Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinuca spune:

Salutare

Tot din Finlanda, Helsinki, iaca si noi Alina (Alinuca) 02.11.1975 si bebeii Christian (2 ani si doua luni) si Eduard (1 luna si o saptamana). In Finlanda suntem de 6 ani, toti petrecuti in Helsinki.

Va pup si sper sa vorbim des,

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Salutare fetelor!

Chiar ca-i liniste pe aici.

La mine nu a mers netul ieri, asa ca acum iata-ma.Si in Finlanda tot asa este? Platesti anumite servicii- cablu tv, net - si cand le spui ca nu au functionat ridica din umeri si se uita la tine de parca esti extraterestru? Nici macar un amarat de "ne scuzati" daramite sa te scada de la plata cu zilele ptr care n-au functionat.Pe mine chestiile aste ma imbolnavesc nu alta.

Revedere si distractie placuta Jaana.Asa este din luna Aprilie incep zborurile directe Bucuresti-Helsiki, durata calatoriei fiind de doar 2.35 h. Este mai mult decat convenabil- si ca pret vorbind- ptr mine si doi copii am platit 344 Eur.

Eu sunt ploiesteanca get-beget.Voi de prin ce parti ale Romaniei ati venit? Imi face mie impresia sau sunteti de prin Bucuresti[sau imprejurimi],Ardeal [Sibiu,Bv] si poate chiar Moldova[Bc,Piatra Neamt]? Nu stiu sigur dar asa simt eu.

Eu va urez un week-end insorit si placut si fie ca vremea calduroasa de aici sa ajunga si la voi si sa detroneze in cele din urma fulgii de zapada si frigul.

Emoise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Bine ati venit Alinuca si bebeii - sa-ti traiasca si sa fie sanatosi.

Elena, aici se intampla rar sa nu mearga netul, cablul etc. Isi cer scuze. Mi s-a intamplat chiar saptamana trecuta cu canalele digitale pentru vreo 12 ore. Si-au cerut scuze si, pentru ca se intampla foarte rar nu am zis nimic si nu am nici o pretentie. Dar daca inepe sa devina obicei o sa am pretentii

Acum e soare si cald ( + 1 grad), chiar daca e inca zapada. Si am auzit pasarelele cantand..vestitorii primaverii - care chiar daca e mai rece, are plus grade, soare si multa lumina comparativ cu ultimele luni.

Aamu

Weekend placut va doresc si eu

Mergi la inceput

OOOOO, ne-nmultim!
Mai apare cate un ghiocel-doi o data cu venirea primaverii!
La mai multi in "gradina noastra"!

Bine ati venit Alinuca,Christian si Eduard!

Lasa sa se-ncalzeasc bine afara si sa-nverzeasca padurea.Ca piciul meu cel mare abia asteapta sa zburde toata ziua.Si mai ales ca vom sta la casa si nu la bloc ca acum, sa fiu nevoita sa cobor cu ei afara de 2-3 ori/zi de la etajul IV - mai imi usureaza si mie -intr-o oarecare masura sarcina.

va

Emoise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

fetele! Buna Alina

Acum am ajuns si noi acasa de la o plimbarica si am zis sa va mai scriu si eu 2 randuri.... Piticutii dorm... Numai bine

Elena, sa inteleg ca esti din Ploiesti, pleci in Finlanda in Aprilie... la fel ca noi! Trebuie sa ne intalnim! Acum suntem inca in Israel, pe 30 venim in Romania si pe 21 Aprile avem zbor spre Helsinki... Of, de abea asteptam!

Aamu, inca ceva lectii de finlandeza? Sunt apreciate

Fetelor, cum o sa fie vremea in Aprilie, Mai? Si cum e iarna in case, e nevoie de plapuma?

Eu cred ca sunt obosita, parca nu scriu nimic coerent... Mai revin... Sunt asa bucuroasa ca ne-am strans atat de multe...

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 10 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

Yael si voi sunteti din Ploiesti?
Ce mica-i lumea!

Noi plecam pe 14 Aprilie.
Mi-ar face o deosebita placere sa ne-ntalnim daca s-ar putea.
Unde veti sta in Finlanda, adica in ce oras? Si pentru cat timp?

Gata s-au sculat piticii mei!
Gata cu linistea!Trebuie sa fac pe arbitru.

V-am lasat.
Odihna placuta!

Emoise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

quote:
Originally posted by elena.moise

Yael si voi sunteti din Ploiesti?
Ce mica-i lumea!

Noi plecam pe 14 Aprilie.
Mi-ar face o deosebita placere sa ne-ntalnim daca s-ar putea.
Unde veti sta in Finlanda, adica in ce oras? Si pentru cat timp?

V-am lasat.
Odihna placuta!

Emoise

Ti-am trimis un e-mail (n-ai activat PM).

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 10 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Elena, foarte frumos la casa! Si noi am stat inainte, acum sint la bloc.
Padurea primavara parca inverzeste brusc. In fiecare an patesc la fel..dintr-o data e totul verde. Parca e o noapte anume cand cresc toate frunzele.

Yael, nu vreau sa va zapacesc cu finlandeza, o sa o faca altcineva autorizat la cusuri. Oricum..pare imposibila, dar de invatat se invata cu ambitie si motivatie.

In aprilie anul trecut am condus masina pe mare, gheata era cam 40 cm inca desi afara erau vreo 10-15 grade. In mai incepe sa se simta vara..15-20 grade. Desigur, depinde de capriciile climei.. Acum vreo doi ani am avut in mai o saptamana cu 25-27 grade, ceea ce e mai putin obisnuit (pentru mai).
Vara trecuta a fost superba - foarte cald, 30 grade.

Eu nu folosesc plapuma, e foarte bine incalzit apartamentul, dormim chiar cu geamul intredeschis iarna
Cand stateam la casa aveam incalzire pe curent si era cam scump. Dar la bloc e inclusa in pretul chiriei.

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Buna finlandezelor!
N-am mai trecut pe aici citeva zile dar am absenta motivata fiindca am fost in vizita socrii finlandezi 3 zile si nu am putut intra decit putin de tot pe net.

Alinuca , Christian si Eduard bine ati sosit la povesti!
Imi pare bine ca ne-ati gasit si astept sa ne spui mai mult despre voi cind vei avea timp! Si eu am o fetita de 1 luna si un baietel de 14 luni si stiu ca au nevoie de toata atentia la aceasta virsta.

Aamu bravo ca ai reusit sa dai un kg jos!
De luni 27.02 am inceput o dieta stricta dar spre dezamagirea mea nu am putut slabi decit 3500 g in 7 zile, cu toate ca promitea chiar si mai mult.Primele 2 zile au fost jale, mi-era pofta, foame,etc.Acum nici macar nu mai poftesc cind vad ceva "bun".

Multumim pentru informatiile despre dialectul din Rauma.Am gasit un link in care sint expuse frumos din punct de vedere lingvistic trasaturi ale dialectului de unde locuiesc.Daca ai timp, te poti uita pe www.internetix.ofw.fi/opinnot/opintojaksot/8kieletkirjallisuus/aidinkieli/murteet/perapmur.html" target="_blank">acest site.

Jaana imi pare bine ca sosesc parintii tai.Probabil vor fi de mare ajutor cind vei dori un pic de odihna dupa ce il veti avea pe bebe mic si vor urma noptile albe cu alaptat, schimbat scutece, etc.
Mie la scris mi s-a parut mai dificila finlandeza, in mare masura datorita vocalelor si consoanelor geminale care nu sint incadrate in situatii gramaticale si pe care nu le prea auzeam clar la inceput.
Sarcina usoara in continuare si o nastere fara probleme!

Yael in aprilie e destul de primavara in sudul Finlandei pe cind la noi la reni de-abia la sfirsitul lui aprilie da semne ca se topeste zapada.Plapuma asa din caltzi ca in Romania nu am vazut nuiciodata la finlandezi.Pilota este nu din fulgi ci din material sintetic ca o vata.Fiind mai friguroasa din fire singurul anotimp in care nu folosesc pilota este vara.

Linkurile pentru lectii on line de finlandeza le gasesti la forumul romanilor din Finlanda.Acolo am dat eu de unele exercitii bunicele.

Elena ati obtinut un pret foarte bun la biletul de avion.Cred ca se datoreaza promotiei de inaugurare a curselor Finnair ? Ai ghicit bine,cel putin in cazul meu.Sint bucuresteanca din parinti bucuresteni, bunici bucuresteni, doar strabunicii proveneau din alte zone.

Lili te asteptam cu poznici si impresii! Probabil ne-am fi intilnit daca nu mergeam la socrii finlandezi zilele acestea cind sotul si-a luat ultima parte de concediu de tatic.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Am citit ce ati scris doar pe diagonala, sunt extrem de obosita, abia acum am reusit sa ies din dus, am ajuns acasa dupa miez de noapte, dar maine dimineata revin cu poze si detalii.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput