Sa tinem impreuna Posul Pastelui!
Raspunsuri - Pagina 11
miria_cristina spune:
Fetelor, de data aceasta imi este asa usor sa tin postul!! Nu stiu de ce, dar parca sufletul meu o cere!
Cred ca-mi va fi greu sa incep din nou sa mananca de dulce la cat de bine ma simt asa.
Doamne ajuta la fiecare si sa ne implineasca dorintele nerostite!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
irina.c. spune:
quote:Doamne ajuta in continuare!Ce mai faceti,cum merge postul?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by miria_cristina
Fetelor, de data aceasta imi este asa usor sa tin postul!! Nu stiu de ce, dar parca sufletul meu o cere!
Cred ca-mi va fi greu sa incep din nou sa mananca de dulce la cat de bine ma simt asa.
Doamne ajuta la fiecare si sa ne implineasca dorintele nerostite!Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Marilena12 spune:
Dragele mele, mi-e rusine sa spun ca amestec postul cu o cura de slabire, evident de post si ca iesi m-am suparat foarte tare pentru o situatie destul de urata. Sper ca azi sa fie mai bine. Va doresc in primul rand sa aveti liniste!
MARILENA
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Votati-o pe Anna "In roz"
miria_cristina spune:
Am vrut sa va urez o seara frumoasa si o "baba" la fel de frumoasa!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
felicia74 spune:
Irina pana acum am reusit sa tin postul culinar, in afara de 2 "scapari": joi am mancat 2 prajiturele de dulce (era ziua mea), iar ieri putin piure cu unt (ca altceva nu mai era)
Pentru bucurestence: va recomand negresele din Cora - sunt de post si foarte gustoase.
Azi am sa incerc sa fac niste chiftele de naut (e prima data). Plus fasole batuta.
Cu postul spiritual stau cam prost... prost de tot... o sa mai citesc niste rugaciuni, poate ma linistesc.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
frunzaverde2 spune:
Ma iertati daca vi se pare ca ma amestec in problema voastra dar citind pe aici, si acum si anul trecut in vremea Postului, am ajuns sa ma intreb daca pentru voi postul e renuntare sau conturnare.
A pus cineva mai devreme si un link cu raspunsuri date de Maica Siluana si spunea si ea ca e o amagire mincarea de soia, daca e post trebuie sa te abtii (de la carne, lactate etc). Conturnarea e ceea ce se practica actualmente : soia, cascaval zis de post, ciocolata zisa de post, salam zis de post, pateu zis de post.
Am cumparat si eu iaurt cu soia, tocmai il termin si chiar am avut senzatia ca asta numai post nu se cheama : sa maninc ca si in afara postului (tot lactate - dar din soia, tot "carne" - dar din soia, tot ciocolata, tot cascaval) dar asa ...din inlocuitori.
Cind am fost la cumparaturi m-am uitat la ce alimente as putea folosi in aceasta perioada si de cite ori credeam ca ceva e ok ma uitam si la eticheta. Peste tot numai aditivi sau substante care nu ar avea ce cauta dar care schimba compozitia : lapte praf, praf de albus, unt de bucatarie in supa de legume, urme de oua, proteina lactica in ciocolata neaagra. Mai bine renunt de tot la astea (chiar si la o supa de legume) decit sa zic ca postesc. Mai bine maninc smochine uscate, prune uscate, ardei gras crud sau copt, sfecla rosie fiarta, salata de rosii, salata verde, andive (crude sau fierte)....
Voua cum vi se pare problema de fond a postului alimentar ?
irina.c. spune:
Mihi, nu cred ca e pacat sa bei lapte vegetal(din soia,orez,etc.),fiindca organismul are nevoie de proteine,si proteinele vegetale le luam din soia,naut,linte si alte boabe,preparate in diverse feluri(sub forma de "lapte"pasta,etc.).In schimb cred ca e bine sa-ti prepari ce si cat poti in casa si sa nu cumperi din comert,ca au fel de fel de chestii suspecte.De ex laptele,iaurtul si branza de soia se pot prepara in casa.In loc de pateu din comert poti face diverse tipuri de pasta ,mult mai buna.In loc de salamuri de soia si alte minuni poti face chiftelute vegetale.
Acum depinde si de fiecare.Unii pot sa posteasca mai aspru(doar cu fiertura,fara ulei,etc.) ,altii postesc mai usor,consumand diversi inlocuitori,dar ma gandesc ca Dumnezeu primeste postul fiecaruia,fiindca e un efort pe care il facem ca sa ne apropiem de El.Cine posteste mai usor acuma poate ca va posti mai aspru mai incolo-cred ca important e sa ne stim masura si sa nu tinem post peste puteri,ca si asta e un pacat.Sfintii Parinti spun ca sa pastram calea imparateasca-calea de mijloc,sa incercam sa evitam extremele.E bine si de discutat cu duhovnicul.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
o saptamana buna si usoara!
Sunt in continuare alaturi de voi; sunt tare racita, sunt cam suparata... dar mergem inainte!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
lucia3 spune:
nu sunt tocmai la subiectdar poate imi spune cineva ce gust are impartasania la catolici si din ce e facuta?de curizitate...