Pacientele optimiste si gravi ale dr.Tutunaru (26)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

quote:
Originally posted by ysa26
Am o dilema, vineri cand am fost la T mi-a zis k voi ovula in acea seara, duminica cand am fost mi-a confirmat k ovulasem deja, iar acum in dimineata asta mi-a curs o pata mica maronie. De la ce sa fie dak am ovulat vineri seara, nu cred k se poate insela dr,nu? Dak ati avut vreo experient in genul asta, ajutati-ma cu un raspuns.
Multi pt toate fetele.Ma duc la politie sa ma trag in poza.

Uneori ovulatia poate fi mai violenta si atunci cand se rupe foliculul sa se rupa si unele mici vase de sange care sa produca o mica sangerare. De aici pata maronie de care vorbesti.

Sau mai e o posibilitate care mi s-a intamplat si mie. Sa ai mica pata de la eco intravaginal care poate a fost putin mai dur, chiar daca tu nu ti-ai dat seama si nu te-a durut efectiv atunci cand s-a intamplat. Si eu am avut o mica sangerare a doua zi dupa un eco intravaginal ceva mai dur. Succes!

Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Angeliques mersi mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bonitta spune:

Va pup, dragele mele! Am revenit.
Sunt proaspat laparoscopiata.

In primul rand vreau sa multumesc si sa pup toate fetele care s-au gandit la mine si m-au incurajat. multi Kora, Zenobia, Nicolesi celelalte fete, (nu prea am memorie buna..).
Felicitari noilor gravidute alfa-anca, ana-id, doindi doindi
Draga maria- am vazut deabia azi mesajul tau in legatura cu IA, dar, din greseala, l-am sters... Iti spun cu mare drag, dar mai trimite-mi inca o data mesajul.
Ysa, felicitari pt. carnet!

De-abia acum va scriu pt. ca nu am net acasa, si azi e I zi de munca.

Acum, fetelor, sa va povestesc cum a fost.
Ce mi-a gasit? ENDOMETRIOZA Oricum, eu banuiam de f. mult timp ca am endometrioza, aveam aproape toate simptomele.
Ce sa va zic, din punctul meu de vedere, care nu am avut parte de doctori si spitale niciodata, a fost o experienta destul de nasoala. Fiecare presupun ca suporta altfel o astfel de interventie. Fetele de aici m-au imbarbatat si mi-au spus ca e usor, si le multumesc pt. incurajari, dar mie nu mi s/a parut chiar usor... Nu vreau sa sperii pe nimeni, doamne fereste, vreau sa va spun doar cum au stat lucrurile in privinta mea. Si cand spun nasol, ma refer mai mult la impactul psihologic pe care ti-l creeaza o astfel de experienta, mai ales cand nu ai mai avut antecedente de acest gen.
Asadar, hai sa va povestesc.
Pe 26 feb. m/am prezentat dimineata la spital, singura, cu bocceluta cu halatul si papucii in spinare, pt. internare si analize preoperatorii. Era o harmalaie de nedescris la cabinet. Multe paciente care asteptau la un alt doctor gin. Cu T. nu am schimbat 3 silabe, am apucat doar sa-i spun pt. ce am venit. M-a preluat imediat asistenta lui, Ioana cred ca o cheama si mi-a spus cum sa procedez sa/mi fac formalitatile de internare si mi-a spus ca dupa ce termin, sa vin pe sectie la et. II pt. analize. A fost super draguta, m-a ajutat sa ma internez mai repede ca era o coada la internari de nedescris si daca stateam la rand, imi mai lua sange seara...
Am mers cu ea apoi la et. 2, timp in care am intrebat-o daca va asista ea la operatie. Mi-a spus ca da. In sfarsit, mi-a luat sange si apoi am plecat acasa, urmand ca a 2 zi sa ma infiintez la acelasi etaj la 6.30 pt. operatie. Important pt. cele care urmeaza sa faceti laparo: sa luati cu voi cand mergeti pt. internare, un halat, ca nu va da voie sa intrati pe sectie cu hainele de strada.
Mi-a zis sa nu beau si sa nu mananc nimic dupa ora 7 seara inainte de operatie.
A doua zi dimineata, am ajuns la ora indicata la spital, m-am schimbat la vestiar, mi-am luat pe mine doar camasa si halatul, papucii in picioare si am pastrat si ciorapii si am urcat la et. 2.
La 6:30, surpriza, cine vine sa ma ia? Bogdan Alexandru, pe care aveam tot timpul senzatia ca l-am mai vazut undeva.. (a fost I oara cand il vedeam).
Am coborat la sectia Chirurgie, m-a bagat iar intr-un vestiar, o asistenta de-acolo mi-a dat o camasa sterila, si mi-a spus ca dupa ce ma imbrac ma asteapta in sala de operatie. Cand am intrat in sala de operatie, desi nu mi-era deloc frica, m-a trecut un fior... era frig.. mi se parea ca e un congelator in care se transa carne. Nu stiu, mi s-a parut sinistra sala, aparatura veche, nu e renovat..
In schimb, era un casetofon si muzica. Una dintre asistente mi-a spus: Uitati, v-am pus si muzica! M-a si busit rasul, dar mi-a trecut rapid apoi. M-au pus sa ma dezbrac total si sa ma intind pe masa. M-au acoperit cu camasa pana se adunau cu totii. Au roit in jurul meu apoi sa-mi puna branula (dureros)sa-mi aplice niste ventuze, m-au legat de picioare si de mana dreapta, doar stanga o aveam libera, cea cu branula. Dupa ce m-au echipat, pune-te pe asteptat, asistentele stateau intr-un colt al salii la sueta... Eu am avut destul timp sa contemplez toata privelistea din incapere. Apoi a venit anestezistul, un tip tinerel, dragut, dupa cate am reusit sa observ, ca statea la capul meu, si trebuia sa/mi succesc capul ca sa-i vad moaca. M-a luat la intrebari, daca am mai avut operatii, daca sunt alergica la ceva, si cate kile am. Mi-a facut initial o preanestezie, apoi mi-a spus somn usor, si a bagat tot anestezicul. Anestezia se face, o spun pt. fetele care vor face laparo si stiu ca isi pun tot felul de intrebari, PRIN BRANULA, adica anestezicul se injecteaza intravenos. (nu in coloana si alte minunatii).
Dupa asta, mi s-a taiat filmul pana pe la ora 9:00 cand auzeam ca prin vis ca ma striga o voce de barbat pe nume, din ce in ce mai insistent. Imi spune, hai, ca s-a terminat operatia. Era Bogdan, cred.Eu nu am putut decat sa dau usor din cap. Pe la 9:30 m-am trezit. De aici incepe partea "frumoasa". Eram la terapie intensiva. Simteam niste dureri de burta ca la un CM dureros. A venit o asistenta si m-a intrebat daca ma doare. I-am spus ca da. Mi-a facut apoi un calmant. Ma durea si mana de la branula.. In sfarsit, nu vreau s-o mai lungesc, recuperarea a fost nasoala, am vomitat, aveam o stare de rau general, ma durea gatul, pieptul si omoplatii de nici nu puteam respira bine. Nu m-a durut in schimb capul si nici nu mi-a fost sete. Am fost transferata in salon la ora 12, cu chiu cu vai, ca nu aveau carucior si am stat mai bine de o ora la reanimare sa astept sa vina sa ma ia. In salon, alta poveste, mi s/a facut din nou rau, acolo nu eram chiar asa de bine supravegheata ca la terapie intensiva, mai erau 4 femei in salon, unele galagioase, alta facuse criza de depresie si plangea intr-una, iar pe mine, dupa ce ca ma simteam ca un rahat, numai de zgomotele si vaicarelile lor nu mai aveam chef. Mai ales ca eram sedata, si simteam nevoia sa dorm intr-una. Mare noroc am avut cu sotul, ca a stat langa mine in salon, si practic el m-a ingrijit, mi-a tinut vasul sa vomit, absolut tot. Eu ii repetam ca vreau acasa, el imi spunea ca oricum nu ma lasa sa raman peste noapte acolo. A venit la un moment dat Bogdan si m-a vizitat, mi-a spus ce am si mi-a zis ca se va intoarce mai tarziu si cu T. sa ma vada. Nu s-au mai intors... De fapt, pe T. nu l-am vazut deloc la fata, nu a venit sa ma vada. Stiam asta de la fetele care au facut laparo si mi-a confirmat-o si asistenta, ca "dl. dr. T. nu obisnuieste sa vina sa-si vada asistentele". In orice caz, e cam frustrant, cand vezi ca la celelalte paciente din salon vin doctorii sa le vada, numai la tine nu vine nimeni. Te cam apuca nervii si mai ales pe sot. Eu ma consider multumita ca macar a venit Bogdan. Oricum, am inteles de la sot ca a fost f. amabil si l-a informat cu absolut tot ce vroia sa afle, el a fost cel care i-a spus ce mi-a gasit dupa laparo.
Pe la ora 4:00, i-am spus asistentei ca nu mai stau, ca eu plec acasa, la care mi-a raspuns ca daca nu mai vomit in urmatoarea ora, sa-l sun pe T. sa-l intreb daca pot pleca. (pt. ca fara consimtamantul medicului care te-a operat, si care in mod normal tb. sa te vada, nu iti da drumul acasa). Nu raspundea la telefon, in sfarsit, intr-un final, mi-a raspuns si mi-a zis ca daca ma simt bine, pot pleca. Atat. In secunda urmatoare, m-am imbracat, mi-am strans bocceluta si am plecat, mai mult sustinuta de sot.
Ce m-a ajutat fetelor, sa-mi revin f. rapid (un pont vandut de o prietena cu experienta in operatii): am asteptat sa-mi scoata branula si apoi am baut cateva inghitituri de cafea cu putin zahar si cu coniac sau lichior). Numai asa am reusit sa ma pun pe picioare.
M-am recuperat apoi rapid, fara probleme.
Acum, din cate am inteles, urmeaza sa fac niste injectii, 3 luni, pt. inhibarea CM-ului (cred ca cu Diphereline). Poate imi spune si mie cineva cam cat costa, ca am inteles ca sunt f. scumpe.

