Ajutor - Remedii pt metastaze (2)
Raspunsuri - Pagina 20
Farah spune:
ronas, poate ca n-a disparut, dar si daca lungeste viata putin sau se simteai bine putin tot e ceva...
s-a dus si tata...
iana_mari spune:
Buna ziua fetelor,ma alatur si eu voua cu durere in suflet pentru ca de ziua mea am aflat,de fapt s-a confirmat ca tata are cancer.Un cancer foarte agresiv,la pancreas(CAP).A debutat cu icter mecanic si scadere in greutate mare.A fost operat la Fundeni de dr.Irinel Popescu,dar nu sa putut scoate tumora pt. ca era puternic vascularizata.S-a facut o deviatie ca sa deblocheze coledocul.
Acum este acasa ,nu-l doare nimic ,i s-au scos si atele.El nu stie nimic si nici mama (are hepatita C),isi face planuri de viitor,iar eu ma simt vinovata ca nu stie adevarul si nu stiu ce sa fac.Stie ca citostatecele sunt niste perfuzii care le fac toti cei care au fost operati.
Cred ca va avea si dureri si nu stiu cum sa i le alin ,ma ingrozeste gandul acesta.Daca stiti ceva ,medicamente naturiste care se pot asocia cu citostatecele va rog sa-mi ziceti.
Acest cancer are un prognostic foarte sever,dar macar ultimile luni sa le aiba linistite.Poate cer prea mult ,dar este inca tanar (62) ani si ar fi putut trai inca.
Nu are metastaze.
Crinutz spune:
Faptul ca nu are metastaze e un lucru f bun, zic eu, atat cat ma pricep. Poate totusi o noua operatie l-ar putea salva. Mai cauta informatii poate gasesti ceva. Despre naturiste ce sa iti zic...sunt atat de multe ca nu stiu de unde ai putea sa incepi. Iar despre faptul ca nu stie ce are....intr-un fel e cam rau, poate ca ar fi mai bine sa stie, nu stiu cum ar fi mai bine. e intr-adevar f greu sa ii spui cuiva ca are cancer, e cumplit. macar mamei i-a zis doctorul in fata, eu nu as fi putut niciodata (eram de fata si am crezut ca o sa mor acolo langa ea).
De la citostatice iti cade parul, te simti rau...crezi ca nu o sa isi dea seama? Va vorbi cu alti pacienti si aia care stiu o sa ii zica diverse chestii.
oricum bafta multa si sanatate maxima. Poate nu e asa de grav precum crezi tu. Poate gasesti o rezolvare.
Noi nu putem decat sa te sprijinim....
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
iana_mari spune:
Crinutz mi-as dori tare mult sa nu fie asa de grav dar din pacate din ce am citit despre acest cancer ocupa locul 3 in lume ca si prognostic de supravietuire.Deci ,2% din cei celor care le-a scos tumora (nu-i cazul tatalui}RATA DE SUPRAVIETUIRE ESTE DE PANA LA 5ANI,iar celorlalti de pana la un an.(cazul tatalui meu)
Cat despre ai spune adevarul deocamdata nu pot.
Am citit tot ce ai facut pentru mamam ta.
Crinutz spune:
iana_mari, lasa statisticile si fii optimista. Poate tatal tau are alte sanse, roaga-te sa_i fie bine. Multumesc pt aprecieri, si tu vei face la fel pt tatal tau poate chiar mai mult.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
iana_mari spune:
Azi am fost si m-am intalnit cu medicul oncolog,a fost destul de sceptic si m-a intrebat daca stiu ceva despre acest tip de cancer.
Mi-a dat sa-i fac niste analize si apoi sa-i stabileasca tratamentul.
Mi-a zis ca vor fi niste perfuzii de 3o min., o data pe saptamana,timp de 7 saptamani,apoi reevaluare.
Eu nu prea ma pricep,dar mi se pare destul de des.Voi ce credeti?
Nu necesita spitalizare.
Crinutz ma rog in fiecare seara sa traiasca cat mai mult si sa nu aiba durere.
lauriciu spune:
E inutil sa va spun cum am ajuns aici, nu? La fel ca toata lumea...cautand minunea.
Citesc de mai bine de 1 luna de zile povestile voastre. De mai multe ori. Si-am plans si eu fiecare copil si parinte care nu mai este.
N-am gasit minunea, nu sunt minuni, nu sunt rezolvari. Cancerul metastazat omoara, cu toate ceaiurile, cu tot isorelul, cu tot nicolitul, cu tot optimismul si cu toata rugaciunea.
Am citit pagina dupa pagina, sperand sa vad macar o situatie rezovata cumva, macar una. Nu am gasit, sfarsitul a fost acelasi in fiecare caz. Si ma tem ca ma asteapta si pe mine.
Va zic si eu povesetea noastra, desi seamana cu celelalte, e speciala pentru mine fiindca-i vorba de mama mea. Incerc sa va povestesc cat mai pe scurt.
Mama a ajuns in august la Filaret pentru o radiografie, fiindca avea un junghi in piept. Pleurzie masiva stanga (2/3 din spatiul inter-pleural plin cu apa). A urmat vreo luna si ceva de internare la Filaret cu mici pauze, pentru investigatii si tratamente. A luat tratament de TBC vreo luna, dar, fiindca se refacea lichidul in continuu, au propus o tomografie (abia la o luna si jumatate de la internare s-a reparat tomograful). Examenul a relevat o tumoare cca 6/6/6 in piept. S-a facut o toracoscopie cu scopul de a preleva proba pt biopsie si de a forta plamanul sa nu mai faca "apa". Biopsia a fost neconcludenta, in ideea in care nu a putut releva punctul de origine al tumorii,s-a spus numai "carcinom slab diferentiat, cu infiltratii in pleura". S-au facut testari suplimentare la institutul Babes, care au dat ca punct de plecare plamanul. Deci, dupa mai bine de 2 luni am aflat ca e cancer pulmonar, ca pleura e si ea infectata si, implicit, ganglionii limfatici din mediastin - dand acea tumoare.
A facut 2 saptamani de radioterapie, (doza pt 3 sapt), saptamana asta a facut prima chimioterapie (in 3 zile consecutiv)
De cateva zile ia si Nicolit (am insistat mult cu el, fiindca am cunostinte care sunt ok multumita lui)si sper din suflet sa aiba si la noi efect.
Dr.Niculescu mi-a dat ceva sperante numai cu conditia sa se poata hrani - ceea ce acum nu prea e valabil.
Ieri a facut o radiografie si, in comparatie cu cea dinainte de radioterapie, tumoarea a mai crescut milimetric...
Tuseste rau, slabeste vazand cu ochii, nu are pofta de mancare, nu prea mai iese din casa, nu prea mai vorbeste cu noi, este ingrozitor de nervoasa, se cearta cu noi toti pe niste motive pe care nici nu le-ar observa in mod obisnuit, parca nici nu e mama, asa cum o cunosc eu.
Imi dati o idee, ce sa mai facem, ce sa mai incercam, unde sa mai mergem?
Cel mai rau ma doare ca imi pare cam resemnata...deduc asta din faptul ca nu prea vorbeste...Ii face un pulovaras lui fiu-miu si parca isi canalizeaza toata energia in asta.
Si, colac peste pupaza, din cauza acestei tumori care ii preseaza pe aorta, face si niste palpitatii severe (cam saptamanal), care se lasa cu puls 200 sau mai mare, ambulanta, spitalizare, perfuzie si, ultima data, socuri electrice ca s-o scoata din criza.
Dati-mi un sfat, as incerca orice sa-i fie mai bine, dar nu stiu ce.
Am scris f mult, acum realizez, imi cer iertare pt timpul vostru, care stiu ca-i tare pretios.
iana_mari spune:
Lauriciu te inteleg prin ce treci pt. ca si eu sunt in aceeasi situatie cu tatal meu.
Nu stiu cum te-as putea ajuta pt. ca nu cunosc nici un leac.
O matusa a mea i-a facut tatalui meu ceva pt. imunitate.A luat reteta din formula as.(cu lamaie,aloe si miere)
Te poti uita in arhiva formulei as si poti citi multe lucruri interesante.Eu am citit,dar pt. cancerul de pancreas nu prea am gasit nimic.
lauriciu spune:
Eu stiu ca mierea e total contraindicata, fiindca alimenteaza celula canceroasa. La fel si B-urile, in speta B12.
Si mama e tanara, are 53 de ani, abia i-a implinit. I-am urat "LA multi ani" si am realizat ca are o cu totul alta semnificatie decat alte dati.
Nicolitul asta, din cate am inteles eu, pacaleste celula canceroasa care nu mai stie ce trebuie sa manance si mananca acid boric, care ii distruge nucleul. Dar dr.Niculescu mi-a zis ca va dura vreo luna jumatate - doua pana cand evolutia tumorii va stagna, abia apoi putand vorbi despre regresie, pana la disparitia completa.
Mai face si niste injectii pt stimularea imunitatii (sunt f scumpe, dar decontate de cas - cca 11 mil una. Ia si un gel cu aloe vera de la Forever, pe care-l cam vomita in ultimul timp, e ingrozitor la gust.
Ma supara, insa, ca nu mananca mai nimic. Greu reuseste sa inghita cate ceva si doar putin. Eu pun pe seama citostaticelor lipsa poftei de mancare. Poate fi, nu?
Sanatate tuturor!
iana_mari spune:
Lauriciu cum se mai simte mama ta?
Eu am fost la tata la tara si se simte bine.Mananca bine,se plimba prin curte si este foarte optimist.
I-am facut si analizele ca sa inceapa citostaticele.Dupa mine par a fi bunicele.Sa vedem ce zice si dr.