Crizele de nervi la 3-4 ani
Raspunsuri - Pagina 11
alra spune:
iula78, tu ai citit mesajele scrise de mine? ai inteles cu cata rabdare si argumente ma chinui explic ca violenta nu duce nicaieri?
vezi tu, diferenta intre mine si tine a fost ca eu cand am zis "sa nu ne aberam" nu m-am referit la nimeni in particular, nu am copiat din postarile nimanui - cu atat mai mult bucati scoase din context.
REPET - suntem cu totii in aceeasi tabara! important e insa cum ajungem la rezultate.
Vacanta cu Laura in Romania
simali spune:
quote:
in alta ordine de idei, eu una apreciez absolut toate mesajele de aici care au sesizat problema alexei si care incearca sa ajute, intr-un fel sau altul.....
quote:
Si eu de asemenea.
alice
simali spune:
quote:
Sunt dispusa sa pierd zile, saptamani, luni pt. discutii constructive si sensibilizatoare cu acea persoana, dar toleranta mea este mult sub zero!!
quote:
Eu de pilda cand am toleranta mult sub zero fata de cineva nu pot avea un dialog cu el fara sa-i sar la beregata din 5 in 5 minute. Cand vad in fata ochilor numai lupte in noroi... discutiile constructive sunt utopie curata...
O conditie esentiala pentru a avea o discutie constructiva cu cineva este sa incerci sa te pui cat mai mult in locul lui. Si daca incerci sa te pui in locul lui sfarsesti prin a descalci sforile care-l trag. Si atunci incepi sa intelegi. Asta nu inseamna sa fi de acord.
alice
denizel spune:
quote:
Eu de pilda cand am toleranta mult sub zero fata de cineva nu pot avea un dialog cu el fara sa-i sar la beregata din 5 in 5 minute. Cand vad in fata ochilor numai lupte in noroi... discutiile constructive sunt utopie curata...
Da, cred! Probabil ca nu reusesti sa treci peste.
Eu nu am probleme din astea si, chiar discutiile pe care le-am mai avut pe forum am demonstrat-o , pot sa discut constructiv atunci cand fata de persoana cu care discut nu prea am cine stie ce emotii pozitive :-))
Imi mai ies din fire la un moment dat (dar nu prea tare ) si revin apoi la rabdarea mea de fier :-)))
Totusi, cred ca nu te-ai referit la discutiile de aici, atunci cand ai spus 'lupte in noroi'.
Trecand peste declaratiile initiale, care au fost generate de emotii puternice, toate postarile au avut argumente din plin si au fost foarte interesante :-).
quote:
O conditie esentiala pentru a avea o discutie constructiva cu cineva este sa incerci sa te pui cat mai mult in locul lui. Si daca incerci sa te pui in locul lui sfarsesti prin a descalci sforile care-l trag. Si atunci incepi sa intelegi. Asta nu inseamna sa fi de acord.
Am mai spus si repet: subestimezi forta pozitiva a mintii umane, inteligenta, ratiunea si capacitatea de a face alegeri.
Si, supraestimezi componenta fostelor experiente negative in comportamentul nostru.
Precum ai vazut, multe fete din cele care au scris aici au fost batute in copilarie, au probleme acasa sau la serviciu, dar asta nu le face sa-si bata copiii.
Dimpotriva, experientele negative le-au determinat sa elimine total bataia din educatia copiilor lor si sa fie total impotriva bataii.
Au ales sa se foloseasca de forta pozitiva a mintii lor :-).
Gabrielama spune:
Doamnelor,
cred ca toata lumea a cazut ce acord ca ceea ce face Alexa38 nu este ok; ca isi abuzeaza copilul, ca poate ea insasi are probleme...
Poate ca Alexa citeste in continuare ce se scrie aici. Haideti sa transformam subiectul asta intr-unul constructiv si sa-i dam niste "sfaturi practice"; poate ca a inteles deja ca nu face bine ce face, dar nu stie cum sa faca altfel...
Incep eu cu un sfat... fara a avea pretentia ca sunt un parinte perfect sau ca am ascunse in maneca solutii ideale...
Alexa, cand fetita ta face o "criza" din senin, nu reactiona si tu facand o "criza"; nu ajuta. Ia-o in brate, uite-te in ochii ei si cat de calm poti, cu toata dragostea ta, spune "mama te iubeste!"; adu-i aminte ca pentru tine e cel mai important om din univers si ca si in acel moment, in care ea tipa - aparent fara motiv - tu o iubesti. Si fii sincera cu ea. Chiar daca trebuie sa faci un efort de vointa in acel moment; chiar daca ti se pare "inacceptabil" ca fetita ta tipa ca vrea ciocolata impachetata in poleiala verde si nu argintie. Tu, ca om matur, iti poti controla mult mai bine reactiile decat ea; asa ca inceraca sa iti infranezi nervii si sa-i spui calm, cu toata dragostea ta, ca o iubesti. Chiar daca ea tipa in continuare. Vei fi surprinsa de reactia ei.
Succes!
Cred ca orice alt sfat "practic" va fi util tututor parintilor care citesc acest subiect.
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
simali spune:
quote:
Totusi, cred ca nu te-ai referit la discutiile de aici, atunci cand ai spus 'lupte in noroi'.
quote:
Nu, in nici un caz. M-am referit la diferite situatii din viata mea in care am vazut rosu...
alice
simali spune:
quote:
Alexa, cand fetita ta face o "criza" din senin, nu reactiona si tu facand o "criza"; nu ajuta. Ia-o in brate, uite-te in ochii ei si cat de calm poti, cu toata dragostea ta, spune "mama te iubeste!"; adu-i aminte ca pentru tine e cel mai important om din univers si ca si in acel moment, in care ea tipa - aparent fara motiv - tu o iubesti. Si fii sincera cu ea. Chiar daca trebuie sa faci un efort de vointa in acel moment; chiar daca ti se pare "inacceptabil" ca fetita ta tipa ca vrea ciocolata impachetata in poleiala verde si nu argintie. Tu, ca om matur, iti poti controla mult mai bine reactiile decat ea; asa ca inceraca sa iti infranezi nervii si sa-i spui calm, cu toata dragostea ta, ca o iubesti. Chiar daca ea tipa in continuare. Vei fi surprinsa de reactia ei.
quote:
Gabi,
alice
simali spune:
quote:
simali, eu am ramas embarassada la 22 de ani, in ultimul an de facultate si am trecut fix de la cluburi la scuteceasta asa, ca offtopic
quote:
Esti o mami tanara si partea buna a lucrurilor e ca in ziua in care o sa se mute de-acasa copilul o sa mai ai energie ca sa-ti traiesti a doua tinerete.
alice
denizel spune:
Gabrielama, !
Eu cred ca fetita face asa pentru ca are multa, multa nevoie de atentie.
Poate ca in timpul zilei nu se vede cu parintii, la gradinita nu i se da atentia de care ea are nevoie, iar seara isi doreste mai mult decat i se ofera.
Nu spun ca parintii nu ii ofera atentie. Doar spun ca sunt unii copii care au nevoie de mai multa atentie decat altii.
In cazurile in care nu primesc atentia pe care si-ar dori-o, se multumesc si cu atentie negativa.
Am citit undeva ca, de obicei, atunci cand copiilor nu le mai intri in voie cu nimic, este un semn clar ca li s-a golit "cupa dragostei".
Cand 'Cupa dragosteti' este umpluta la loc, cu imbratisari, pupaturi, declaratii de dragoste neconditionata si timp petrecut impreuna, copilasii se potolesc cc ca prin minune :-).
Ar mai fi ceva.
Ca sa invatam copiii sa fie flexibili si sa mai si cedeze, trebuie ca noi parintii sa fim flexibili si sa mai si cedam din cand in cand.
Trebuie sa le fim copiilor cei mai buni prieteni, nu jandarmii autoritari, de care sa se roage o ora pt. a capata o ciocolata si care stiu intotdeauna ce trebuie ei sa-si doreasca si ce nu.
Eu aleg chestii marunte, dar pe care baietelul meu si le doreste mult si, chiar daca cc consider ca nu are nevoie de ele, i le cumpar, aratandu-i ca am tinut cont de ce vrea el, ca dorintele lui sunt luate in seama si importante si...ca il iubesc :-).
Atunci cand isi doreste ceva cu care absolut nu sunt de acord, ii explic foarte frumos, cu mult calm, blandete si rabdare de ce nu e cazul sa aiba lucrul acela.
Daca astia micii stiu ca mai si cedam, stiu ca ii intelegem, ca ii pretuim si ca ii iubim, vor incerca sa ne inteleaga si ei si sa nu se concentreze pe obtinerea cu orice pret a unui obiect.
simali spune:
quote:
Ca sa invatam copiii sa fie flexibili si sa mai si cedeze, trebuie ca noi parintii sa fim flexibili si sa mai si cedam din cand in cand.
Trebuie sa le fim copiilor cei mai buni prieteni, nu jandarmii autoritari, de care sa se roage o ora pt. a capata o ciocolata si care stiu intotdeauna ce trebuie ei sa-si doreasca si ce nu.
Eu aleg chestii marunte, dar pe care baietelul meu si le doreste mult si, chiar daca cc consider ca nu are nevoie de ele, i le cumpar, aratandu-i ca am tinut cont de ce vrea el, ca dorintele lui sunt luate in seama si importante si...ca il iubesc :-).
Atunci cand isi doreste ceva cu care absolut nu sunt de acord, ii explic foarte frumos, cu mult calm, blandete si rabdare de ce nu e cazul sa aiba lucrul acela.
Daca astia micii stiu ca mai si cedam, stiu ca ii intelegem, ca ii pretuim si ca ii iubim, vor incerca sa ne inteleaga si ei si sa nu se concentreze pe obtinerea cu orice pret a unui obiect.
quote:
Foare frumos spus. Exact asa procedez si eu. Daca stai toata ziua "carlig" cu copilul nu-l transformi intr-o persoana mai buna. Dimpotriva.
alice