ce sa fac oameni buni?!
Raspunsuri - Pagina 10
lili81 spune:
Cea mai mare problema mi se pare ca fiecare incearca sa nu-si dezamageasca parintii, lucru oarecum de inteles.
Poate ca si el ar vrea sa mai amane momentul casatoriei, dar prefera sa arunce pe taica-su.
Poate nu vrea sa se certe cu ei.
Daca amandoi va doriti asta, nu mi se pare neaparat o catastrofa sa te casatoresti la 23 de ani. Voi spuneti ca daca ati din nou mai tinere ati mai astepta. Da, asa e, dar tocmai asta e cheia, ca nu stii ce va fi, daca ar sti omul ce il asteapta si-ar pune direct streangul de gat.
Mai greu e pt persoanele care au o viata sociala activa, discoteci, petreceri, etc, fara treburi casnice si casatoria ar aduce exact inversul. Dar eu am si prietene care nu prea ieseau din varii motive si mai faceau treaba si "la mama acasa" si care au spus ca nu au simtit nici o diferenta. Nu stiu daca tot asa or sa spuna peste 10 ani, dar... Si mai sunt fetele care sunt educate ca asa trebuie sa te mariti de tanara si isi doresc asta, ba mai imi si spun mie: gandeste-te Lili, ai 25 de ani, trebuie sa te orientezi, ca daca treci de 30 de ani nu te mai ia nimeni
Bine, ca daca as fi fost acum intr-o relatie de cativa ani probabil ca m-as fi gandit serios la casatorie. Si nu ma vad stand asa la infinit intr-o relatie fara sa ma casatoresc. Nu din cauza altora ci pt ca n-as putea pur si simplu. De cand ma stiu imi imaginez cum va fi nunta mea, pe cine as invita, etc. Stiu ca e doar un moment, dar mie mi-a da un sentiment de liniste, cred.... E o chestie de optiune personala, nu puteam avea toti aceeasi viziune aspra unui anumit aspect al vietii si ar trebui sa ne respectam reciproc parerile.
Eu cred ca prea va grabiti sa il catalogati pe el drept un papa-lapte care nu are puterea sa se rupa de parinti. Si pe ea o doare ca sunt dezamagiti parintii, daca si el ar intreba pe un forum unde sunt mai multi barbati poate ar primi aceeasi replica: auzi mai, mai bine o lasi pe fata asta in pace, nu vezi ca o sa plece mereu urechea la ce o indeamna mamica, esti tanar, mai bine vezi-ti de viata ta. Si atunci voi ati spune: ai vazut, , magarul, si-a batut joc de ea.
Principala problema este ca parintii intervin prea mult in viata voastra si nu va lasa sa luati decizii singuri. Ce D-zeu voi cand va mai traiti viata daca ei or sa va dirijeze asa mereu? Fiecare face cum considera ca e mai bine pt copilul lui, dar sunt si ei oameni si pot gresi. Si cred ca gresesc deopotriva si mama ei si tatal lui.