FIV 106
Raspunsuri - Pagina 23
M Oana spune:
Cris ai dovedit ca se poate si cu embrioni congelati. BRAVOS SI TOT BINELE DIN LUME!
Monicutza numai cand ma gandesc la momentele dinaintea testului si ma ia cu ameteala........ La cate reusite si-au scos capsorul in ultima vreme, e cazul sa rasara soarele de primavara si pentru tine. In ultima vreme constat si eu ca al doilea sau al treilea loz la FIV e cel norocos....... DOAMNE AJUTA!
Rami nu ma injectez singura in partea dorsala, ca mi se face rau numai cand vad ditamai acul de intramuscular. Ma injecteaza Sherica in fiecare seara, dupa ce alearga prin toata casa cu seringa dupa mine..... Si avand in vedere starea ei de gravideala, dureaza ceva pana ma prinde.....
Marrina saptamana viitoare ma asteapta aceleasi focuri..... Vor fi foliculi, nu vor fi, cati vor fi chisturi, ce spermograma voi avea, cati embrioni, cate celule..... Pana acum am stat calma, doar am un FSH excelent, raportul LH-FSH beton, spermograma buna, insa surprize pot aparea oricand. Eu adopt in continuare metoda PLOPISTA (sigur nu fac eu FIV, ci o prietena de-a mea, una de pe forum , eu doar ii mai dau sfaturi si o mai ajut cu injectiile, mai platesc medicamentele, mai incasez niste injectii in numele ei) si ma duc cu simtul umorului inainte.
Nu mi se termina viata saptamana viitoare, mai am multe esecuri si vesti neplacute de aflat pana la finele vietii, asa ca ma pregatesc sa le incasez cu zambetul pe buze, pana in ziua in care va iesi si soarele pe cerul meu...... Cat despre faptul ca sunt numai 2 embrioni, ai vazut ca fetele care au facut ET in astfel de conditii sunt acum fericite posesoare ale unor betaHCG-uri de gemeni.
Sherico tot pe nourasi plutesc.......
Avaloane care mai e viata ta???? Carmencitooo ma lasi singura la FIV?
DanaP cum te mai simti? Intepaturi pe undeva? Pe mine in secunda asta ma gadila la greu in dreptul ovarului stang. Asa mandra sunt de gadilatura asta! Parca ar fi deja bebicul acolo si ar studia zona, sa vada ce-l asteapta timp de 9 luni.....
Dienuta spuneai ca ai strans 6000 RON? FIV-ul la Giulesti costa 300 euro+ echivalentul in lei a 1100 euro + un tratament de aproximativ 2000 RON. Aici depinde de protocol si de ce medicamente primesti. Eu am primit si gonal F, care a fost compensat 50% si tratamentul a costat 1700 RON. Dar pe langa acest tratament am mai luat un cos cu alte medicamente (elevit, ca+mg+zn+se, pregnyl si muuuuuuulte altele) care au mai costat vreo 2-300 RON. Analizele mai costa si ele, insa cele care se incadreaza la valabilitate de maxim 6 luni costa in jur de 200 RON (tu si sotul).
Kora ceaiul de cretisoara e "slab", asa ca poti bea si de acum, nu are ce sa-ti faca rau. Eu am cumparat acum, la stimulare, tinctura de cretisoara, care are un efect estrogenic mai puternic si ma delectez cu tinctura (30 de picaturi intr-o canita de apa), care e chiar buna la gust.
Venera felicitari pentru cele 3 ovocite. Sa dea Doamne Doamne sa-si faca treaba si sa-ti aduca copilasul mult visat.
Dariela spune:
Va multumesc tuturor celor care m-ati incurajat. Alaturi de voi m-am simtit parca mai puternica.
Moniland si Adina - Facem mare-mare si va asteptam cu rezultatele dorite!
Venera - Mi-a parut bine ca ne-am cunoscut si sigur o sa ne mai vedem in lunile urmatoare cu niste burtici serioase.
Anaist - Sa-ti traiasca baiatul! Sa creasca mare si sa va bucurati pana la adanci batraneti.
Cris - Nu-ti mai face griji. Cele II sunt de la bebei si nu de la pregnil!
Marrina - Fii increzatoare in sansa ta. Precis sunt acolo si te asteapta sa-l duci acasa.
Eu i-am luat ieri acasa. Avem trei embrionasi, care au crescut de la 2 celule cat aveau miercuri la 4,6 si respectiv 7 celule pana joi la ora 9.00 Nu sunt ei foarte mari dar sunt sigura ca Doamne Doamne a fost alaturi de mine si se vor dezvolta mai bine. Probabil nu le-a placut la capitala!
spunea ca au fost destul de multe reusite si cu numarul acesta de celule, asa ca am incredere in ea. Mi-a mai dat utrogestan 6 cap/zi intravaginal, no-spa si supozitoate cu scobutil in caz de dureri si alte alea. Deocamdata parca nu ma doare nimic.
Am inceput sa beau si ceai decretisoara. Este chiar bun si daca si ajuta e chiar super.
