imi lipseste instinctul matern?

nu am facut parte niciodata din categoria celor care si-au dorit foarte mult sa aiba un copil. Intotdeauna mi s-a parut o responsabilitate foarte mare si am tot amanat sa mi-o asum. abia dupa ce am atins "limita"(35 de ani) mi-am zis ca e momentul sa incerc. acum copilul meu are 3 ani, ani pe care i-am petrecut integral cu el. am incercat sa fiu o mama buna, dar de cele mai multe ori nu reusesc decat sa fiu nemultumita, frustrata, obosita, neingrijita, cu casa vraiste. Cateodata simt ca actionez parca contra vointei mele, urlu la copil ca sa-mi descarc nervii, e ca si cum cineva ar fi "incastrat" in creierul meu, in timpul copilariei o bomba cu efect intarziat care abia acum cand am copilul meu se declanseaza.
De fapt ce vreau sa spun? vad aici pe forum ca toate mamicile sunt fericite, ba chiar isi mai doresc un copil...iar eu cand aud intrebarea asta imi vine sa urluuuu.
nu-mi imaginez ca as putea sa fiu perfecta, dar ce as putea face oare ca "meseria" de mamica sa ma implineasca? care sa fie oare secretul? exista o sansa si pentru mine?
"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"
Raspunsuri

Lemoni spune:
Nu cred ca este vre-o mama pefecta, ca incercam sa fim "The best" este alta problema, daca reusim sau nu, vom vedea mai tarziu.Frustarea ta este normala mai ales daca toate sunt pe capul tau.
Eu zic ca daca sotul te-ar ajuta mai mult si ai avea mai mult timp si pt tine totul o sa fie ok.
Succes si multa rabdare!

bird70 spune:
Stai acasa cu copilul? Probabil ca te-a ajuns oboseala si te compleseste faptul ca viata ta este doar copilul. Daca nu lucrezi eu zic sa-ti cauti un job, orice doar sa iesi din casa si sa ai de-a face cu adulti, sa fi apreciata si pentru altceva decat pentru felul cum arata casa sau cat de curat e copilul.

Samurai-lady spune:
Da-l pe bebe la gradi,macar cateva ore pe zi si tu ia-ti macar un part-time job.O sa vezi ca o sa ai mai multa energie si cu casa si cu copilul si cu munca.
Samurai-lady 15 weeks
si bb Ken 4 ani
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

mamitzica spune:
Credeam ca eu sint singura ciudata pe lumea sta;nici eu nu am vrut copil,iar al meu a venit fiindca a hotarit Dumnezeu.
Dar dupa ce s-a nascut s-a schimbat povestea-il iubesc si nu imi mai pot imagina viata fara el.
Dar cred ca toata lumea trece prin perioade mai bune si mai rele;si eu ma simt uneori coplesita,nervoasa,obosita.Mai tip uneori la ciine,sot si copil daca chiar face vreo traznaie mare.
Au dreptate fetele-da copilul la gradi macar 2 zile pe saptamina jumate de zii,lasa casa vraiste asa cum e si fa ceva ce iti place-du-te la mall,citeste,fa ceva pentru tine.

Elise spune:
fata mea-i mica inca, da' mi se pare distractiv sa stau cu ea si sa ne strimbam una la alta...
A, si ne dichisim amindoua: eu ma dau cu crema, pe ea o dau cu bepanthene... Noaptea's mai zombi, da' si atunci motzaim amindoua pin' la urma.
cre' ca nu m-am maturizat eu suficient. Inca ma mai joc cu papushile.
Elise & BBLisa

J G spune:
Patou nu esti singura, la fel ma simt si eu dupa numai un an de stat acasa cu copilul. Singura diferenta e ca eu (deocamdata cel putin) am reusit sa nu-mi vars nervii pe ea. La fel nici eu nu vreau sa mai aud de al doilea copil!
Dar eu fac demersuri acum sa ma intorc la serviciu pentru ca daca raman in situatia asta ma voi adanci in sentimentele astea negative care nu-i fac nici un bine copilului. La fel cred ca ar trebui sa faci si tu. O sa vezi ca dupa aceea vei fi mai vesela si mai dispusa sa petreci timp de calitate cu copilul.
Cat despre instinctul matern... eu nu prea stiu ce inseamna asta, nu m-a gadilat niciodata, am invatat sa am grija de copil informandu-ma peste tot, bineinteles ca o iubesc pe fetita mea dar ceva instinct nu cred ca m-a vizitat vreodata.
Elise la tine e un pic diferita situatia... in primul rand voi ati avut ceva probleme in a avea un bebe ceea ce te face sa-l pretuiesti mult mai mult din start apoi nu ai avut ceva fenomene care insotesc aparitia copilului - recuperare dupa nastere, alaptat "la cerere" (ceva extrem de obositor) sau depresii post partum, ingrasare, regim anti-colici si alte minunatii acre vin la pachet.
In plus... mai asteapta putin. Sa vezi cum te simti dupa un an de stat in casa, gatit, spalat, sters, sculat noaptea sau dormit stresata ca poate se scoala etc.
Oricum sentimentele sunt diferite de la caz la caz, din punctul meu de vedere, am citit aici despre mamici care isi doresc 3 copii si care pentru asta renunta la munca pentru n ani ceea ce pentru mine e de neconceput, asa cum multe mamici nu ma inteleg pe mine ca ma tampesc acasa cu copilul. Trebuie sa acceptam ca suntem diferite!
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

