**Aspirante optimiste > 35 ani (9)**

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Ioana, blondino, ai grija cateva zile de tine si odihneste-te, sa nu te prind prin supermarket, da? Ai sa vezi ca va fi bine, mai ales daca ne tinem de plan. Vad ca ne sincronizam la fix, poate iese ceva bun din toate astea, eu una am senzatia ca suntem pe drumul cel bun . Iar vestea pe care mi-ai dat-o azi e mai mult decat mi-as fi dorit. Pana vineri oricum mai vorbim

MissParker, eu sunt mai directa si o sa-ti spun fara menajamente ce cred: e bine sa-ti faci niste analize, macar cele absolut necesare cum ar fi niste dozari hormonale (eu de 5 ani le-am repetat de vreo 5 ori ca sa tin sub vizor buna functionare din punct de vedere hormonal a organismului si de ce sa mint sa vad si cum stau cu rezerva ovariana care din pacate nu e nelimitata...). Apoi ar fi buna o monitorizare foliculara pentru a vedea daca ai ovulatie natural, fara stimulare. Nu ar fi rau daca si-ar face sotul o analiza a spermei, nu putine au fost cazurile cand femeile se investigau si para-investigau ca intr-un final sa constate cu stupoare ca problema era masculina (zero spermatozoizi), deci conceptia nu putea avea loc in veci cu partenerul... De asemenea, un examen papanicolau care nu are legatura cu fertilitatea este necesar tuturor femeilor cel putin o data pe an. Apoi puteti incerca un an (nu mai mult) pe cale naturala. Daca evenimentul mult asteptat nu se produce, inseamna ca trebuie sa treci prin alte probe (categoria 'grea'): o analiza a trompelor, o histeroscopie si o laparoscopie diagnostica. Daca sunt probleme de sperma (cum e cazul nostru, oligospermie foarte severa) puteti incerca niste inseminari intrauterine. Si apoi, 'proba de foc': FIV. Eu am trecut prin toate astea si printr-o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamani (obtinuta natural). Si inca mai incerc. Nu-mi vine sa cred! (de mine era vorba) Mult succes!

Fionna, bine ai venit printre noi! Sa nu stai mult pe aici, sa treci repede pe lista gravidutelor!

Mirela, m-am gandit la tine zilele astea. Sanse ai cu cei 2 embrionasi, ai procedat foarte bine asa cum ai procedat. Stiu ca asteptarea e grea, dar ce minunat este sa poti sa spui 'voi fi mama'. Eu asta iti doresc din tot sufletul!

Aurel cris, joi o sa-ti tin pumnii, sa vii cu vesti bune!

Liliana, Nusy, Liana va multumesc mult pentru incurajari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Ioana ma bucur ca esti bine si ai rezolvat problema,poate da DD si vine bebelusul fuga la tine in casuta noua.

Mergi la inceput

Cenusareasa, ma bucur mult ca vestile de la eco sunt atat de bune. FIV-ul tau se prezinta sub cele mai bune auspicii. Sa ai raspunsul asteptat de la dr.! Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Ioana, ma bucur ca ai rezolvat problema asta. Eu cred ca o sa se prinda un bb cit de curind.
Fiona, bine ai venit. Poate n-ar fi rau sa faceti si voi niste analize (tu hormonalele si el spermograma) ca sa fiti siguri ca din punctul asta de vedere e totul ok. Pt ca la virsta noastra fragedanu prea mai avem timp de asteptat.
Nusy, bafta multa, sa dea DD sa fie fiv-ul norocos.
Va pup pe toate.

Mergi la inceput

MissParker, in mesajul meu s-a strecurat o eroare, eu nu am facut inca laparoscopia, dar o voi face curand. Poate chiar luna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boss_felicia spune:

Salutare fetelor si multi .Am tot citit despre sinechie si vad ca multe fete au urmat aproximativ aceleasi etape ca si mine.Dupa prima histeroscopie in urma cu 6 ani am crezut cu tarie ca vom reusii!Am schimbat dr. acum citeva luni si in luna ianuarie am facut inca o data histero.La nivelul fundului uterin exista o aderenta care a fost indepartata, uterul se prezenta bine si ne-am pus pe treaba!!Primul CM a venit la data fixa cantitate mai mare decit alte dati si de atunci am inceput cu naturistele.Al 2-CM a venit tot la data fixa dar destul de violent cu cheaguri mari si dureri groaznice.M-am dus la dr. si surpriza-se pare ca a fost o sarcina .Nu stiu ce sa cred dar va sfatuiesc sa faceti histeroscopie ptr.ca asa ve-ti vedea la fix ce probleme sint la nivelul uterului.Impreuna cu sotul meu am vizionat inregistrarea interventiei pe CD si pot spune ca e fascinant.Cred ca uneori medicii nu acorda suficienta atentie pacientelor si pe pielea mea am aflat dupa 6 ani ca mai pot fi probleme.Daca dupa o perioada nu obtinem rezultate e bine sa mai cerem parerea si altor dr.In fond vrem sa atingem un scop!!!!VA si nu mai stati pe ginduri daca trebuie facut ceva datii bataie!!Timpul tace si trece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mii de -ici pt fetele mele optimiste. Va citesc si va admir pt energia voastra. Eu nu am chef de nimic, aaaa...ba da .... as sta cu burta la soare si m-as juca cu niste valuri.
Felicitari Ioanei si Avalonicai pt succesul histeroscopiilor. Acum drept inainte! Bagati maca la greu si sotii Multi Maca de la FLP.
Nusy felicitari si tie pt dosar. Sa stii ca analizele nu-s bune asa ca nu ma mai felicita. LDL e aproape de lim superioara si asta dat faptului ca nu am avut aragaz 3 luni de zile si am mancat mezeluri si am fol cuptorul cu microunde care cred ca a transf grasimile in "trans" iar HDL e sub lim inferioara deoarece nu am consumat grasimi bune:peste, ulei de masline, seminte. Asa ca acum pap seara seminte de dovleac si fl soarelui, migdale , alune si dc mi se apleaca mere. Asa ca dc vezi ca rasp incet la mess inseamna ca scuip seminte. Glicemia e mica .
Nucutz scosesem si ieri nasul dupa canapea dar in mj mesajului a tb sa ies brusc de pe net si mi s-a pierdut tot. De citit mai citesc dar de scris nu prea pot. Cand ajung acasa am treaba si nu mai pot intra. De azi demarez constructia balconului si iar praf.
Fetelor dc analiza CA125 e buna inseamna ca e exlus sa ai chist hematic sau endometrioza? Exista cazuri cu analiza buna si sa aiba endometrioza? Vreau sa ma linistesc definitiv.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
MissParker, eu sunt mai directa si o sa-ti spun fara menajamente ce cred: e bine sa-ti faci niste analize, macar cele absolut necesare cum ar fi niste dozari hormonale (eu de 5 ani le-am repetat de vreo 5 ori ca sa tin sub vizor buna functionare din punct de vedere hormonala organismului si de ce sa mint sa vad si cum stau cu rezerva ovariana care din pacate nu e nelimitata...). Apoi ar fi buna o monitorizare foliculara pentru a vedea daca ai ovulatie natural, fara stimulare. Nu ar fi rau daca si-ar face sotul o analiza a spermei, nu putine au fost cazurile cand femeile se investigau si para-investigau ca intr-un final sa constate cu stupoare ca problema era masculina (zero spermatozoizi), deci conceptia nu putea avea loc in veci cu partenerul... De asemenea, un examen papanicolau care nu are legatura cu fertilitatea este necesar tuturor femeilor cel putin o data pe an. Apoi puteti incerca un an (nu mai mult) pe cale naturala. Daca evenimentul mult asteptat nu se produce, inseamna ca trebuie sa treci prin alte probe (categoria 'grea'): o analiza a trompelor, o histeroscopie si o laparoscopie diagnostica. Daca sunt probleme de sperma (cum e cazul nostru, oligospermie foarte severa) puteti incerca niste inseminari intrauterine. Si apoi, 'proba de foc': FIV. Eu am trecut prin toate astea si printr-o sarcina oprita in evolutie la 6 saptamani (obtinuta natural). Si inca mai incerc. Nu-mi vine sa cred! (de mine era vorba) Mult succes!

Avalon, si multumesc mult pt. sfaturi. Ovulatia o am natural si regulat (imi iau temperatura bazala), iar examenul Papanicolau mi-l face ginecologul anual oricum, de la el am primit deja "verde" din toate punctele de vedere. Mai ramane semnul de intrebare referitor la "baietii" baiatului meu, deja l-am prevenit ca peste cateva luni - daca nu da "randament" - il trimit la analize. Dar mai astept putin fiindca nu vreau sa se simta ca un armasar de prasila, altfel poate Doamne fereste ii piere cheful de sex...

quote:
Originally posted by Fionna38

Pup toate fetele de pe aici si va spun bun gasit!
Sunt si eu o "tanara" aspiranta la titlul de mamica. Am aproape 38 de primaveri (peste cateva luni)si,de 2 luni, m-am apucat serios de treaba cu "taticu'". Am inceput cu o incalzire usoara (o data la 2 zile in perioada de ovulatie) si... nimic.
Eram asa de sigura ca o sa raman din prima (fiindca pe vremuri eram iepuroaica), incat aveam parca si simptome. Nu va mai spun cate teste de ovulatie si de sarcina am stricat intr-un rastimp asa de scurt...In fine...vreau bebeeeee.
Dat fiind ca-s si cam hipopotamitza de felul meu, am inceput si un regim sanatos de nutretzuri si alte bunatati de la bunica... din gradina..astfel incat sa-l pot tine si pe perioada sarcinii, daca o da Dumnezeu sarcina si sanatate sa o ducem cu bine la termen.
Kipintaci fetelor si sa ne aducem cu toate visele in realitate.
Dar intai de toate, bafta la polenizari!

Fionna38, bine ai venit !!

Te inteleg perfect! Eu am 39 de ani si am inceput cu "incalzirea", cum zici tu, acum 3 luni. Mi-am luat temperatura bazala (acum stiu deja cu 90% siguranta cand am ovulatia), am facut-o in prima luna chiar in ziua cu ovulatia (de doua ori) si ... nimic! A doua luna am facut-o cate o data incepand cu 2 zile inainte de ovulatie si tot nimic. Ca si tine, in "tinerete" fusesem iepuroaica de-a binelea si am fost si eu dezamagita ca nu s-a prins nimic din prima. Si eu am stricat 3 teste din incapatanare, crezand ca ramasesem, fiindca mi-a intarziat ciclul 3 zile (nemaiauzit la mine!!). Asta e, corpul iti joaca feste uneori. Luna asta am facut-o la noroc si dupa pofta, rezultatul il voi vedea pe 31 martie.

Iti doresc mult succes!! La fel tuturor fetelor!!

si la toata lumea!

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Ce faceti aspirantelor?
Eu am grija de cei 2 embrionasi. Cred ca am facut o mica prostioara. Ma cam doare burta de la ET incoace si desi dr. mi-a zis sa iau no-spa de cate ori e nevoie, mi s-a parut ciudat sa iau la fiecare mica durere asa ca din cand in cand am mai lasat durerea sa mai treaca si singura. Dar de acum chiar am sa iau de cate ori ma doare ca deja ma simt vinovata.
Avalonas, multumesc. Bravo si tie si Ioanei, ca ati avut curaj sa faceti histeroscopia. O problema inlaturata e un mare pas inainte si sper sa aud vesti bune de la voi.
Mikisor, intri pe ultima suta de metri cu apartamentul? In sfarsit. Poate te linistesti si tu putin dupa ce termini.
Nusy, sa ai un start bun si un final fericit. Reusesti sa compensezi gonalul?
Liana, ce mai fac puiutii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Ioana,Miki,Nucutza,Mirela: multumesc pentru urari! Asa sa fie!

Miki: mie nu mi s-a parut ca sunt analizele asa rele,cum zici tu...Da' daca tu spui..te cred...asa ca da-i cu seminte,ca te astept cu mesajele.Ce nu fac eu pentru o cauza buna????

Mirela: personal nu am reusit sa-l compensez(la casa noastra de sanatate nu se dau medicamente pentru infertilitate de nicio culoare),dar voi reusi,sper,printr-o prietena,la casa de sanatate "normala" ,ca sa zic asa.Sper!Multa bafta cu embrionii,sa dea DD sa se prinda!Ai grija de ei.

Avalon: deci faci si laparo in final! Bravo pentru hotarare!Succes,sa iasa bine!

Nusy

Mergi la inceput