E adevarat ce s-a intamplat ?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

ce-mi place cearta de aici

o replica fara directie, dar cu intentie
ca teoriticeieni suntem tare buni, cu practica stam mai greu

ar tb sa-si dea cu parerea o persoana care a fost pusa intr-o astfel de situatie ca intensitate psihologica

am experimentat-o si toata teoria mea s-a dus pe apa sambetei
instinctul de supravietuire a dominat, iar din cauza lui poti reactiona in diverse feluri
n-aveti grija
n-am omorat pe nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Claudia , ce Dumnezeu e atat de greu de inteles. Am scris de 1001 ori ca el e vinovat , nu discut despre el ca nu am ce . Deja m-am plictisit de intrebarile astea , daca citesti tot ce scriu poate vezi si tu ce scriu.
Nu am spu ca e vinovata ca a fost aruncata pe geam , violata, pansata sau venerata , am spus doar ca mi se pare jenant si penibil sa joace rolul victimei virgine si naive cand nu este absolut deloc asa . Daca este atat de nevinovata , naiva , virgina pura ma intreb si eu de ce minte , ca sa nu mai vorbesc de circumstantele in care s-a intamplat ce s-a intamplat.

Nu vad unde i-am mai luat si lui apararea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Xio, dar aici ea e victima, ea e cea aruncata pe fereastra! A avut un noroc imens ca n-a murit! Nu conteaza moralitatea ei, daca era sau nu virgina, ce este asa de greu de inteles? Daca era el mai breaz, fiind medicul ei, nu trebuia sa se atinga de ea! Sa n-o cheme la el, sa n-o atinga! Are 45 de ani, nu 17!!!
Si apoi, Xio, de unde stii tu ca minte fata???? Ai fost acolo? Hai sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai, da' nu mai umpleti atata fata asta de noroi. Nu conteaza daca era sau nu virgina, iar daca nu era, cele mai mari sanse sunt sa si-o fi pierdut in compania unui pusti de varsta ei, nu cu unu' de 100 de ani (cred ca in mintea ei, astia de 45 de ani nici nu mai fac dragoste :-))))
Si, la varsta asta, are tot dreptul (daca nu obligatia chiar ) de a fi naiva. Majoritatea copiilor de vartsa ei, vad o autoritate intr-un adult de 45 de ani de ani si, e cu atat mai mare autoritatea pe care o percep, in conditiile in care adultul este medicul ei.
Deci, eu va spun ca, la varsta ei, daca ma chema doctoru' la el acasa ca sa-mi schimbe pansamentul sau sa-mi dea nu's ce reteta, ma duceam acolo ca si cum ar fi trebuit sa ma intalnesc cc cu tata. Nu radeti, da' asa eram eu si asa cred ca sunt majoritatea la varsta asta: au mare incredere in oameni!!!

Edit: vorba lui Cl: de unde stiti fratilor ca minte????

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

dimineata la stiri (Antena 1) au spus ca fata a intretinut act sexual inainte de a cadea de la etaj (au aratat si o declaratie a unui dr. de la IML); in cazul in care se va dovedi ca partenerul a fost dr. Tranca, acesta risca ani buni de inchisoare pt "intretinere de relatii sexuale (consensuale sau nu) cu pacienta minora"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

O intrebare am si eu : s-a dovedit ca el a aruncat-o pe geam ?
Adica toata treaba e ca e nevinovat pana la proba contrarie .
In ceea ce priveste moralitatea fetei , si asta ar putea conta in cazul unui eventual proces.Momentan e cuvantul ei impotriva cuvantului lui.Daca ea are o moralitate indoielnica ar putea fi persoane care sa zica ca ea minte si de ce s-o credem pe ea ?

Nu tin partea nimanui , de fapt cand am auzit la tv ca un medic si-a aruncat pacienta pe geam , chiar i-am zis sotzului meu ca asta cred ca a violat o minora si ea s-a aruncat pe geam.

Sa asteptam mai intai concluziile anchetatorilor si apoi ne dam cu parerea.Totusi , ca sa fiu in ton cu presupunerile : el va fi gasit nebun si scapat basma curata ( a se intelege fara a sta la inchisoare ).Partea cu nebunia chiar o cred pt ca numai daca esti nebun faci asa ceva , insa nu sunt de acord ca daca esti nebun poti sa faci ce vrei ca oricum nu te baga nimeni la zdup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by Andreea_k

O intrebare am si eu : s-a dovedit ca el a aruncat-o pe geam ?
Adica toata treaba e ca e nevinovat pana la proba contrarie .

eu inteleg ca sunt 2 aspecte ale problemei:
- cum a cazut ea pe geam: a cazut accidental (in ce imprejurari exact), s-a aruncat, a fost impinsa (de catre cine?)
- a intretinut sau nu relatii sexuale (s-a dovedit ca da; se pare ca dpdv legal nu are importanta daca au fost consensuale sau nu, dat fiind ca ea e minora; plus pacienta a agresorului - ma rog, daca se va dovedi ca el a fost partenerul)

pe de alta parte, sincer acuma, cei care aduceti in discutie profilul moral al fetei: ginditi-va la retelele de prostitutie/hoti cu minori - fete, baieti ; credeti ca si ei sunt tot de "moralitate indoielnica"?!

quote:

Sa asteptam mai intai concluziile anchetatorilor si apoi ne dam cu parerea.

pai asta nu cred ca se poate ... justitia romana isi va face treaba (desigur, corect) iar nu vom mai avea ce sa comentam

Mergi la inceput

Teo , moralitate indoielnica nu este cand esti batut si obligat sa intretii relatii sexuale ci cand tu ca fata care nu mai este virgina , care are prieten deci stii ce se poate intampla intre un barbat si o femeie/fata te duci la un brabat acasa la ora 21 ca sa te panseze si dupa incidentul respectiv in loc sa spui "da , dom'le , aveam o relatie sexuala cu el , m-am dus si m-a aruncat pe geam " , sau care o fi povestea spui ca nu stiai de ce te-a chemat si cand ai ajuns acolo dezbracata la el pe pat/masa/scaun/canapea el a sarit pe tine.
Mie imi suna a povesti nemuritoare astea , macar sa spuna fata pe sleau ce s-a intamplat , nu sa o dea din colt in colt si din puritate in naivitate.
Vecinii au spus ca fata i-a mai facut izite "pt. pansat" doctorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
Mie imi suna a povesti nemuritoare astea , macar sa spuna fata pe sleau ce s-a intamplat , nu sa o dea din colt in colt si din puritate in naivitate.

Chiar nu inteleg cum ar schimba asta datele problemei . Indiferent de ce s-a dus ea acolo, el a profitat de ea. Fata asta este o victima indiferent din ce unghi alegi sa privesti situatia. Chiar daca presupunem ca ea s-a dus si a sunat la usa lui (nu ca el chemat-o) si i-a propus sa aibe sex cu ea, el trebuia sa o trimita acasa si sa-i explice ca daca nu se potoleste anunta politia ca il hartuieste.

Si cum se poate sa ramai asa blocata pe faptul ca minte. BINENTELES ca minte!!! Pentru ca lumea o judeca, pe EA . Pentru ca s-a dus de buna voie acolo si a fost violata si aruncata pe geam, asta este o trauma care cere terapie ca sa poti sa accepti si sa intelegi de ce si cum. Poate ca nu a fost violata, poate individul i-a promis ca o ia de nevasta sau mai stiu eu ce, poate ca in momentul in care ea l-a amenintat ca va spune ca ei au o relatie, el s-a infuriat si a incercat sa o omoare. Tu crezi ca e asa usor sa ajungi sa accepti ca te-ai bagat intr-o situatie in care cineva a incercat sa te omoare si o minune te-a salvat? Mai ales cand lumea considera ca tu esti vinovata.

Imi amintesc cazul unui copil adus in stare grava la spital lovit la cap, mama lui spunea ca a cazut dar cumva povestea ei nu se potrivea cu leziunea copilului si a intervenit protectia copilului. S-a aflat in final ca a fost un accident, ca mama avea o oala cu apa fierbinte intr-o mana cand copilul a sarit si s-a agatat de piciorul ei si ea s-a speriat ca o sa scape apa si cu cealalta mana a impins copilul si copilul a alunecat pe gresie si s-a lovit cu capul de un colt de mobila. Mama copilului nu a mintit ca sa scape de consecinte sau pentru ca ii era frica ci din cauza ca nu putea sa accepte ca ea a avut o vina in accidentul care a adus copilul in starea aia. S-a mintit in primul rand pe ea pentru ca psihicul ei nu putea sa accepte asa o vina enorma. Copilul si-a revenit complet iar mama a facut terapie ca sa isi revina . Ce vreau sa spun este ca nu poti judeca in alb si negru o persoana care a trecut printr-o trauma puternica. Creierul are diverse mecanisme cu care se protejeaza si unul din aceste mecanisme este incercarea de-a pune vinovatia pe altceva/altcineva.

Mergi la inceput

Ei , in justitie nu intereseaza pe nimeni ce mecanisme intervin si de ce minte pers. respectiva.

Chiar aseara am vazut pe Acasa o poveste despre o fata de vreo 16 ani sau cat care a polecat de acasa dupa o cearta cu parintii , s-a urcat in masina unui consatean si a fost violata de asta si d inca unul.
Surprindere , fata care era de la sat si avea doar 16 ani nu a inceput sa minta , sa faca pe ingerasul , a spus adevarul cum a fost el , a spus ce s-a intamplat dupa , pt. ca erau niste probleme si uite asa oamenii din sat care pana atunci spuneau ca e o cu... , dupa ce au aflat ADEVARUL nu au mai avut nimic cu ea. Daca fata o dadea in minciuni si bajbaieli nici nu mai ajungea la TV.

Mergi la inceput