Va schimba credinta cu ceva????
Raspunsuri - Pagina 2
alessia105 spune:
Lucia deci pana la urma concluzia e una ..NIMENI si NIMIC nu poate sa iti poate stramuta din suflet dragostea ptr D-zeu ..este doar vorba doar de perceptii diferite ...
Imi cer scuze ca nu raspund la intrebarile tale, dar ne indepartam de la subiect ...tot ce pot sa spun e ca asa cum vad eu puritatea si ispita ..Biblia nu s-ar schimba cu nimic ...nimic nu este ma pur decat dragostea ptr oameni si aceea neconditionat de ceva sau cineva ...
Credinta o ai in suflet si o porti cu tine peste tot poate de asta nu inteleg de ce asa mare dezastru si frica ca daca s-ar dovedi ca Isus a fost om ca si noi lumea ar renunta la credinta ....mie una cred ca mi-ar intario de 1000 de ori ...ptr ca mi-ar da speranta ca acei descendenti directi ai lui Isus inca tin aprinsa in lume iubirea lui Isus fatza de noi ....si va veni o zi cand ne vor mantui din nou ..parerea mea
Cu drag,
Va dulce si va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebastian (16.01.98)
Specialii 2005 ,Poze de pitici voinici
lucialu spune:
Chiar tu ai spus la inceput:Dumnezeu este peste tot.Si este bine sa te poti ruga oriunde iti gasesti starea necesara pentru a putea face curat, sincer si in liniste lucrul asta.Eu acum incerc sa ma apropii mai mult de Biserica, in sensul ca am inceput sa inteleg ca si slujbele si rugaciunea multimii au importanta lor.Si au o putere aparte.Nu cunosc slujbele,inca.Nu imi place ca se canta, cred mai bine de 90% din slujba, ceea ce ingreuneaza un pic intelegerea mea.Oricum sunt carti cu rugaciunile respective.Probabil si faptul ca nu sunt obisnuita,crescuta cu mersul duminical la biserica sau faptul ca m-am obisnuit sa ma rog singura, in linste.Dar sunt convinsa ca exista taine,iar slujbele isi au rostul lor.Dumnezeu i-a invatat pe evrei cum sa intemeieze primul templu si ce trebuie sa fie si cum sa fie acolo.Noul Testament este ceea ce ne-a lasat Isus, prin viata, faptele sale, sacrificiul sau.Daca ar fi dorit sa fie altfel sunt sigura ca nu ar fi avut nici o problema sa o faca, fara nici o jenaAvea un stil destul de clar in a se exprima,daca ceva nu-i era pe plac, sa zic asa.Sper ca nu bat campii.
Nu asteptam sa raspunzi la acele intrebari. Le-am scris, incercand sa-ti arat ceva. Eu nu sunt teolog.Dar am mai citit si eu cate ceva.Si eu mancam pe paine documentarele cu Iuda, etc. de pe National Geographic.Dar m-am trezit!E adevarat, lucrurile astea iti pot zgudui credinta.Si nu poti decat sa te rogi lui DD sa te lumineze, cand esti in bezna totala.Ti-am spus, toti ne indoim, gresim.Nu putem decat sa speram ca data viitoare vom fi mai buni, vom reactiona altfel.Nu poti sa simti 24 din 24 iubire efectiv.Nu poti sa-ti iubesti dusmanii, sa simti asta.Dar te poti purta ca si cum i-ai iubi, la fel cum iti iubesti aproapele.E greu dar cateodata imi iese!
Pe mine nu ma incalzeste daca ar exista urmasi.Pentru ca Dumnezeu este Sfant si nu pot crede in existenta unor simpli muritori urmasi.Totul, nasterea,faptele,invierea, toate au fost Minuni de la Dumnezeu.
Si oricum nu suntem noi toti copiii Lui?Nu toti ii spunem Tata?
Iti multumesc pentru gandurile bune si crede-ma ca raspunsurile mele nu au fost atacuri, ci doar vehemente la adresa celor ce incearca sa isi umple buzunarele sau eu stiu ce alte foloase pe seama Sperantei noastre.Au murit atatia oameni in numele Credintei, adu-ti aminte de primii crestini.Nu este pacat?
Felicitari pentru copii, sa te bucuri de ei multi multi ani de acum inainte!sa fiti sanatosi!
nu mor caii cand vor cainii...
ariel_7000 spune:
totusi a reiesit un lucru bun. pt cei care aveau dubii: Isus a existat! om sau nu, a existat si a lasat in urma niste invataturi de care trebuie sa tinem cont...
"somnul ratiunii naste monstri"-Francisco Goya
lucialu spune:
Mai scriu atat si mai las si pe altii sa-si dea cu parerea.
Pai exact asta vor sa demonstreze ateii(sau o parte dintre ei).Iar evreii acelasi lucru sustin:ca Isus a existat istoric/ca ar fi fost doar un simplu proroc sau om.Dar chiar asta este fff. periculos.Pentru ca darama complet crestinismul!Nu doar ne zdruncina credinta.Isus a venit pe pamant sa ne mantuiasca!Nu mai era nevoie de inca o carte cu ce este bine sau rau.Beletristica este plina de eroi:Zoro, superman, spiderman sau mai stiu eu care.Noul Testament este mai mult decat atat.Ne aduce speranta, ni-l aduce pe Dumnezeu, de data asta pentru oricine vrea sa creada si sa se mantuiasca, nu doar poporului evreu, ci tuturor neamurilor. Mantuirea de pacatul originar si de celalate pacate.De-asta ies atatea scantei.Pentru ca este chiar o chestie serioasa, catastrofala chiar, daca s-ar reusi sa se demonstreze prostiile lor.
PS:xenocidvine iepurasul!Nu o sa lasam niste tembeli sa ni-l ia.
Anyasi eu am auzit de Coran.dar nu l-am cititSi Pillat a existat si l-a cunoscut pe Isus.Si ce te faci cu Vechiul Testament?Si egiptenii l-au cunoscut pe Moise.Parca Rhamses I, daca nu fac confuzie.Hai ma, sunt totusi 2000 de ani. Doar n-am fost toti naivi sau am avut halucianatii!
nu mor caii cand vor cainii...
anya spune:
Lucialu, de fapt ai dreptate . Probabil ca Isus a existat, a fost om, a iubit, a fost un leader si s-au scris carti/romane despre el. Una din primele carti a fost si Noul Testament. Si plecand de la aceste carti s-a "fabricat" religia. Povestea de baza e aceeasi, dar functie de cei care au interpretat-o s-au creat cultele - ortodoxi, catolici, adventisti si...altii. Am inteles ca despre Isus se aminteste si in Coran. Si atunci nu inteleg de ce sa deranjeze daca se dovedeste stiintific ca "povestea" are baza reala.
Cine crede- crede cine nu-nu.
smaranditza spune:
1. Biserica nu accepta toate aceste "magarii" pentru ca stie ce crede; nimeni nu poate accepta o minciuna cand stie sigur adevarul. Problema este ca Biserica nu se ocupa de educarea credinciosilor, ca sa stie si acestia ce cred, sa aiba argumente si dovezi ale unor fapte, si "sa nu se lase purtati incoace si incolo de orice vant de invatatura" (Epistola catre Efeseni, 4:4).
Indoiala cuibarita in sufletele oamenilor vine ca rezultat al necredintei, sau al unei credinte insuficiente. Or, aceasta credinta, daca nu are o baza solida, se clatina la cea mai mica "adiere" a altei invataturi.
2. Unii spun si cred ca Evangheliile au fost scrise la atat de mult timp dupa evenimentele petrecute, incat aura de legenda dobandita intre timp a ajuns sa distorsioneze ceea ce a ajuns in final sa fie scris in Scriptura.
Insa, exista dovezi solide (si acceptate de oameni de stiinta consacrati) care atesta ca Evangheliile au fost scrise devreme:
anii 70 pt. Evanghelia dupa MArcu, anii 80 pentru Evanghelia dupa Luca si MAtei, si anii 90 pentru Evanghelia dupa Ioan. Atentie insa! Aceste date se incadreaza inca in timpul vietii a numerosi martori oculari ai vietii lui Isus, inclusiv a unor martori ostili Lui, care ar fi corectat orice invatatura gresita ce ar fi circulat despre El, si chiar ar fi adaugat lucruri care sa-l defaimeze (in caz ca acestea ar fi avut loc). Un exemplu: cele mai timpurii biografii ale lui Alexandru cel MAre au fost scrise la mai mult de 400 de ani dupa moartea sa, si cu toate acestea, istoricii le considera demne de incredere.
Cei care au hotarat limetele canonului Bibliei au avut niste criterii clare si o perspectiva echilibrata asupra Evangheliei lui Cristos. Celelalte documente (destul de banale), au fost scrise in sec.al II-lea, al III-lea al IV-lea, al V-lea, si chiar al VI-lea, la mult timp dupa moartea lui Cristos (ex: Evanghelia dupa MAria).
La acest punct mai pot detalia (si argumenta in favoarea veridicitatii Bibliei) cu informatii stiintifice daca este cazul si are cineva indoieli.
3.Este de o mare importanta faptul ca Cristos nu a fost casatorit, si nu a murit ca un simplu om si a ramas in mormant, ci a inviat! De fapt, acesta este unul dintre lucrurile care deosebeste fundamental crestinismul de celelalte religii: numai crestinismul revendica un mormant gol al fondatorului sau!!! Cristos nu si-a prezis niciodata moartea fara sa adauge ca va invia, descriind invierea Sa ca pe un "semn". Daca nu ar fi fost sigur ca asa se va intampla, cu siguranta nu ar fi facut atatea afirmatii.
Dar, Cristos nu doar a inviat, ci S-a aratat la atat de multi oameni (1 Epistola a lui Pavel catre Corinteni 15:6 spune ca peste 500 de oameni Il vazusera pe Cristosul inviat, si cei mai multi dintre ei erau inca in viata. Deci, invierea nu a fost o simpla nascocire a ucenicilor). Daca mormantul nu ar fi fost gol, apare cel putin o problema: cea a neputintei evreilor de a dovedi ca invierea nu avusese lor, prin scoaterea la inveala a trupului lui Cristos, sau printr-o examinare oficiala a mormantului. Aceasta dovada ar fi fost in interesul lor sa o aduca, pentru ca erau nu doar adversarii ucenicilor, ci dusmanii lor!!! INsa, nu gasim nici o persoana care sa sustina ca trupul Lui Cristos era in mormant; din contra, se aduc argumente pentru care trupul nu s-a mai gasit acolo.
Evanghelia dupa MAtei 28:11-15 relateaza incercarea autoritatilor evreiesti de a mitui garda romana, pentru a declara ca ucenicii furasera trupul. Aceasta tranzactie frauduloasa demonstreaza acceptarea de catre dusmanii crestinismului a faptului ca mormantul era gol - recunoastere suficienta pentru a arata ca dovada mormantului gol era prea evidenta ca sa poata fi negata in vre-un fel.
Apoi, ganditi-va la ucenicii plini de frica in noaptea rastignirii lui Cristos. Au fugit ca potarnichiile si stateau ascunsi de frica iudeilor. Daca Cristos nu ar fi inviat si nu li s-ar fi aratat, de unde credeti ca au avut ei un asa curaj sa se raspandeasca in toata lumea sa vesteasca Evanghelia, platind cu insasi viata lor pentru aceasta?
S-au scris si s-au adus tomuri intregi de dovezi (istorice, arheologice, etc..) care certifica invierea; astfel ca, citind asemenea prostii scrise de un amator de senzatie si publicitate (si de ce nu...bani???) de la Hollywood, nu pot sa zic decat: Doamne, ai mila si de pacatosul acesta! Gandindu-ma la ce a spus Cristos: ca nu va mai veni ca MAntuitor (pentru ca a facut-o o data deja!), ci ca si Judecator, ma infior cand ma gandesc ce se va intampla cu toti ereticii acestia, care pe langa ca sunt ei rataciti, ii mai ratacesc si pe altii
denizel spune:
Alessia, Ariel_7000, voi in ce credeti de fapt? Credeti, da' nu stiti in ce credeti .
quote:
Si totusi de ce este biserica atat de vehementa si nu poate sa accepte macar posibilitatea ca ar fi adevarat??? Doar ptr ca trupul nu s-a inaltat la cer???
Orice biserica crestina de pe pamantul asta, nu este vehementa doar pentru ca presupusul gasit trup nu s-ar fi inaltat la cer. Tu stii, Alessia care este baza-bazelor crestinismului? Nu este nicidecum inaltarea la cer, ci invierea!!!! Daca invierea nu a avut loc, crestinismul este zero taiat in paispe, ma intelegi?
Eu chiar nu ii inteleg pe cei care isi spun crestini, dar nici macar nu stiu ce-i ala crestinism. Sau care spun ca Il iubesc sau Il admira pe Isus, dar nu stiu nimic despre El.
Daca ai fi citit Noul Testament, ai fi vazut acolo care e treaba cu Isus, ce zicea despre Sine, ce s-a intamplat dupa moartea Sa si abia dupa aia ai fi putut sa decizi care e gradul de credibilitate pe care i-L acorzi, daca i-L mai acorzi, iar raspunsurile nu vor mai parea atat de grele sau de nepatruns.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ariel_7000 spune:
nu cred ca m-am batut cu pumnii in piept ca as fi un bun crestin. nici nu am pomenit asta pe undeva. oricum ceea ce cred eu si in ce cred eu este poate diferit decat opinia altora. asta nu inseamna ca ii condamn pe ceilalti.
am spus doar ca aceasta descoperire, reala sau ba, nu va modifica nimic din modul in care il percep eu pe Isus. pentru mine Isus este IUBIRE si atat.
nu sunt de acord cu lupta asta intre credinte si nici intre adeptii diverselor religii. pt mine asta nu inseamna iubire... nu sunt de acord cu crimele facute in numele religiei.
am fost invatata sa cred si sa nu cercetez, numai ca asta e! nu ma pot abtine....cercetez si incerc sa iau ce este bun de la toti...pentru mine exista un singur Dumnezeu,ca-l cheama Dumnezeu, Alah sau altfel mi-e tot una! este unul singur si este bun si iubitor. nu-l vad ca pe un mos uracios si rautacios care are un bici in mana si ne trimite la colt, din contra il vad ca pe un personaj pozitiv, care ne iarta greselile si ne ocroteste.
este parerea mea....buna, rea...asta este.
ariel_7000 spune:
asta a fost ultima mea postare la subiectul acesta. mereu discutiile despre religie, sex, politica si fotbal dau nastere la divergente.
asa ca va voi citi din umbra! enjoy!