si respecta deopotriva clientii si angajatii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Si fetita mea este la o gradi particulata in Pitesti dar nu am dat spaga ,si nici nu mi se pare normal sa se dea pentru a intra la o gradinita!
Despre cadouri la fel intentia conteaza nu valoarea.Eu de 1 Martie am dat un buchetel de flori la fiecare. De 8 Martie consider cu sunt obligata sa le dau nimic aceasta zi e dedicata mamelor nu educatoarelor!Copii fac cadouri mamelor,bunicilor!Eu stiu, poate ma insel!

DrianaGwendoline(16/06/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Ana e in al treilea an de gradi particulara si niciodata n-am vazut pe nimeni sa aduca, indiferent de ocazie, mai mult decit flori, martisoare sau cutii cu bomboane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Mi-a mai venit inima la loc. De azi chiar am inceput lunga cautare a unei gradinitze care sa fie cat-decat pe placul meu.
Stiu ca bona / gradinitza perfecte nu exista, dar sper sa aleg varianta cu cele mai putine minusuri!

Multumesc inca odata din suflet si astept inca eventuale raspunsuri!

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput