Va schimba credinta cu ceva????
Am citit toata ziua de azi articole despre www.ziarulcn.com/article/osemintele-lui-iisus-expuse-la-new-york-46081.html" target="_blank">mormantul Sfintei familii ...
Sincer va spun ca pe mine una daca s*ar dovedi ca Isus a fost casatorit cu Maria Magdalena si ar fi avut un fiu ..asta nu mi-ar schimba cu nimic credinta ...a fost om ca si noi ..a murit pe cruce ptr omenire si ptr pacatele noastre ...un om care a iubit enorm de mult oamenii ...si care s-a sacrificat ptr ei .
Si totusi de ce este biserica atat de vehementa si nu poate sa accepte macar posibilitatea ca ar fi adevarat??? Doar ptr ca trupul nu s-a inaltat la cer??? dar oare nu se spune si in traditia noastra ca sufletul ramane pe pamant ptr 40 de zile ? Eu consider ca D-zeu este peste tot ..intr-o floare ..intr-un zambet de copil ..etc etc ..si nu in peretii bisericilor sau in niste icoane ..acolo este doar locul unde iti arati recunostinta si iubirea ...dar nu locul in care il gasesti pe Dumnezeu si pe fiul SAU ...
Acum va intreb si pe voi ...Va schimba cu ceva iubirea de Dumnezeu DACA sa spunem ca se dovedeste ca acele oseminte apartin familiei sfinte ??? Sau va da speranta ca unul dintre descendentii lui Isus ar putea sa vina sa ne mantuiasca din nou?
Cu drag,
Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici
Raspunsuri
ham spune:
alessia105, cine intzelege ideea de Spirit Suprem, nu se leaga de povestile unor oameni k noi, transmise pana in ziua de azi, trecand prin sute de interpretari, cenzurari si traduceri succesive (acu', pe bune, catzi oameni care-or facut cu adevarat scoala crezi ca cred sincer, in adancu' lor, ca- puffff!!!- corpul lui Hristos a disparut fara urma?
naivii si oamenii fara scoala confunda adunatura de atomi vremelnic stranshi intr-un corp oarecare, cu spiritul nemuritor!)
eu voi crede in Dzeu, kiar daca voi trai o mie de ani, k sa prind zecile de modificari pe care povestea Dumnezeirii le va suferi din partea celor ce se folosesc de ea...
DARAEL spune:
quote:
Initial creeata de alessia105
Si totusi de ce este biserica atat de vehementa si nu poate sa accepte macar posibilitatea ca ar fi adevarat???
Pentru simplul fapt ca nu este Adevarul. Cred ca este un motiv suficient de bun.
Evident, aceasta este o opinie proprie si personala si trebuie tratata ca atare !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
Laina spune:
Sincer, eu nu cred toata povestea asta cu mormantul sfintei familii... Falsuri tot s-au facut, si cu revolutii tot am fost amenintati. Si nu cred pentru ca simt pe undeva ca nu asa este (stiu, e un argument de doi lei vechi, dar pentru mine functioneaza si..)
Insa daca prin absurd s-ar dovedi ca asa este, nu, nu mi-ar schimba credinta si perceptia, pentru ca ceea ce a facut Domnul Iisus, murind, inviind, trecand prin Iad pentru a-i slobozi pe toti..., toate astea raman.
Elena 31+
http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png
iulian1969g spune:
>Si totusi de ce este biserica atat de vehementa si nu poate sa accepte macar posibilitatea ca ar fi adevarat???
Pentru ca pur si simplu nu este adevarat.
Uite, am sa-ti dau un mic exemplu, ca sa intelegi mai bine:
Sa presupunem ca tu esti casatorita, ca ai trei copii (doar presupunem), si ca-ti iubesti sotul. Si ca ai constiinta nepatata in privinta relatiei tale cu sotul si cu copiii tai.
Si la un moment dat se "trezeste" cineva si-i spune sotului tau:
"Stii, am facut eu o mare descoperire: sotia ta are intr-adevar trei copii... dar fiecare dintre copii este conceput cu alt barbat... si o data pe an se mai intalneste cu un fost iubit din liceu si au relatii intime... doar o data pe an...."
(si aceasta descoperire a "prietenului" sa nu fie decat o mare minciuna)
Acum, tie cum ti-ar placea sa raspunda sotul tau:
Varianta 1:
"Eu nu cred nimic din aceste lucruri cu privire la sotia mea. Nici nu vreau sa bag de seama asemenea minciuni..."
Varianta 2:
"Sincer va spun ca pe mine UNUL daca s*ar dovedi ca SOTIA MEA a AVUT COPIII DIN RELATII INTIME SI CU ALTI BABRATI ..asta nu mi-ar schimba cu nimic credinta IN EA...a fost SI EA FEMEIE ca si ALTE FEMEI... A MAI AVUT RELATII SI CU ALTII DIN CARE AU REZULTAT COPII IN CASATORIA NOASTRA... O FEMEIE care SI-a iubit enorm de mult SOTUL SI COPIII ...si care s-a sacrificat ptr ei .
Si totusi de ce oare EU CA SOT AL EI AR TREBUI SA FIU atat de vehement si nu pot sa accept macar posibilitatea ca SOTIA MEA SA FACA COPIII CU ALTI BARBATI SI SA MA INSELE... DE CE SA NU ACCEPT CA ACESTE LUCRURI ar fi adevaratE??? E si ea femeie... destul ca doarme noaptea acasa si-si hraneste copiii... ca doar ne iubeste enorm... si pe mine si pe copii!"
Tie care ti-ar placea sa fie raspunsul sotului tau?...
Giuliano
lucialu spune:
Voi ati vazut cine vine cu asemenea porcarii?Fraierutul ala care a copiat nu stiu cate carti si le da ca argumente aberatiilor pe care le vomita?(Dan Brown sau cum il cheama)?A, el s-a ales cu faima si bani.Marele scriitor.
Sau acum astalalt ciuflender, care vine straight din buricul Hollywoodului, unde parca si-au dat mana toata scursoarea societatii.Pentru ca sa ma iertati, dar cati dintre ei duc o viata in limitele moralului?Divorturi,droguri,bani invartati in tot felul de porcarii.Nu aveam absolut nici o treaba cu viata lor(sa ridice primul piatra..).dar cand vine cu sacrilegii de tot felul, cine? pai atunci te uiti sa vezi cine(scientologi si mai stiu eu ce)
Eu nu cred in nimic din vomele lor, nici daca imi vine cu n. ADN-uri.
Sa le fie rusine pentru ceea ce fac!Si ar trebui sa traga macar o data cu ochiul pe aici, sa vada cate femei sunt disperate sa aduca pe lume un copil, cu toata stiinta lor cu tot.
Ca poate,sigur, Biserica are multe pete ca dalmatienii, ok.Tot oameni o conduc.Dar sa desfiintezi Biblia, Sfintele Taine...Sa fim seriosi, dar eu nu cred nimic.Nu uitati ca toate porcariile de acum sunt de mult, de 2000 de ani prorocite in Cartea Sfanta!
Si inca ceva, nu vreau sa nasc polemici, cu toate ca intrebarea asta face.Eu am raspuns.
nu mor caii cand vor cainii...
zepellina spune:
Credinta "dainuie" de mii de ani. Eu cred ca mereu au fost "carcotasi" care nu au ce face si se gasesc sa scorneasca ceva: dar daca nu e asa? daca o fii altfel?
Au mai iesit si carti (ex Codul lui Da Vinci), filme cu mare priza la public care creeaza astfel de controverse din care unii castiga. Dar de la asta si pana la ati pune problema daca e sau nu adevarat......ce faci? iti clatina un oarecare credinta din suflet???
zepellina
alessia105 spune:
buna ..buna ..super interesante raspunsurile voastre ...
Dar va ma intreb odaca DACA SE PROBEAZA CA E ADEVARAT ...nu stiu cum ..deci vorbesc IPOTETTIC ..nu zic ca este adevarat sau ca e o aberatie ..se fac speculatii deja cum ca ar fi doar www.ziarulcn.com/article/mormantul-lui-iisus-escrocherie-sau-adevar-soc-46125.html" target="_blank">publicitate ieftina ptr un film care urmeaza sa apara...sau dinpotriva ar fi adevarat ....Eu vreau sa stiu daca vin si vi se pun pe masa dovezi clare ca e adevarat ....Eu cred ca si cu dovezi de necontestat biserica nu ar accepta asa ceva ...si multii dintre voi ...repet vorbim la modul ipotetic ..v-ati schimba credinta,increderea ,speranta in D*zeu?
iulian1969g sincer daca ar fi adevarat ceea ce colegul spune as prefera ca dl meu sa spuna adevarul ..daca este adevarat raspunsul 2 si daca nu raspunsul 1..important e ce stii tu si cei dragi despre tine nu ceea ce spun unii si altii ...Eu am doi copii cu doi barbati diferiti ,pacate cu caru ...greseli sau nu ..asta e ..dar daca ar mai fi sa o iau de la capat as face la fel numai sa am acesti doi copii minunati care dupa mine sunt daruri de la D-zeu si nu o spun ca orice parinte ..primul este conceput exact de ziua mea si a venit pe lume ca sa imi aline suferinta pierderii bunicii care era cel mai important om ptr mine ..iar cel mic ..dupa o rugaminte adresata lui DD in biserica ( e adevarat era biserica catolica ca pe unde stau eu nu prea sunt biserici ortodoxe ) ptr ca nu ramaneam insarcinata ..crezi sau nu dupa 2 zile am ramas insarcinata ....cadouri mai frumoase de la Dumnezeu nici ca puteam primi ..nu odata l-am simtit pe D-zeu aproape de mine si ingerasul meu pazitor m-a salvat de fffffff multe ori din situatii fffff grele ( si nu vorbesc de "drame " ieftine de genul nu imi sta parul ca lumea azi ...ci situatii de viata spre ex ..eu am nascut singura acasa ptr ca salvarea a venit dupa 7 ore de la primul apel ).Si asta desi nu ma duc frecvent la biserica ....nu citesc biblia zilnic ..ptr ca o consider ca si Ham ..trecuta prin sute de interpretari, cenzurari si traduceri succesive .
O sa zici ca nu e credinta ceea ce am eu in suflet ..dar prefer credinta mea decat sa fiu credincios habodnic sa ma duc la biserica sa ma tarai in genunchi ...etc etc etc si cand vin acasa sa fac avorturi ....asa era bunica din partea tatalui(nu aceeasi bunicade care vb mai sus ) ...o credincioasa perfecta .. cu posturi si alte alea alea ..si pe vremea lui Ceasca prin ani 70 facea ( sau incuraja) avorturile ...matusa mea a facut vro 3 ajutata de ea si o vecina ( ce au facut nu stiu dar ideea ) ..asta nu e credinta dupa mine .
Eu nu am facut avort, desi am riscat sa fiu catalogata in fel si chip ( nu ca nu is catalogata )poate si voi acu ganditi ..uite cine vorbeste de credinta una depravata ...asta desi nu am avut decat doi barbati pe care i-am iubit cu toata fiinta mea...
cunosc povestea dumnezeirii ..nu dau citate din biblie ..ma duc la orice biserica imi iese in cale ..dar asta nu iseamna ca nu incerc sa fiu OM ...ca nu urmez poruncile Domnului si ca nu incerc sa dau tuturor o parte din sufletul meu ...prefer sa fiu ca mine decat una care uita sa fie OM la iesirea din biserica ..
Si totusi cum spuneam in postul anterior ...adevar sau nu ...sigur nu mi-ar schimba credinat si dragostea ptr D-zeu si fiul lui faptul ca Isus a fost om ca noi toti
Cu drag,
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by lucialu
Dar sa desfiintezi Biblia, Sfintele Taine...Sa fim seriosi, dar eu nu cred nimic.Nu uitati ca toate porcariile de acum sunt de mult, de 2000 de ani prorocite in Cartea Sfanta!
Si inca ceva, nu vreau sa nasc polemici, cu toate ca intrebarea asta face.Eu am raspuns.
