Gradi particulara - si aici se dau cadouri????
Raspunsuri - Pagina 2
mikim spune:
Eu nu duc cadouri. Si ma deranjeaza fff tare obligatia - intr-un fel sau altul - de a oferi atentii. De asta am si dat-o la o gradinita particulara, intr-un fel. De asta merg si la policlinici particulare.
Eu am dus la sfarsit de an cate un buchet de flori. Atat.
Am vazut ca la serbari unii parinti duc ceva cadouri, dar nu m-a facut nimeni sa simt ca as fii obligata sa fac la fel.
Nici copilul nu a simtit diferente.
A fost la o gradinita de stat o perioada si acolo fetita, la cei 3-4 ani care-i avea, imi spunea sa le mai aduc educatoarelor cate ceva, daca va puteti da seama...
Fetita mea e si foarte silitoare si constiincioasa la gradinita si e laudata de toata lumea, de toti profesorii (batet, dans, muzica s.a).
Mihaela, mama Karlei
andreiush82 spune:
Stiti ce nu inteleg eu? De ce unele considera ducerea unui buchet de flori o corvoada si un chin? Nu vi se pare putin normal ca macar de 8 martie sau la sfarsit de an cea care se ocupa de copiii vostri sa primeasca macar atat? Nu e vorba de obligatie sau de valoare materiala.... ca nu se duce sa vanda buchetul ala si sa isi bage banii in buzunar...e vorba de gest. Tot femei sunt si ele si, cum si noua ne place ca la o ocazie speciala sa primim o floare ele de ce sa nu merite?
O sa imi sara multe in cap,dar asta este parerea mea. Eu pana acum nu am dat peste o directoare care sa imi IMPUNA sa duc cadouri educatoarelor.... lucrul asta vine din partea fiecaruia si fiecareia dintre noi. E vorba de respect si apreciere....PAREREA MEA. Mie nu imi pare rau si nu 'sufar' cand cumpar un buchet de flori sa il duc domnisoarei pe care fata mea o adora.
ankalaura spune:
De fapt discutia trebuia sa lamureasca alt aspect - te simti CONDITIONAT sa dai ceva, orice, fie el si un buchet de flori? Daca NU dai, copilul tau are de suferit?
Noi am fost si in sistemul de stat (numai 4-5 luni) si in cel privat (asta e al treilea an) si niciodata nu m-am simtit conditionata, nici macar la stat - dar sunt convinsa ca aici am fost norocoasa!
La gradi privata, am obisnuit sa ducem flori la serbari si la sarbatori - martie, etc. Anul asta am facut si un mic cadou, dar asta pentru ca mi-a facut mie placere, si a fost mai mult simbolic. Nu intentionez sa ma duc vreodata cu cine stie ce fandoseli - obiecte de arta, aur... mi se pare de prost gust!
Deci raspunsul meu la intrebare ar fi NU. Cadourile nu sunt spaga.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Madalica90 spune:
Eu sunt de acord cu cadourile pentru educatoare dar sa fie unele simbolice nu sa coste milioane...este adevarat ca doamnele s-au cam invatat cu cadouri consistente dar nu ma simt obligata sa fiu in pas cu mamicile care ofera asemenea cadouri.
ingridnen spune:
Buna dimineata, Madalica!
Intre timp, copiii nostri au terminat gradinita particulara si sant de ani buni la scoala
Ingrid si Cristi 9 ani