imi lipseste instinctul matern?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amellyn spune:

Daca nu e cu suparare as vrea si eu cartea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ravena spune:

ma bucur ca am gasit topic-ul acesta... realizez ca suntem cu totii oameni, nimeni nu este perfect, si de fapt cred ca asta este provocarea noastra: sa depasim diverse situatii, prejudecati, traume din copilarie sau cine stie ce mai sunt, sa tindem spre mai bine. Nu cred ca ne lipseste instinctul matern, pur si simplu vrem sa facem unele lucruri f bine si ne autocriticam pe tema asta (de aceasta topic-ul e binevenit, in felul acesta vad ca mai sunt si altele in aceiasi situatie,nu sunt un monstru....). Spun asta pt ca si mie mi se intampla sa se loveasca copilul, si sa nu ma impresioneze prea tare, dar cred ca asta datorita faptului ca noi cuantificam gravitatea faptului - in mod sigur altfel am reactiona daca am vedea copilul fara cunostinta doamne fereste... oricum rolul mamei este sa fie puternica, imi aduc aminte cand am fost cu sotul meu cu cea mare la urgenta sa o coase pt ca s-a taiat, si cum sotul aproape a lesinat cand a vazut-o pe doctorita cu acul in mana, dar cineva a trebuit sa tina copilul care by the way nu a vrut anestezie, ghici cine...?

Ma recunosc si eu in situatia de mama care nu mai face fata, atata doar ca simt ca prin comportamentul meu fac rau copiilor... de exemplu si acum cand scriu mesajul acesta, ma gandesc ca ar fi mai bine sa citesc cu fetele mele, in loc sa stea cu ochii in TV la desene. Sunt deeeeparteee de a fi perfecta, dar sper ca voi gasi resursele sa fiu multumita de mine intr-o zi.

Si am gasit si sfaturi utile, cum ar fi sa gasesti o solutie cu treburile casnice (ca e cam greu ufff, 2 copii plus unul pe drum, servici destul de solicitant, facut mancare, curat, nicio bunica prin preajma :((), ma voi gandi sa gasesc pe cineva care sa ma degreveze de partile casnice, pana la urma sunt mai importante momentele petrecute cu copii, atat cat ii avem langa noi, pt ca timpul trece asa repede, si ne trezim ca gata, vor sa se mute la casele lor

Miss Parker am indraznit sa ma uit si eu la pozele tale, ai un bebe super, sa-ti traiasca, te hipnotizeaza ochii lui, si are niste mutrite.., si ma inscriu si eu cu intrebarea unde pot gasi cartea tradusa, link-ul l-am gasit il accesez la noapte, poate ma mai destept si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ravena spune:

Am download-at si cartea de pe 4shared..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Fetelor, intrati pe topicul asta:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95156&whichpage=16

Pe 12 martie eu am postat linkul catre serverul unde se afla cartea "Desteptarea Evei" precum si multe altele, foarte bune.

Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui alexandraaaa

N-am spus nimanui niciodata pentru ca mi s-a parut jenant.

Si totusi, ai nevoie sa te eliberezi de acest balast care-ti marcheaza viata. Toata acesta pudoare exacerbata si teama de nuditate, tradeaza traume mai vechi. Esti foarte tanara, mai ai destul timp in care sa te hotarasti daca-ti doresti copii, dar este bine sa hotarasti din vointa proprie, nu prin prisma temerilor sadite de altii. Si chiar daca nu vei avea copii (nu este obligatoriu), pt. tine insati este bine sa te debarasezi de ceea ce te apasa, insa pt. asta ai nevoie sa vorbesti cu cineva chiar daca ti se pare jenant.

Fiecare dintre noi are secrete de care se rusineaza si se simte vinovat, dar numai scotandu-le la lumina vor inceta sa ne bantuie. Cat timp raman in noi, ne vor tine captivi si nu ne vor lasa sa traim deplin.

Incearca sa gasesti un psihoterapeut, poate cunoaste MissParker unul. Mai e un topic curent unde se discuta despre terapii "Vreau sa scap de frica".

Maria

E ceva timp de cand ma bate gandul de a merge la un psihoterapeut, insa mereu au aparut tot felul de impedimente. Spre exemplu in momentul de fata nu am bani, am ramas cu restante la intretinere etc. In orice caz, nu cred ca acea amintire din copilarie este ceea ce mi-a creat trauma. Eram prea mica pentru a realiza ca se intampla ceva rau. Eu nu asociez pudicitatea mea cu a-mi fi rusine de MODUL in care arat, ci pur si simplu cu sentimentul ca imi este invadata intimitatea, sentiment pe care il cunosc atat de bine pe atat de multe planuri si pe care de cand am plecat din casa mamei, am decis ca nu vreau sa il mai simt vreodata.

Stiu ca trebuie sa rezolv problemele astea pentru mine, pur si simplu ca sa imi inmultesc optiunile ... in toate situatiile de viata. Insa in momentul de fata imi este prea frica, poate chiar frica de frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

foarte interesant topicul...v-am citit cu sufletul la gura si m-am identificat in cele spuse de voi..
Miss Parker, vreau si eu cartea... mai facut crioasa rau!

Albumele noastre

Mergi la inceput