Finlanda celor 1000 lacuri si a lui Mos Craciun

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata,fetelor!

Kulta, bine ai venit printre noi.

O zi frumoasa tuturor!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Kulta, welcome! Te adaug imediat aici la listuta. Si te asteptam mai des printre noi!
Aamu da, asta e pb principala cu zborurile. Oricum sper sa nu ne dea nimeni afara de prin sala de asteptare din aeroport. Mi-e greu sa cred ca nu e deschis noaptea. Si in Bucuresti am stat de la 3 dimineata pana la 7 cand aveam avionul. Suntem 3 colegi, deci om mai face cu randul la somn. Si principalul e ca suntem in aeroport in Helsinki cand pierdem noptile, pt mine asta e bine. Am incredere ca nu vor fi incidente. Oricum am vazut si in Praga ca dormea lumea prin aeroport, banui ca nu-i ceva nou, nu? Sper sa nu se ia politia de noi.

edit ca sa intreb: prin supermarket se gasesc vinete tocata si curatate si congelate? Mi se facu o pofta de salata de vinete. Am vazut ca vinete au aparut, dar is scumpe si in plus nici eu nu as sta la copt si curatat.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Liliana, da, e bine ca petreci noptile astea in Helsinki airport. Am incredere ca nu vor fi incidente. In toate aeroporturile se doarme. N-ar avea de ce sa se ia politia de voi.

N-am vazut vinete congelate. Si mie imi plac mult si sint scumpe si nici eu nu stau sa coc si curat. Asta-vara le-am "copt" in cuptorul cu microunde, ca aveam pofta de salata. N-a iesit ca si cum ar fi fost vinetele coapte, dar oricum a fost buna.
Poate daca gasesti un magazin turcesc, sa intrebi acolo. Sotul n-a mancat niciodata salata de vinete inainte de a-i face eu, nici nu stiu cum gatesc finlandezii vinetele..

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Kulta! bine ai revenit, abia astept sa ne scrii ce fac puisorii tai.

Aamu, Liliana, vinete coapte nu exista de cumparat, cel mai bine ies facute la gratar- eu am copt si pe aragaz si la cuptor. finlandezii nu gatesc vinete, eu am gasit si crude puse in salata. cei care au fost prin Italia sau Grecia au mai invatat sa le faca, dar nu au specialitati. eu fac prajite sau pe gratar, cu iaurt si feta sau cu usturoi,ulei,otet,verdeata. sau fac musaca de vinete sau vinete umplute( de obicei cu miel).de pofta, gasiti in magazin, la conserva, vinete in ulei.

Aamu, la parcarea de linga aeroport( lentoparkki, parca) exista autobuz pt si de la aeroport. noi am lasat masina de multe ori acolo.

M

Mergi la inceput

Multumesc frumos de raspunsuri. Cu vinetele m-am luat de la faptul ca am gasit ardei copti, curatati, in otet. O splendoare, numai sa-i desfaci si sa-i mananci.
Ultima gaselnita e ca am vazut la K gem de menta si mi s-a parut super interesant. Dar nu stiu cu ce sa-l gatesc. Pe eticheta aparea o friptura, garnitura de cartofi si gemul ala verde. Mi-a ramas sufletul la el, dar tot incerc eu pana la urma ...
In rest, azi nimic interesant, a plouat mocaneste pe aici, asa ca am hibernat ...

Liliana

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Mamini, eu n-am observat vinete in ulei in magazin, o sa ma uit mai atent in Prisma. De pofta as vrea cateodata.
M-am uitat pe site-ul aeroportului Hki si am vazut 3 parcari P3, P4,si P5. Doua erau langa si scumpe si una din ele mai departe .Se spunea acolo ca sint 15 minute de mers pe jos, si spuneau ca e mai bine sa-ti duci familia in aeroport si apoi masina in parcare. Nu zicea nimic de autobuz. Desigur pot sa sun si sa intreb.
Noi am folosit kaukoparkki si de-acolo era autobuz, o sa sun sa intreb de preturi.

Liliana, si eu vreau ardei copti! Se pare ca nu sint prea atenta prin magazine ca nu i-am vazut.. Imi plac foarte mult.
Aici e senin si noaptea foarte frig. Am lasat masina afara azi-noapte, in parcarea de langa bloc (mi-a fost lene sa o bag in garaj) si azi dimineata erau inghetate toate geamurile.. Dar ziua e caldut.

O zi frumoasa va doresc tuturor!

Aamu

Mergi la inceput

Aamu tu esti acolo langa apa, e firesc sa fie un pic mai rece, nu?
Sa cauti musai ardeii copti, eu i-am gasit la K, la raionul de conserve cu mazare, ciuperci, rosii, etc. Si ardeii erau galbeni si intr-un borcan transparent, e imposibil sa nu-i vezi.
Ma duc azi si mai dau o raita la magazin sa vad daca fac miel cu menta, dar va anunt ce-mi iese.

O zi frumoasa si de la mine!

P.S. Azi am ajuns la pag 20, oare trebuie schimbat capitolul? Mai stam un pic, poate se aduna toata lumea, nu?

Liliana

Mergi la inceput

Liliana, da, e mai rece pentru ca e vant mai tot timpul. Altfel, temperaturile sint destul de ridicate ziua. Noaptea inca ingheata. Oricum, e adevarat ca aici langa apa e o vreme foarte ciudata. Iarna nu e multa zapada, dar te dispera vantul. La -25 grade temp, daca e vant de 14m/s, simti ca si cum ar fi -35 grade. Vara poate fi ciudata.. Cea trecuta a fost superba: 30 grade, fara ploaie (cam secetoasa ce-i drept), fara vant. Si apa marii a fost foarte calda.

Asteptam sa ne spui ce iese cu menta. Imi suna ciudat acum, dar poate fi ceva foarte bun.

Da, poate mai asteptam putin pana schimbam capitolul

Aamu

Mergi la inceput

Acum fug la K sa mai fac ceva cumparaturi. Era cam urata vremea de dimineata si nu m-am incumetat.
Apropo de vreme m-am facut maniaca, ma uit din doua in doua zile sa vad cum va fi vremea in Bergen... dar n-am gasit nicaieri prognoza pe mai mult de 5 zile, banui ca nu e valida.
Sotzu' vrea o salata azi, ma duc sa vad ce gasesc. M-am oprit la o reteta cu piept de pui, ciuperci, castraveti murati, orez, poate ceva porumb. Mai vad eu daca mai merge ceva sau nu. Seamana mai mult cu mancare chinezeasca, nu? Voi ce mai gatiti?

edit ca sa mai zic ceva ca-mi adusei aminte: vinetele ies o splendoare daca le taiati felii si le faceti pane. Eu as manca vinete si ciuperci pane tot inainte. Adica date prin faina si ou si prajite, ca un snitzel.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna Fetelor

Inca suntem in Romania, sambata venim si noi in Finlanda (Elena a plecatt sambata tecuta, din pacate nu ne-am intalnit ).

Pana o sa ne gasim de inchiriat vom sta la Hotel Scandic Continental Helsinki ('Family bedded room-Early' cu Full Breakfast, Free High-Speed Internet -Eur80/noapte).

O sa va tin la curent, oricum vom avea wireless internet in camera si o sa fie mai usor.

Va pup si abea astept sa ajungem!

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 10 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput