Ajutor - Remedii pt metastaze (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronas spune:

am incercat sa activez dar nu reusesc, poate nu fac bine ceva

Mergi la inceput

Joi am aflat de o femeie care traieste in comuna Borca, satul Sabasa din judetul Neamt, daca o sa cautati pe google o sa gasiti 2 reportaje despre ea. Am fost acolo sambata cu mama pentru a incerca sa mai facem ceva in lupta cu cancerul - prima intrebare a fost daca s-a intervenit chirurgical pe corp pentru ca ea poate sa vindece 100% cancerul din organism, la mama s-a intervenit chirurgical in 2005 printr-o operatie si de aceea nu a putut decat sa ne dea niste ceaiuri, o combinatie de vro 100 de ceaiuri, care omoara celulele canceroase din corp.
Asa ca cei care pot ajunge acolo mergeti pentru ca e o femeie care chiar poate ajuta, nu e genul care sa jacmaneasca de aceea nici nu face o afacere din asta nu are firma la poarta nu are adresa de mail care sa-si vanda leacurile.
M-am hotarat sa scriu pentru ca nu vorbeste nimeni despre ea, la cat am citit pe forum-uri, si poate sunt cazuri in care poate face minuni.
Multa sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana38 spune:

Initial m-am inscris pe forumul asta cu ani in urma cind l-am avut pe fiu-meu si nu m-as fi gandit vreodata ca voi gasi subiecte pe aceasta tema.Nu am fost prea activa, dar acum am nevoie de ajutor si v-am gasit dand o cautare pe google depre metastaze. Am citit fiecare post incepind cu prima sectiune si nu pot sa spun decit multe condoleante celor ce au pierdut pe cineva drag si sa fie tari celor ce au astfel de necazuri. Citind toate posturile, eu mi-am cam pierdut speranta, unica mea dorinta fiind aceea de a alina durerile tatalui meu. L-am descoperit cu cancer la colon in septembrie anul trecut cind era deja in faza de metastaze la ficat.In Brasov nu a vrut nimeni sa-l opereze ( avea o tumora de vreo 7 cm pe colonul ascendent) ci ne-ai trimis direct la oncologie. Noi am ales sa mergem la Cluj unde a fost operat. Nici in ziua de azi nu stiu daca am ales calea cea mai buna. In urma operatiei a ramas pentru multe luni cu o fistula si o punguta prin care iesea lichid din colon. Nu stiu, poate pe vremuri cind erau mai putine cazuri, Clujul era cel mai tare centru oncologic, dar acum totul merge pe banda( stiu cazuri care au plecat din spital cu alte infectii din cauza ca nu au suficient timp sa sterilizeze salile de operatie intre doua interventii).Ce ma deranjeaza in sistemul nostru sanitar( pe linga multe altele) este ca medicul nu discuta cu pacientul(sau familia) despre boala, despre optiunile de abordare a bolii, despre cum trebuie sa te comporti dupa o interventie chirurgicala( ce dieta trebuie urmata in functie de specificul bolii).La noi medicul decide tot si noi stam neputinciosi si vedem rezultatele. Daca te mai interesezi pe net si ii mai intrebi de remedii naturiste toti stramba din nas si spun :Faceti cum credeti, dar nu dau rezultate!( cel putin mie asta mi s-a intimplat cu toti doctorii cu care am stat de vorba si la Cluj si la Brasov. Nu au timp sa discute cu familiarii, chiar cind cazurile sunt grave( credeam ca-l pierdem la sfirsitul lui decembrie) si nu fac nimic in plus, chiar daca le "dai" ( si le-am dat destul).Dar nu vreau sa ma lungesc cu povestea asta, poate alta data voi scrie de ce sunt asa de nemultumita de spitalul din Cluj si mai nou de cel din Brasov.
Intr-un final prin ianuarie a inceput citostaticele la care credeam ca nu mai ajungem. A luat Xeloda (foarte bun pentru ce avea el)cite trei saptamani, o saptamana pauza si iar Xeloda. La fiecare etapa de xeloda facea si o perfuzie cu Avastin. Primul ciclu de citostatice a fost de trei luni, dupa care s-a simtit foarte bine, luase chiar in greutate, manca de toate ( nu cum il hranisem in decembrie cu borcanele de la Nestle ca sa le digere), markerii ii iesisera bine si a hotarit sa ne transferam cu tratamentul in Brasov, ca drumul e prea lung nu ii face bine ( avea inca pungute la fistule, ca intre timp ii mai aparusera vreo doua). Al doilea ciclu de citostatice l-a inceput aici, dar pe fondul unei diarei virale( nu aveau nici o legatura cu citostaticele(caci tatal meu in afara unei alergii in prima luna nu a avut nici un efect secundar gen diaree sau voma) doctorul de aici a decis suspendarea tratamentului si l-a programat la contol dupa vreo doua luni, chiar daca analizele de la sfarsitul celor doua luni de citostatice nu erau chiar bune si markerul( ca la Bv i-au facut doar unul) crescuse usor. In aceste doua luni de pauza tatal meu a inceput sa aiba din nou dureri, si uite asa am descoperit ca el ia pastile pe baza de morfina de vreo luna ( merge singur la policlinica oncologica si doctorita de acolo i-a dat asta si i-a spus ca e normal sa-l doara, ca el saracul vrea sa inteleaga ce anume il doare daca tumora a fost scoasa). Intre timp l-am dus sa mai facem un tomograf si situatia e dramatica. Are metastaze in ficat enorme, care tind sa conflueze si i-au aparut si pe hilul hepatic. Problema mare este ca a facut un icter mecanic pentru care l-am internat in spitalul oncologic si doctorul de acolo m-a chemat dupa ce i-a facut analizele si mi-a zis ca pe fondul bilirubinei foarte mari, nu poate sa ii faca citostatice, deci practic nu mai poate face nimic.Acum intrebarea mea este: stie cineva vreun tratament, chiar si naturist care sa scada bilirubina? Parca imi amintesc ca mama Crinutzei a avut bilirubina mare. O fi reusit sa o scada cu ceva?
Cei care au trecut prin asta, imi pot spune daca isorelul, sau orice altceva de la Dr. Togoreanu ajuta macar la ameliorarea durerilor in cazul asta.Stiu ca acum mare lucru nu-i mai pot face tatalui meu si ca va mai trai exact cit i-a dat Dumnazeu, dar as vrea sa nu sufere asa de tare, caci doctorul oncolog mi-a spus ca va avea dureri mari si el oricum nu prea rezista la durere.
Sunt inca linistita ca inca umbla singur, nu a cazut la pat, dar mi-e groaza de perioada in care o sa fiu neputincioasa in fata durerii lui si mi-e groaza de ce e in sufletul lui cind se vede atat de galben( stie tot ce are si ca nu i se mai pot da citostaticele care initial l-au facut sa stea mai bine, caci nu am putut sa-i ascundem nimic)
Imi cer scuze ca am scris atata ( si as mai avea multe de zis), dar in afara de mama mea nu prea am cu cine ma descarca caci sotul meu ma intelege, dar la un moment dat il obosesc aceleasi discutii(deh, el are inca parintii sanatosi si e normal sa nu aiba trairile mele). Nici cu mama nu pot vorbi chiar tot, caci ea e mai negativista din fire si la orice schimbare vede totul in negru. De fapt vreau sa o mai protejez putin caci din cauza necazului, framantarilor si alte motive de sanatate mi-a facut si ea prin mai o dezlipire de retina, asa ca am avut un an cum nici dusmanilor mei nu le doresc.
Va multumesc pentru orice mica informatie imi puteti da.
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

ronas, daca nu te-ai deslusit si vrei pot sa-ti explic eu ce scrie in rezultatul de la tomografie, dar ma gindisem ca poate nu vrei sa le scrii public.

dana, imi pare rau...
inainte sa-ti dau un raspuns, spune-mi daca am inteles bine: are o metastaza in hilul hepatic care-i da icter mecanic?

Mergi la inceput

scriu aici pentru cei interesati sa gaseacca solutii in cazul metastazelor hepatice

in luna iulie mama a fost diagnosticata cu metastaza la ficat a urmat un tratament naturist cu ceaiuri de la o batrana din jud. Neamt,pe nume Ana Lupescu, iar in luna octombrie la ultima ecografie pe ficat au aparut doar niste puncte ca si cum s-ar fi cicatrizat , in acest moment mama a invins metastaza la ficat!!!!

daca va intereseaza mai multe detalii scrieti-mi un mail si va raspund

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

F tare ! Dar sa va asigurati ca este asa, sa nu va culcati pe o ureche. Multa sanatate in continuare ! Uite cred ca dana38 de mai sus, avea nevoie de iformatia asta, poate nu mai intra la subiect, trimite-i un pm sau mail. Sigur o vei ajuta.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Dana, operatia a fost o alegere buna pt. ca daca nu o faceati starea tatalui tau se inrautatea.
Sala de operatie nu se sterilizeaza dupa iecare operatie , ci doar dupa operatiile septice sau pacienti spetici care au intrat in sala.
Aceasta problema cu infectiile intraspitalicesti exista in toata lumea , se numesc infectii nosocomiale si sunt imposibil de combatut.Din pacate.
Eu una respect doctorii si oamenii in general care daca stiu ca nu pot face ceva bine , nu se baga.Asta vis-a-vis de doctorii din Bv.

Bilirubina nu poate fi scazuta pt. ca tatal tau are ficatul afectat din pacate.Daca erau mai putine metastaze(1-2) se puteau exciza chirurgical , dar asa nu prea ai ce sa faci.

Existao claisficare a tumorilor care dau si speranta d viata , iar atunci cand apar metastazele , speranta este minima din pacate.
Puteti incerca tratamente naturiste adjuvante, ca nu aveti nimic de pierdut, intrebati eventual de apa saracita in deuteriu care e foarte buna.
Acum trebuie sa-l sustineti pe tatal tau , sa fie optimist , sa fie relaxat , sa se simta bine dpdv psihic pt. ca asta face diferenta intre viata si moarte: starea psihica.

A fost cineva de aici la oncologie in TM la doctorii Curescu sau Carstici?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Dana stiu ca doare...a durut si la mne a durut si la Crinutz..din pacate asta se pare ca e sfarsitul!! Cu metastaza la ficat (si nu numai!) nu se traieste...eu am sperat ca asta mai ai in momentele alea, speranta..din pacate doar speri.
Eu personal nu cred...ca un ficat metastazat...dupa niste ierburi...este doar cu niste punctulete.Ai avut curiozitatea sa citesti despre metastza la ficat si sa vezi o poza?? Eu da. Si m-am ingrozit!!
Cand bilirubina e mare...nu e de bine!!! Stiu ca bilirubina e eliminata prin scaun...si da scaunului o culoare oribila la fel ca si mamicutza mea cand era bilirubina mare avea saracuta o culoareee!!:((((((
DANUTZA...DUMNEZEU SA TE AJUTE SA NU TRECI PRIN CE-AM TRECUT NOI INSA...TREBUIE SA FII EALISTA....E CUMPLIT!
SANATATE MULTA

http://tt.lilypie.com/0rn2m4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu am vazut un caz , o batranica simpatica , neo de colon la care nu s-ar fi intervenit chirurgical din cauza varstei daca nu era in rest totul ok.
Eco la ficat : fara modificari.
Cand am pus mana pe ficat intraoperator nu ne-a venit sa credem : avea cel putin 25 de metastaze diseminate, mari cat mazarea sau cat o boaba de strugure...nu vreau sa-si piarda nimeni speranta , dar cand e vorba de metastaze nu prea se poate face o minune sa dispara.
Oricum , psihicul conteaza cel mai mult , asa ca numai cu optimism poate fi bine!

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

eu nu vreau sa conving pe nimeni sa mearga si sa ea plante ca o sa dispara toate tumorile si cancerul din organism!!!

noi cand am ajuns la acea batrana era ultima noastra speranta pentru ca de cand am aflat diagnosticul de metastaza pana am mers la ea au trecut 2 saptamani si in acest timp am stat zi si noapte pe internet si am citit tot ce se putea citi de metastaza la ficat si incepusem sa-mi pierd speranata ca se mai poate face ceva mai ales ca citisem si statisticile facute de clinica de oncologie din iasi, de unde este si mama mea, pe ultimii 10 ani.
eu am scris aici pentru ca am crezut ca poate ajuta si alte persoane sa mai prelungeasca viata sau chiar sa vindece

Mergi la inceput