Va schimba credinta cu ceva????
Raspunsuri - Pagina 8
crinuta spune:
In primul rand ca acestea nu sunt " doar detalii", si in al doilea rand ca o credinta adevarata nu poate fi schimbata daca nu crezi in asemenea aberatii, si in nici intr-un caz nu pot fi de acord cu afirmatii de genul " ce conteaza ca a fost om ca noi, e acelasi lucru, nu ma afecteaza", pentru ca si acceptand doar teoretic o asemenea ipoteza, anulezi Actul Mantuirii ( daca se poate numi asa), iar noi crestinii stim bine ca doar Fiul lui Dumnezeu ne putea rascumpara pacatele, in consecinta...nu sunt deloc detalii nesemnificative, ci, sunt afirmatii foarte grave si ofensatoare, ca sa nu spun hula!
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
Alessia, un om nu putea lua asupra lui pacatele lumii, deci intrebarea nu isi are rostul.
Isus nu a fost profet, ci Mantuitor. Nimeni altcineva nu ar fi putut sa ne mantuiasca, punct! Crestinismul se bazeaza pe asta, iar a pune intrebarea ce s-ar intampla daca se va adeveri( never) ca Isus a fost doar om, raspunsul este ( ipotetic vorbind): Crestinimsul s-ar prabusi, ar disparea, iar in ceea ce priveste Biserica, da, trebuie sa fie vehementa, exceptand tradatorii din cadrul Bisericii, ca sunt destui si acolo.
Crinuta si Rayan
hannen spune:
quote:
Originally posted by pisigri
sa PRESUPUNEM pe de alta parte ca Iisus a fost doar un profet, un intelept, asemeni lui Allah sau lui Buddha.
Interesant,eu n-am auzit sa fi existat vreodata un intelept sau profet cu numele de Allah.Poate ne spui si noua unde ai citit asta.
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Alessia, un om nu putea lua asupra lui pacatele lumii, deci intrebarea nu isi are rostul.
Isus nu a fost profet, ci Mantuitor. Nimeni altcineva nu ar fi putut sa ne mantuiasca, punct! Crestinismul se bazeaza pe asta, iar a pune intrebarea ce s-ar intampla daca se va adeveri( never) ca Isus a fost doar om, raspunsul este ( ipotetic vorbind): Crestinimsul s-ar prabusi, ar disparea, iar in ceea ce priveste Biserica, da, trebuie sa fie vehementa, exceptand tradatorii din cadrul Bisericii, ca sunt destui si acolo.
Crinuta si Rayan
Crinuta,mintuirea si altele in care cred crestinii pt. altii sunt doar povesti,"facaturi" ale oamenilor (si care nu sunt imposibil de descoperit.e drept,necesita ceva munca si vointa).
So,never say never
quote:
Crestinimsul s-ar prabusi, ar disparea, iar in ceea ce priveste Biserica, da, trebuie sa fie vehementa, exceptand tradatorii din cadrul Bisericii, ca sunt destui si acolo.
Tocmai de aceea nu o sa se afle never.Biserica nu are nici un interes sa piarda controlul si nici sa creeze haos.Imagineaza-ti ce ar fi daca ar aparea Papa la tv-eu si-ar zice "stiti oameni buni,totul nu e decit o nascoceala".
Asa ca acest never e valabil "just for this life time".
crinuta spune:
Hannen, cunosc modul de de a gandi al musulmanilor referitor la crestini, dar daca nu m-a clintit macar o secunda, n-o sa ma clinteasca nici de-acum incolo.