Cam asta a fost.
Sper sa nu ma condamnati ca am scris si v-am spus si partea urata a operatiei, dar tot ce am scris este sa ajute viitoarele laparoscopiate, in sensul ca trebuie sa stie la ce sa se astepte, si sa aiba cat mai putine surprize.
Va pup pe toate!

P.S. Draga Kora, te rog sa-mi actualizezi si mie "biografia" cu noul diagnostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Ysa26 - am vazut intrbarea ta:o explicatie ar fii:la aproximativ 36 ore de la ovulatie(fecundatie) se poate forma noua celula,care incepe a se segmenta,poate e cu noroc(conceput de ziua ta,sa inteleg) si in curind vei fii o proaspata graviduta...cred ca iei utrogestanul pt ca transportul prin trompa este influentat hormonal...sa auzim de bine
La multi ani daca a fost ziua ta,la fel si celorlalte sarbatorite,sinteti atit de multe,scuzati daca vorbesc in general,pina acum citeam tot,dar la capitolul: NUME,stau cam prost, acum la inceput...
O zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Bonitta, iti doresc multa santate si refacere usoara in continuare! Eu iti multumesc pentru detaliile date, pot folosi oricand. Pe de alta parte, ai grija cu injectiile alea de Diphereline, am inteles de la fetele cu endometrioza ca te-ar tine pe linie moarta (de facut bebe, adica) cam 6 luni. Imi cer scuze daca informatia e gresita, parca pe Zenobia am "auzit-o" vorbind despre asta. Cred ca cel mai bine este sa te consulti cu dr. T.
Multa sanatate inca o data!

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Buna Bonita!

Sa stii ca si in cazul meu, cu cinci luni in urma ta (25.09) am facut laparo cu T. la Elias si am urmat aceeasi pasi ca ai tai. Am fost la fel de socata de sala si ma fel de frustrata ca nu m-a vizitat dr. T. Ok, trecem peste asta, daca avem in fata scopul :-).
Am fost diagnostica cu endomentrioza (fundul de sac Douglas), celelalte organe ok. Am urmat tratam cu Diphereline 3 luni. La mine a fost totul ok, mai putin bufeurile si cateva kg in plus (3-4 kg). Prima injectie am facut-o pe 28.09, ultima 25.11 si CM a venit pe 04.02, fix la 70 zile de la ultima injectie. Sigur am so ovulat cu 14 zile inainte sa vina ciclu, am simtit.
Am monitorizat prima ovulatie cu T., a fost ok, am facut pregnyl, dar din pacate nu s-a repins. Acum ma pregatesc pt inseminare.
Injectiile le-am luat de la o farmacie aproape de Obor (acolo m-a T), cu 5.5 mil lei (vechi) / bucata.

te pup si sper sa te ajute experienta mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristind spune:

Buna fetele!!

Bonita povestea ta seamana atat de bine cu a mea, diferenta ar fi ca eu nu am vorbit deloc cu Tutu, in rest cam asa a fost si la mine!!

Sa te faci bine!!!
Fetelor eu am racit, am fost la munte in weekend - sotu era mai rau ca mine de dimineata - l-am lasat in pat - noroc ca e in concediu, dar eu..am venit la munca, si ma dor toate oasele, capul si in gat!!!
Ce sa fac?? Ce sa iau?? Daca o sa mananc lamaie sigur voi vomita, ca e prea acida!! Off..pot sa iau vreo pastila???
Va pupic!!

kristin 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Buna, fetelor!
Sunt o prospata mamica de-a dr nostru... Stiu ca pe 14 pleaca din tara, stiti cumva cand se intoarce? Am inteles ca nu mai devreme de 24 martie. Stie cineva o data mai exacta?
Va multumesc!

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Loredana, mie mi-a spus ca va fi plecat intre 16 - 25 martie.
Felicitari pentru bebe si sarcina usoara in continuare!

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Buna ziua dragele mele!

In primul rand vreau sa urez si eu LA MULTI ANI! desi cu intarziere sarbatoritelor Teo, Ysa si Kitty. Sa fiti sanatoase si sa va aduca viata numai bucurii si impliniri.

Ana_id mii de felicitari pentru sarcina si sa dea DD ca peste 8 luni sa tii in brate un bebel sanatos si mancacios.

Fetelor eu dorm pe mine. Am niste ameteli si stare de somnolenta de zici ca tocmai m-am trezit dintr-o betie de o saptamana. Si ma mai doare si burtica ca la ciclu, dar nu asa rau.....
Miercuri merg la T. Abia astept si sper sa se vada ceva, sa stiu ca e bine.

Va pup si va urez o saptamana frumoasa.

Anca 4+

Mergi la inceput