Sa tinem impreuna Posul Pastelui!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata, tuturor!

Si o zi minunata si linistita!

Cu mancarea, pentru mine, nu e foarte greu; insa, asa cum ziceti si voi, cu gandurile si supararile nu e prea usor. Incerc sa trec peste ele, sa nu le pun la suflet, sa n-am ganduri rele. Nu e intotdeauna usor..., dar incercam.

Irina, buna idee cu carticia Practic; am folosit-o intotdeauna in Posturi; o sa ma duc sa o cumpar si acum!

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

lilia draga si al meu sot ma sustine,chiar si cand ma pupa ma puapa pe obraz,ca nu cumva sa ma "spurce",dra ce te faci,ti-am zis,cand te intalnesti o data pe saptamana,si atunci e miercuri sau vineri?nu ca nu as putea sa stau eu fara...dar explica-i lui....cat despre sofat ai dreptate....numai bine

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by umflatel

lilia draga si al meu sot ma sustine,chiar si cand ma pupa ma puapa pe obraz,ca nu cumva sa ma "spurce",dra ce te faci,ti-am zis,cand te intalnesti o data pe saptamana,si atunci e miercuri sau vineri?nu ca nu as putea sa stau eu fara...dar explica-i lui....cat despre sofat ai dreptate....numai binemihaela

postul trebuie tinut in buna intelegere,cu acordul ambilor parteneri.Sf. Ioan Gura de Aur zice ca e pacat ca sotia sa incerce sa-i impuna sotului post trupesc.Dar acestea sunt lucruri tare delicate,e bine de discutat si cu duhovnicul.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by umflatel

lilia draga si al meu sot ma sustine,chiar si cand ma pupa ma puapa pe obraz,ca nu cumva sa ma "spurce",dra ce te faci,ti-am zis,cand te intalnesti o data pe saptamana,si atunci e miercuri sau vineri?nu ca nu as putea sa stau eu fara...dar explica-i lui....cat despre sofat ai dreptate....numai bine

mihaela

postul trebuie tinut in buna intelegere,cu acordul ambilor parteneri.Sf. Ioan Gura de Aur zice ca e pacat ca sotia sa incerce sa-i impuna sotului post trupesc.Dar acestea sunt lucruri tare delicate,e bine de discutat si cu duhovnicul.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

Serafim Rose

de acord cu irina.
parintele Arsenie Boca zicea cam asa 'nici abuzul, nici refuzul...'

mamica fericita!

Mergi la inceput

O lectura ziditoare:http://www.ioanguradeaur.com/372/cuvant-la-duminica-a-patra-a-sfantului-si-marelui-post/Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Am citit.. Mi-a placut mult si m-a pus pe ganduri... Toate ca toate, dar e greu sa iti infrunti si gandurile cand abia iti infrunti vorbele, dar incercam-incercam.
Multumim, Irina.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Lilia,ma bucur ca ti-a placut predica Sf. Ioan Gura de Aur,si eu am citit niste lucruri acolo care m-au atins.
Vad ca prima saptamana de post se apropie de final,pana acum a mers bine,sa dea Dumnezeu sa reusim pana la sfarsit.
Noi am cumparat ieri curmale,smochine,prune uscate,sa mai avem de rotait,plus ca sunt si foarte hranitoare,in special curmalele.25 g curmale pe zi satisfac nevoile de fier ale organismului),au intreaga gama de B-uri , magneziu,fibre.
Nu m-am gandit inca ce sa gatesc pentru astazi,ceva idei ?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

Buna dimineata!

N-am mai scris, dar v-am citit, multumesc din suflet pentru invataturi. Aveti dreptate, cu postul de mancare m-am obisnuit, dar cu restul... mai ales cu enervarea si gandurile rele este taaare greu. Dar ma stradui...

Sunt cam necajita ca am racit, asa ca nici sa ajunez, nici sa merg la denii in fiecare zi saptamana aceasta n-am reusit (doar luni).

De mancare am facut supa crema de cartofi si praz, excelenta. Tot de la voi am invatat s-o fac , a devenit preferata noastra chiar si cand nu este post. Dragul meu de sot tine si el post si ce s-a gandit el, sa facem fasole. Si cand ajung ieri acasa, gasesc ditamai castronul plin de fasole pusa la inmuiat. Nu stiu ce ma fac cu ele, sper ca l-am convins sa nu le fiarba pe toate ca-s prea multe .

Doamne, ajuta!

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by mmc_nd
. Si cand ajung ieri acasa, gasesc ditamai castronul plin de fasole pusa la inmuiat. Nu stiu ce ma fac cu ele, sper ca l-am convins sa nu le fiarba pe toate ca-s prea multe .Doamne, ajuta!mmc[font=Script MT Bold]"Trebuie sa ne golim de prea plinul Eu, ca sa mai intre in noi un pic de Dumnezeu." Petre Tutea[/font=Script MT Bolle fierbi pe toate,folosesti cate ai nevoie si restul bagi la congelator.Eu asa fac,si ma ajuta,ca pot preapara rapid o fasole data urmatoare,fiind gata fiarta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

si o zi minunata si un week-end linistit si frumos tuturor!

Irina - ca idee de mancare - eu in week-end, m-am gandit sa fac o tocanita de cartofi cu mult ardei si masline, pe care o sa o mananc cu muraturi. Sau un ostropel - adica o mancarica de rosii cu mult usturoi - pe care o combin fie cu paste, fie cu cartofi la cuptor. Cred ca am sa studiez si niste reviste/carte de bucate sa fac si o prajitura.

In rest, treaba la servici - fara prea mult chef, cred ca am astenie de primavara sau, mai bine zis, de lipsa de iarna.

Sa aveti o zi buna.

PS - Irina, multumim pentru link-ul de lectura; intr-adevar foarte til si .. de gandit.

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput