Sezatoarea canadiana (58)
Raspunsuri - Pagina 20
columbiana spune:
quote:
Originally posted by oanagabriela
[brAna Stroe,
Cit timp mai esti singurica? Da-mi un telefon (ca am constatat ca eu nu am numarul tau), ca ne-am intors din vacanta si poate ne vedem saptamina asta.
Oana, mama lui Antonia
Oana,
pentru ca nu ai uitat, si asteptam pozele din vacanta (fericitelor!); eu mai sunt singura pina luni, cind mi se intorc barbatii, doar ca am avut si am inca niscaiva probleme personale (ca altfel n-as fi eu :((
sper totusi sa mai fie o intilnire inainte sa plec din Quebec, o sa va invit la mine pe toate acusi cum se incalzeste timpul, pentru ca predam contractul la casa noilor proprietari cu 30 iunie, deci deadline e stabilit.
un 8 MARTIE fericit, fetelor,
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
pitilache spune:
am primit asta pe mail si m-am gandit c-o sa va placa si voua de 8 martie:
Femeile acestea libere
Cu buzunarele pline de iubirile poetilor
Cand ele trec pe strazi, orasul se lumineaza,
Barbatii isi afla un rost;
Tocurile muzelor se infig adanc in inima lor
Din ea creste poemul acesta liber,
Ca un zambet fara griji
Pentru femeile frumoase....
La ulti ani fetelor,
Roxana
Magdone spune:
La multi ani de 8 martie fetelor! Va doresc o primvara frumoasa si numai impliniri!!!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Ira spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Nelia la 150,000 mortgage fara downpayment si cu o rata de interes de 5.5% mortgage pe 25 ani rata lunara e 915.59.
La un mortgage de 200,000 in aceleasi conditii , rata lunara e de 1,220.79.
Buna,
La calculul pe care l-ai facut, diferenta intre un mortgage de 150 si unul de 200 mii este urmatorul :
306 $ pe luna ori 12 luni = 3672 $ pe an
3672 pe an inmultit cu 25 ani = 91 800 $. Nu e mare diferenta

Chestia e ca atunci cand nu ai avans dobanda nu mai e de 5.5, ci de 6.6, o diferenta semnificativa.
Anyway, si noi ne vom cumpara casa mai noua (sper), insa eu consider ca o casa din 1970 nu e chiar o ipoteza neinteresanta. Eu locuiesc in prezent intr-un bloc (din lemn) din anul 1920 intr-o stare f buna. Intr-o stare mult mai buna decat blocul meu de beton din Ro nascut in anul 1970
In Qc casele nu sunt atat de scumpe. Repet, dintre toti prietenii mei cu case cumparate recent (2005-2007), nu cunosc pe nimeni cu casa peste 180K. E drept ca exista si case de 2 milioane de $ in Qc, dar fiecare-si face socotelile proprii.
Daca va intereseaza exista case la 30 de minute pe autostrada de Montreal, noi, 2007 adicatelea, la mai putin de 150 K. Aruncati aici o privire : http://www.immobilier-terrebonne.com/ . Si am cautat doar in zona care ma intereseaza pe mine, nu in tot Quebecul.
La multi ani de 1 martie
Cricor spune:
Am mai scris un mesaj, dar s-a pierdut e fire... noroc ca stau bine cu memoria de foarte scurta durata.
Ange, in legatura cu botezul, eu as zice sa suni la preot ca sa-ti alegi tu ziua si ora care vreti. Despre preturi, desi am botezat 4 copii nu pot sa-mi amintesc cat a costat, batranetile … Cand vii la botez si daca ai timp bineinteles, vrei sa ne vedem?
Laura, ne-am vorbit cu concediu, n-a fost chiar asa o coincidenta de proportii. Mi-a placut mie de Oana (din ce scria pe aici), si cum mergeau tot la Punta Cana, mi-am zis ca de ce sa nu incercam sa mergem impreuna. Foarte bine am facut, ca ne-am inteles foarte bine, amandoi sunt de foarte draguti si vorbareti, ca si noi . Copiii nostri sunt mai conservatori, le-a luat 4 zile sa se cunoasca.
Corina
Ira spune:
Scuzatz, la multi ani si de 8 martie, sunt f obosita.
Ieri la lectia de vioara, un dialog cu Charles. Charles este un fel de Harry Potter, un baietel blond cu ochelari, f inteligent si spontan. Face fel de fel de glume la ora si timpul petrecut cu el este o adevarata placere pt. mine
.
- Ça serait pratique, mon grand, si tu jouais les cordes ou tu mets tes doigts. Les sons vont s'améliorer, tu vas voir ! (dare-ar domnu', in gandul meu, e greu cateodata de rezistat atator scartituri
)
- Ok. Mais tu sais, Irina, à cause de mon strabisme (a fost operat de vreo cateva ori, si acum are chiar ochii drepti, nici nu realizasem) moi je vois de fois 5 cordes à la place de 4...au violon, ou même des fois 6 cordes. On dirait qu'on joue à la guitare
.
- Charles (zisei eu muscandu-mi obrajii in speranta alungarii rasului), je suis désolée vraiment...Je ne le savais pas...Bon, ben, reprenons, mais juste par curiosité, est-ce que tu vois des fois, 2 Irina à la place d'une ? Es-cela trop pour toi
?
N=-am putut sa m-abtin, la sfarsit radeam cu lacrimi. Imaginati-va un baietel mic cautand coarda re printre zeci de alte corzi imaginare. Offfffffff
pitilache spune:
Apropos de preturile la case, uitati o statistica sa vedeti cum au crescut preturile medii la case in Canada in ultimii 20 de ani:
1986 2006
Toronto: $138,925 $352,766
Montreal: $111,000 $216,000
Vancouver: $131,853 $714,545
Calgary: $86,772 $339,633
Sursa: House & Home
Succes la cumparat Ira!
Roxana
columbiana spune:
apropo de case,
asta a fost casutza mea...vinduta in 20 de zile:
http://www.duproprio.com/recherche.php?topic=details&pid=50779
http://www.dropshots.com/maison_laval
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Ira spune:
Offffff, las-c-o sa va poarte noroc :-).
Tare frumusica mai era.
In ce oras va mutati in Alberta ? V-ati decis ?
Roxana, merci.
Cum sarbatoriti 8 martie, fetelor ? Noi o sa ne vedem diseara, la cina, toti 3. Daca am noroc, poate primesc si-un certificat cadou de la dolarama, au oferta acum, 50 de centi elasticele de par.
Cand a vazut colegul meu de la scoala (à propos de elastice de par) ca dau intrre 2 si 10$ la Ardène pe elastice de par, a zis : Du-te la Metro, cumpars-ti neste broccoli, si vezi ca ele sunt atasate cu elastice. Sunt f bune de par, n-are sens sa arunci atatia bani pe elastice
.
Dupa aceea mi-a lasat cadou la secretara un plic cu bonne fête pe el. In plic erau 2 elastice de broccoli
in culori asortate.
As vrea sa ma razbun, da' n-am idei. Cand mi-o veni una, va zic.
Emilly spune:
La multi ani fetele de 8 martie!
Ira tare frumusele casele ca si oraselul.Tu l-ai vizitat deja, ai vazut vreo casa acolo? o sa-l vizitez cu prima ocazie.Mi-a placut, merci!