Va doresc tuturor o primavara frumoasa, cu multe bucurii si sanatosi!
dariela
M Oana spune:
Dariela in capitala totul creste mai greu, lupta pentru supravietuire e mai acerba, parca nici nu-ti vine sa infloresti in praful asta......
La mamica lor se vor simti in siguranta si vor creste in casuta lor pana le vor arata ei capitalistilor, cum e la mama acasa!
Cat ai avut endometrul? Altceva nu ti-au mai zis sa iei? Antibiotic sau alte medicamente?
dana p. spune:
DienutaS, bine ai venit in familia noastra speram sa reusesti sa pleci cat mai repede la Odisee!
Referitor la intrebarile tale, sa incerc sa-ti raspund eu , si fetele poate or sa ma completeze.
Bani pe care-i ai iti ajung sa faci un fiv , dar iti mai trebuiesc bani de alte analize si medicamentele necesare tratamentului. Daca te uiti pe prima pagina sunt trecute centrele unde se face fiv si cat coasta.Tot pe prima pagina ai sa gasesti lista de analize care se da la Giulesti pentru fi, o parte poti sa le faci gratuit cu trimitere de la medicul de familie.Iti poti printa lista si cu ea te duci la medicul de familie si el iti va prescrie toate analizele care sunt gratuite( si cele de hepatita sunt gratuite)
Marinescu face Fiv numai in spital, la cabinet poti sa te duci sa ai o discutie prealabila cu el , dar in final tot la spital vei ajunge pentru consultatie si echografii.La cabinet trebuie sa te programezi in ziua de 10 ale lunii( de exemplu pe 10 martie)pentru luna urmatoare si incepi sa suni la telefon de la ora 10,00 ca sa prinzi rand.Poti sa te programezi si la spital si dureaza cam tot asa , o luna-o luna jumatate.Numerele de telefon sunt pe prima pagina.
Valoarea Fsh nu este mare, dar trebuia sa-si gaseasca o scuza dr. Mihalache .
Oana, sunt bine, simt "gandilaturile" mai mult pe partea dreapta( al meu o sa fie liberal) si pitici incep sa vina tipitil, tiptil in capsorul meu si nu ma lasa sa dorm noaptea iar ziua nu ma lasa sa lucrez, ca numai la foliculii mi-e gandul.
Dariela - Doamne ajuta sa ne intalnim la mamici de noiembrie-decembrie si sa fie acolo si Marrina si Mihuta si Moniland si celelalte care mai sunt in tratament acum si cele care or sa inceapa dupa noi tratamentul!!
Aniast sa ai un baietel sanatos!
Va pe toate
antosit spune:
Aniast sa va traiasca baiatul sa va bucurati de el si sa va aduca multa bucurie in viata!
Dariela sa fie intr-un ceas bun si peste 2 saptamani sa vi cu II si cu !
Dienuta bine ai venit printre noi!Sigur vei gasi raspuns la toate intrebarile tale!
Cris nu mai arunca banii pe teste, pastreazai pt. pempersi!
Anto
KoraPop spune:
Oana pe cand mai mergi la eco?Sa ne zici si noua date mai exacte,cati foliculi,dimensiunile lor,endometrul si mai ales ziua punctiei sa ne pt tine, dar sa stii ca eu sunt sigura ca vei reusi,ti-am mai spus asta si la fel de sigura eram si de Sheri si daca ea a fost si este in preajma ta mai tot timpul sigur te molipsesti de gravideala
Kora
CARPE DIEM!
Moniland spune:
Oana, cu ametela stau bine, cu "fluturasii" stau mai prost, in sensul ca ii simt acolo in stomacel.
Tu cum stai cu foliculii?, daca Sheri te injecteaza atunci va fi un rezultat bun. Cred ca fiecare injectie o descanta .
Dariela, tu ai mai multi embrionasi decat mine in burtica . Sa dea DD sa se prinda. Odihna placuta.
Dana, in ce faza a tratamentului esti, ca am cam pierdut firul
Sheri, pai nu ne mai zici nimic? Cand mergi la eco sa-ti vezi puiutii?
Monica
Adhnana spune:
aniast72 felicitari pentru baietel! sa fiti sanatosi amandoi!
moni si de la mine un ! Tin pumnii sa iasa testul pozitiv.
Adhnana 8 fix
dana p. spune:
Marrina, are 2 puiuti cu ea, unul de 3 celule si unul de 5 celule. Dr. Cocei ia zis ca sunt bine dezvoltati pentru 48 de ore.Ea era bine si mai optimista decat zilele trecute.
Moni, pai luni ma duc cu Oana la echo, dupa 8 zile de stimulare, sa vedem cum stam cu foliculii.Tu stai cuminte!
carry spune:
Felicitari noilor gravidutze si succes celor in tratament ! Se pare ca se verifica faptul ca primavara sunt mai multe reusite !
Am si eu niste intrebari :am inteles ca testele genetice ptr barbati- cariotip,microdeletii (in vederea ICSI) se fac doar in Bucuresti si intrebarea mea ar fi in cat timp se primeste rezultatul ? Am mari emotii ca nu ar fi gata la timp
Si , cred ca s-a mai scris pe aici, dar nu gasesc acum :cat ar dura tot procesul FIV , de la inceperea tratamentului si pana la ET ?