Sincer eu nu vad cu ce ar distruge Biblia...doar prin faptul ca s-ar spune ca doar sufletul lui Isus s-a ridicat la ceruri? asta se spune in credinta ortodoxa ..sufletul se ridica la cer dupa 40 de zile ( exact ca Isus )... doar prin faptul ca ne-ar renaste speranta unei noi manturi prin fii lui Isus? Eu cred ca faptele din Biblie ar ramane la fel ..invataturile ar fi la fel ..toate ar fi la fel ...NU cred ca mesajul si motivul ptr care Isus s-a jerfit ar avea de suferit ..faptele sunt fapte si nu se schimba ...de ce s-ar schimba ..doar ptr ca Isus nu a murit virgin si ca a dat nastere unor altor minuni ..copilul/copii sai??? Si cine stie poate unii dintre noi nu numai ca sunt copii domnului ci si descendentii sai directi ..si poate asta ne-ar impulsiona sa fim din nou OAMENI ..sa ne iubim aproapele neconditionat..eu daca ss fi in locul bisericii as specula la maxim asta ca oamenii sa afle ca sunt oameni asa cum sunt ei cu bune si cu rele ..dar tre sa ne iubim asa cum ne-a iubit Isus si s-a sacrificat ptr noi ...ptr ca din pacate tot mai multa lume uita asta ...a fi OM
Cu drag,
lucialu spune:
Viata ne duce pe fiecare pe carari mai line, dar de multe ori acestea sunt intortocheate.Si toti gresim.Este in firea noastra.Nici eu nu sunt prezenta sapatamanal la Biserica.Si eu am gresit mult-putin, Dumnezeu hotaraste.Dar diferenta dintre mine sau noi si ei este ca nu tulburam linistea spirituala,credinta,speranta oamenilor cu crizele noastre existentiale.Toti avem momente de indoiala.asa suntem.Dar nu facem ce fac ei, pentru bani, faima sau mai stiu eu...pentru nimic, nu deranjam pe ceilalti.Putin respect.
Poate ca Biblia este cenzurata, poate au avut loc unele modificatri-interpretari.Dar in esenta spune acelasi lucru.De la inceput la sfarsit.Daca am reusi sa respectam macar un sfert din ce ne invata, lumea ar fi categoric mai buna si nu atat de stramba.La intrebare am raspuns o data.Acelasi raspuns va fi oricand.
O zi buna!
Dumnezeu a venit pe pamant in persoana lui Isus, ca sa ne mantuiasca.De ce crezi ca i se spune Mielul lui Dumnezeu?De ce mieii erau adusi ca sacrificiu?Ce intelegi tu prin puritate?Ce intelegi tu prin viata Maicii Domnului?Sfanta Fecioara?Crezi tu, ca daca Isus ar fi fost casatorit, ar mai fi fost acelasi lucru/Ce sens mai avea tot sacrificiul sau?Ce sens mai avea cele 40 de zile in desert, cand a fost ispitit si a infrant raul?Ce intelegi tu prin faptul , cand inainte sa se inalte la cer, a aratat stigmatele ucenicilor?De aici eu ma opresc. Nu voi mai continua sa discut Credinta.Este absurd.Crezi sau nu crezi.Astea sunt lucruri pe care trebuie sa le parcurga fiecare in inima lui, fiecare trebuie crestem spiritual,iar expierentele sau declicuri(sper ca am scris bine), care ne vor mai schimba cate un pic, le traim personal.
ariel_7000 spune:
alessia ai atins un subiect foarte delicat, care cred ca va genera mullllte discutii...eu sunt perfect de acord cu tine si cu ce ai scris tu. la fel percep si eu informatia asta. pt mine nu se va schimba absolut nimic. pt mine Isus ramane acelasi, indiferent de conditia lui umana, de starea lui civila. miracolele infaptuite de El raman aceleasi, nu sunt cu mai putin importante. important este sa pastram vii si sa respectam mesajele lasate de El...El a murit pe cruce pentru ca noi sa invatam ceea ce El ne-a transmis.
Isus a fost crucificat o data pt greselile noastre, pentru vina lui existenta sau nu...hai sa nu-l mai crucificam inca o data pt vina de a fi fost om (luand in calcul presupunerea aceasta....)
si Budha a fost iluminat, nascut din parinti umani. este cu mai putin iluminat din motivul asta???
"somnul ratiunii naste monstri"-Francisco Goya