pupici fetelor
Crinuta si Rayan
BillyBilly spune:
Draga mea Crinuta, ar fi trebuit sa adaug la sfasitul ultimei mele propozitii "asa ar trebui sa arate credinta in Dumnezeu", pentru ca faci confuzie intre credinta in Dumnezeu si credinta in biserica pe care o frecventezi. Dupa cum bine stii, sunt mai multe biserici decat ar fi normal ca sa ne tina uniti, asa ca, toate bisericile te mai invata si ceva de toleranta, iubirea aproapelui, intelegere, rabdare, etc. Este meritul tau daca ai ajuns la concluzia ca oricine nu este de acord cu optica ta, huleste. Tot de asta a fost acuzat si Isus cand a emis teorii care nu se potriveau cu ale bisericii, nu? Eu nu pot decat sa observ si sa trec mai departe. Am raspuns doar la intrebarea topicului.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
hannen spune:
Crinuta,da` a zis cineva ceva de musulmani?Sau lumea se imparte doar in doua,musulmani si crestini?
Edit:musulmanii nu gindesc(intr-un fel anume) despre crestini,ci despre dogma (crestina).In rest cred ca esti de acord ca musulmanii considera ca ...crestinii is si ei oameni ca toti ceilalti.
crinuta spune:
Ah nu, Doamne fereste, Ma cunosti suficient de bine.
Am mentionat musulmani, deoarece traind si printre ei, auzeam aceste teorii foarte des, in rest, stii bine cum gandesc.
Nici crestinii nu gandesc( cel putin eu si tu stii asta) intr-un fel anume despre musulmani, ci strict despre religia islamica, asta e tot
Billy, iar faci confuzii, ca mai devreme, fara suparare.
Ce legatura are Biserica mea ( catolica ) cu discutia asta? A pomenit cineva de catolici?
Eu am vorbit in numele crestinilor, nicidecum nu am facut vreo diferenta, deci fii atenta ce scrii.
Tu ai senzatia ca Isus a venit doar pentru o anumita categorie de oameni, sau Jertfa Suprema era menita pentru a salva intreaga omenire?
Apoi, ce legatura are toleranta cu aceasta problema deosebit de importanta?
Tu chiar nu intelegi?
Vrei sa imi arat toleranta, toleranta in numele careia se accepta orice in ziua de azi? Ma abtin sa enumar ce, ca numai scriind imi creste tensiunea.
Aici nu este vorba despre o simpla toleranta ( iar daca stiai macar un pic despre Biserica Catolica, cu siguranta ai fi stiut ca toleranta ii caracterizeaza pe catolici).
Nu este vorba despre faptul ca cineva ar avea alta parere. Nu vorbim aici despre probleme minore, tu inca nu intelegi gravitatea acestei afirmatii, cum ca Isus ar fi fost om?
Vrei sa tac, in numele tolerantei? Ei bine n-am sa tac!
Eu nu cred ca esti crestina, de fapt nu stiu din ce Biserica faci parte, atata vreme cat nu ai inteles niste lucruri vitale pentru crestini.
Intreaba orice preot ortodox ( ca vad ca ai ceva cu catolicii) si vei primi aceleasi raspunsuri.
Intreaba daca vrei orice preot evanghelist, protestant si vei primi aceleasi raspunsuri.
Sunt socata de modul extrem de simplist de abordare a problemei, si culmea, asta venind din partea unor crestini.
.
Crinuta si Rayan
hannen spune:
Da, cunosc cum gindesc crestinii despre musulmani,nu toti evident.Ca despre islam nu cunosc deajuns incit sa-si permita sa "gindeasca".
Dar hai sa nu deviem.
crinuta spune:
quote:
Originally posted by hannen
Da, cunosc cum gindesc crestinii despre musulmani,nu toti evident.Ca despre islam nu cunosc deajuns incit sa-si permita sa "gindeasca".
Dar hai sa nu deviem.
Iti dai seama ca nu pot fi deloc de acord cu o asemenea afirmatie, dar cum ai zis mai devreme, hai sa nu deviem, ca dam in altele si mi-esti prea draga pentru a incepe sa ma contrazic cu tine pe teme religioase.
Hai sa ramanem strict la subiect.
Crinuta si Rayan