E adevarat ce s-a intamplat ?
Raspunsuri - Pagina 14
Aamu spune:
Faptul ca era sau nu virgina, ca avea sau nu prieten(i) nu conteaza.
Din punct de vedere legal e minora si el stia asta daca a tratat-o, asa ca e vinovat ca a intretinut relatii sexuale cu ea chiar daca ea a vrut.
Iar faptul ca este cunoscut ca fiind violent nu il ajuta deloc in problema aruncatului/impinsului/sau ce-o fi fost pe geam. Poate a avut un acces de furie si chhiar a impins-o fara sa realizeze ce face in momentul respectiv - bineinteles ca asta nu il scuza!
Iar ca a ramas inchis in apartament fara sa incerce sa-i acorde primul ajutor e STRIGATOR LA CER!
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Ei , in justitie nu intereseaza pe nimeni ce mecanisme intervin si de ce minte pers. respectiva.
Mey, jurnalistii aia care au publicat povestile despre fata nu sunt justitie si nici persoane de incredere . Ce a spus ea politistilor nu e neaparat acelasi lucru cu povestile ce au aparut prin presa. Oricum, justitia trebuie sa compare ce au declarat amandoi, alti martori si dovezile de la fata locului ca sa incerce sa descopere adevarul. Ce latra presa si ce mizerii si minciuni reusesc sa publice asta e cu totul alta poveste si de multe ori fara legatura cu ceea ce s-a intamplat cu adevarat.
quote:
Chiar aseara am vazut pe Acasa o poveste despre o fata de vreo 16 ani sau cat care a polecat de acasa dupa o cearta cu parintii , s-a urcat in masina unui consatean si a fost violata de asta si d inca unul.
Surprindere , fata care era de la sat si avea doar 16 ani nu a inceput sa minta , sa faca pe ingerasul , a spus adevarul cum a fost el , a spus ce s-a intamplat dupa , pt. ca erau niste probleme si uite asa oamenii din sat care pana atunci spuneau ca e o cu... , dupa ce au aflat ADEVARUL nu au mai avut nimic cu ea. Daca fata o dadea in minciuni si bajbaieli nici nu mai ajungea la TV.
Nu exista 2 persoane care raspund la fel in fata aceleasi traume, dar tu stii asta deja . La fel as putea spune ca fata de 16 ani nu a fost aruncata de la etajul 6, deci nu a incercat nimeni sa o omoare. Am putea spune ca traumele sunt diferite. Iarasi depinde foarte mult conjunctura si suportul pe care il va primi victima. Daca dupa ce ca a fost agresata, victima este invinovatita pentru ceea ce s-a intamplat este mai putin probabil sa recunoasca un detaliu minor, gen: m-am urcat in masina cu individul in loc de: m-a bagat in masina cu forta. De fapt este complet neesential daca a urcat in masina de bunavoie sau a fost bagata cu forta, doar faptul ca te urci in masina cuiva nu scuza violul sau nu da permisiune tacita. Dar pentru victima este mai usor sa se vada in postura in care a fost fortata in masina pentru ca atunci nu va fi invinovatita de restul lumii (desi nu-i sigur ).
Ne-a aratat la scoala o scena dintr-un film clasic (nu-mi amintesc cum ii spune ), era exact aceasta tema, reactia oamenilor in fata unei traume. Un avion a cazut intr-un camp si toata scena era vazuta prin ochii unui personaj care era 'incetinit', vedea totul foarte incet, toti oamenii se miscau in reluare, si personajul se ridica si merge si se uita la avion, erau supravietuitori care alergau inebuniti dintr-o parte in alta, altii stateau socati si nu faceau nimic, altii vorbeau ceva ce nu facea sens, pompierii se agitau in toate directiile, niste oameni erau ingenunchiati si se rugau, o femeie tipa isteric, etc. Fiecare persoana are o reactie diferita in fata unei traume si nu exista o regula cum ca: daca nu ai nimic de ascuns raspunzi asa iar daca ai o vina, raspunzi altfel. Este ceva CLASIC ca o persoana sa se invinovateasca pentru ceva ce s-a intamplat, e vina mea ca un sofer beat a dat cu masina peste mine pentru ca nu trebuia sa o iau pe drumul ala, puteam sa merg prin alta parte, sau puteam sa-l vad din timp sau....
bird70 spune:
quote:
Originally posted by Aamu
Iar ca a ramas inchis in apartament fara sa incerce sa-i acorde primul ajutor e STRIGATOR LA CER!
Nu stiu cum e in Romania dar aici este si ILEGAL. Daca lucrezi in sanatate, fie ca esti medic, asistenta, fizioterapist, dietitician sau alte profesii, ai duty of care fata de orice persoana si esti obligat legal sa te opresti si sa acorzi asistenta si ajutor celor care au nevoie. Daca nu faci asta raspunzi atat penal cat si in fata asociatiei profesionale.
addinel spune:
nu sunt inca mama, dar voi fi curand... mama de fetitza. si daca la 17 ani fata mea va fi operata, voi sti cand trebuie sa-si schimbe pansamentul si unde. si daca medicul ar chema-o la el acasa fie nu as lasa-o sa se duca, fie m-as duce si eu cu ea. trecand peste cat de naiva sau nu a fost fata de 17 ani si peste cat de pervers sau nu medicul, mie mi se pare ca vina principala apartine parintilor fetei! bine ca apare mama indurerata sa povesteasca necazul fetei, dar ea chiar nu stia nimic de fiica ei???
23+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Andreea_k spune:
Am vazut la stiri ca s-a confirmat ca fata intretinuse relatii sexuale cu dr in acea seara, insa nimic despre viol.Oricum noi discutam pe baza a ceea ce am auzit la tv sau citit on presa,uitam insa ca presa e taaaaaaaaare mincinoasa cand e vb despre un subiect incendiar.
Ma intreb de ce anchetatorii nu au declarat absolut nimic pana acum , nici macar ca nu se pot pronunta inca .Eu cel putin n-am vazut pe nimeni sa iasa la rampa cu declaratii , nici macar fata ( am inteles ca acum e bine si cred ca ar putea spune si ea ceva ) .
Apropos de asta , ma-sa fetei a venit in tzara ? Sau habar n-are?
Acum , in privinta vinovatiei fetei in ceea ce priveste prezenta ei in casa dr , asta e prea de tot.Imi amintesc si acum de "persoane" care se bucurau ca au murit nu stiu cati turisti din cauza tzunami-ului si ziceau : pai ce au cautat acolo ?
In concluzie , viol ne-viol , el va fi acuzat de corupere de minori.Daca a impins-o accidental pe fata sau nu , daca ea s-a aruncat sau nu , asta ramane de vazut , insa el cel putin un capat de acuzare exista , acela de corupere de minori .
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by Andreea_k
Apropos de asta , ma-sa fetei a venit in tzara ? Sau habar n-are?
ba da, a venit imediat si stat cu ea la Urgenta Floreasca
chiar de a 2 a zi a interzis personalului medical (printr-o adresa scrisa) sa mai furnizeze presei orice fel de info legate de evolutia starii de sanatate a fetei
Andreea_k spune:
E, asa da , acum e clar de ce nu mai zice nimeni nimic.Chiar nu vreau sa-mi imaginez ce e in sufletul fetiei si al mamei .
Acum citind niste postari de mai sus constat cu stupoare ca unele dintre voi spun ca e vina ma-sii ca a fost fata violata .
Credeti ca alte fete care nu au mamele in tzara inseamna ca o sa fie sigur violate ? Sau ca cele care stau cu mamele nu sunt violate ?
Cum am da-o , tot dr e vinovat , de ce sa ne mai certam degeaba ?
teo1970 spune:
sa admitem ca fata este o imorala, o vicioasa, o perversa, ca n-avea ce sa caute la el, ca s-a dus in buna cunostinta de cauza, ca a intretinut relatii sexuale cu el in mod voit, le-a initiat chiar etc. etc. etc.
cu ce schimba asta problema ?
cl spune:
Da, Teo, cu ce schimba?
Si mai sunt nelamurita cu ceva. De ce atunci cand o fata intra in casa unui barbat trebuie sa "stie" la ce se poate astepta???? Cand intri in casa unui barbat insurat sau neinsurat, o faci numai pentru sex????? Poti intra sa stai de vorba, sa bei o cafea, sa lucrezi impreuna cu el la un proiect. Toate acestea fara sa te gandesti la sex! De ce o femeie care a intrat in casa unui barbat si e violata e considerata vinovata? Ca a intrat in casa aluia??? Pai atunci nu mai intri in casa nimanui!
De ce se gandeste asa: " de ce s-a dus la el, n-a stiut ce o asteapta?"?
teo1970 spune:
pai vad ca se merge pe ideea ca el e nevinovat pina la proba contrarie, dar ea e de vina "din prima", ca doar trebuia sa se gindeasca dinainte ce se poate intimpla
povestea asta mi-aduce aminte de filmele americane cu violuri, cind victimele sunt acuzate ca, de fapt, au fost prea provocatoare (in comportament, tinuta etc.) sau ca n-au fost prea convingatoare cind au spus "nu"
da' cre' ca am vazut prea multe filme