MissParker spune:
quote:
Initial creeata de patou
Cateodata simt ca actionez parca contra vointei mele, urlu la copil ca sa-mi descarc nervii, e ca si cum cineva ar fi "incastrat" in creierul meu, in timpul copilariei o bomba cu efect intarziat care abia acum cand am copilul meu se declanseaza.
Raspunsul ti l-ai dat singura. Din pacate, cele mai multe femei nu realizeaza ce au trait in copilarie (fiindca au reprimat si refulat totul), motiv pt. care mai tarziu "bomba" isi face efectul si ele se transforma (contra vointei lor, asa cum bine spui tu) exact in ceea ce au vazut ele la mamele lor. Nimeni nu vrea sa devina ca parintii lui, dar 90% o fac (contra vointei lor). Indreapta-ti privirea catre trecut, incearca sa-ti intelegi mai bine copilaria si trecutul, acolo e explicatia.
Da-mi un PM cu adresa ta de mail si am sa-ti trimit cartea "Desteptarea Evei" (Alice Miller), vei gasi acolo aproape toate explicatiile pe care le cauti.
Numai bine!
http://community.webshots.com/user/Miss_Parker_1911
_
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.
Felicia

Serj spune:
patou, instinctul matern il ai. doar ca esti prea obosita si cand stai 24 din 24 cu copilul este foarte obositor. si eu am 2 copii, si vreau sa-ti spun ca eu sunt printre acele mame care si-au dorit foarte mult copii; dar... recunosc ca uneori ajung si eu la limita rabdarii. daca ai putea sa-l dai la gradi, tu sa poti iesi singura sa faci ceea ce ti doresti (macar 1 ora) ai sa vezi ca incepe sa fie altfel.
cu un serviciu part time, ar fi minunat, dar asta valuteaza tu.
mame perfecte nu sunt... dubii asa cum ai tu am avut si eu.
singura solutie este asa cum ti au spus fetele, e sa-ti gasesti putin timp si pt tine. si... profita de timpul petrecut impreuna cu puiul tau; sunt momente care nu se mai intorc.
cristina
[/url]mamica de 2 comori[/url]
Poze din vacanta

Cricor spune:
Patou, si eu zic ca esti probabil obosita si satula de facut acelasi lucru zi de zi. Poate un serviciu si o o perioada din zi care n-are legatura cu copilul iti poate imbunatati calitatea vietii.
Pe de alta parte, eu cred ca sunt femei care n-au instinct matern. Nu si-au dorit copii in mod special, nu simt si nici nu vor sa-si schimbe intreaga viata in functie de copil, si chiar daca o fac nu uita sa le aminteasc copiilor toata viata despre sacrificiile lor. Sunt atatia copii crescuti de bunici pana in clasa a 5a-6a. Sa nu-mi ziceti ca mamele lor freamata de instinct matern cand isi vad copii o data pe saptmana.
Corina

diana21 spune:
Ai dreptate, Cricor, si eu cred ca exista femei care nu au instinct matern. Eu una, nu le inteleg deloc! Dar aici nu e vorba de instinc matern. Aici e vorba despre a fii copil! Eu nici acum, la doi ani si jumatate, nu ma pot dezlipi de ea prea mult. Am stat fara nici un regret acasa doi ani, de fapt am fost extrem de fericita in toata perioada asta. M-am intors la lucru, imi place mult ce fac, la doua jumate sunt acasa, dar tot simt ca imi lipseste ceva. Avem o relatie super speciala, iar afectiunea si dragostea cu care am coplesit-o pana acum mi se intorc inzecit. Imi spune de cateva ori pe zi "besc muuut, mami!", se intristeaza imediat daca ma doare ceva, de fapt sare ca arsa, saracuta, ma magaie...
De ce am scris toate astea? Eu cred cu tarie ca inteligenta emotoionala este mai importanta decat orice altceva in viata unui om. Si asta se cladeste in primii ani de viata ai copilului.
Nu cred ca daca stai acasa o perioada nu mai ai viata ta. Nu cred ca e normal sa te intorci la lucru doar ca sa fii apreciata TU si sa lasi coplul aproape toata ziua cu altcineva. Pe mine nu ma incanta nici o apreciere din lume, nici o avansare sau o marire de salariu asa cum ma incanta licuricii din ochisorii ei si zambetul ingeresc care ma topeste de drag! Si nu as da o alergatura prin parc, la groapa cu nisip, la tobogane, le trenulet, dupa pisici...pe nici o firma din lume!
Dar, cum spunea cineva suntem diferite, nu judec pe nimeni, doar ca nu intelg cand nu e asa!
Nu trebuie sa te sacrifici pentru copilul tau, sa renunti la viata ta, cred ca poti sa fac o gramada de chestii cand stai acasa. De la citit, tricotat (pe mine ma relaxeaza extraordinar de mult chestia asta) decorat casa, mers prin magazine, la mers la terase cu alte mamici (noi asa faceam cand erau piticii bebei de cateva luni, cand dormeau afara vara, stateam la terase in parc si ne simteam extraordinar). Uneori mergeam sau primeam vizite de la prietenele mele cu copii de aceeasi varsta si stateam toata ziua impreuna. Copii dormeau, noi gateam, beam cafele, barfeam, apoi ieseam afara, faceam picnic in parc...Iar la teatrul de papusi ma simt atat de bine incat abia astept weekendurile sa mergem. Deci, totul e sa iti placa sa fii copil!
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti