Seychelles? Maldive? Rep Dominicana? Bora Bora?...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Laura aceste insule sunt mai mult pt. relaxare, stat la plaja, sporturi acvatice....
Uite www.seychelles.travel/en/home/index.php" target="_blank">aici cite ceva.

Oferte vei gasi doar in anumite perioade in care doresc ei sa te duci acolo si nu neaparat cind ai putea tu.

Am cautat si am gasit din Londra cu escala in Narobi/Kenya zboruri in Insula Mahe din Seychelles.In perioada 5-13 decembrie costa 753 euro de persoana.Pina in Londra ca sa iesiti f.ieftin puteti zbura cu o companie ieftina gen Blue 1.

La www.travonline.com se gaseste hotel 3 stele in Seychelle cu 199 de dolari americani de camera pe zi in decembrie.(nu de persoana).

De asemenea daca va puteti face rost de undeva de mincare,(sau alegeti serviciile pe care vi le ofera ei de catering)ar mai fi si un hostel cu 33 de euro pe noapte de persoana la hostelworld.

Eu de obicei cind vreau sa aflu despre anumite optiuni de vacanta mai citesc si pe la Lonely Planet Thorn Tree, sau Trip Adviser sau diferite portale suedeze si internationale care contin info turistice..

Starea vremii din Seychelles o gasesti www.bbc.co.uk/weather/world/city_guides/results.shtml?tt=TT004860" target="_blank">aici.

Noi dupa ce am fost odata in Hawaii si de 2 ori in Caraibe am renuntat la insule "paradisiace" fiindca nu le prea avem cu plaja,nu suntem genul sa stam intr-un singur loc toata vacanta,ne place sa "descoperim" cum e tara respectiva in afara zonelor pt. turisti si a hotelelor.

Asa ca...anul acesta am ales o altfel de insula: Cuba!
(pe bune, sotul meu vrea sa vada saracia si masinile alea din anii 50, inainte sa moara Castro/sau sa se schimba regimul si sa se modernizeze cubanezii.)

Eu m-as fi dus in China,dar el zice ca Fidel nu mai are mult si pierdem daca nu vedem acum Cuba "autentica".

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

m-ati facut curioasa cu maldivele :) eu stiu de ls cineva care a fost in seychelles ca e extraordinar, am vazut si eu niste poze si intr-adevar pare superb. au innotat cu broaste testoase uriase

eu si cu sotul am fost in mauritius, la mijlocul lunii iunie. mie mi-a placut foarte mult. in perioada respectiva la ei e "iarna", adica afara sunt vreo 24-28 grade in timpul zilei iar seara poate ca scade pana pe la 17. oricum, noi am facut plaja, baie in ocean si in piscina, snorkelling... apa nu era prea calda, dar pentru cine nu e amator de "ciorbe" e ok. si e turqoise, si limpede... e grozav sa faci snorkelling si sa vezi pana la fundul apei, coralii si pestisorii colorati.

noi am fost cu excursie organizata de dertour si ii recomand cu caldura. este o agentie nemteasca, iar cele romanesti fac un fel de "reselling" pe ofertele lor. au si super oferte uneori, reduceri pentru diverse ocazii. noi am avut reducere de "proaspat casatoriti" si am avut si o noapte pe gratis, pentru ca am stat mai mult de zece nopti, parca.

am zburat cu Tarom si Emirates, cu escala in Dubai (la dus si in Istambul), si vreau sa spun ca zborul cu Emirates a fost cea mai placuta experienta "aviatica" pe care am avut-o pana acum. plus ca pretul era cel mai mic. iti recomand sa faci rezervari la biletele de avion cat mai curand cu putinta, cu cateva luni inainte e perfect pt ca e mult mai ieftin. si nu cred ca pierzi ceva daca renunti, dar trebuie sa te interesezi. noi am dat cam cu 150-200 de eur mai mult pe bilet pt ca am luat cu o luna inainte numai.

in mauritius am stat la hotel shandrani, de 4-5 stele (depinde pe ce catalog te uiti) in sud-estul insulei. hotelul e foarte fain, cu bungalowuri intr-un complex verde, mare, aerisit. mancarea este EXTRAORDINARA, au vreo 4 restaurante in complex unde am mancat demential, doua sunt cu autoservire iar doua "cu servire", dintre care unul cu specific mediteraneean si unul cu produse de peste/fructe de mare. tot ce pot sa mai zic relativ la acest subiect este mmmmmmiiiaaaammmmmmiiiiii.... o sa imi amintesc mereu tonul carpaccio, pestele in bambus, lasagna... noi am avut demipensiune.

este considerat foarte bun pentru familii.

ce pot spune insa ca minus pentru hotel, este faptul ca in sud-est bate vantul mai tare decat in restul insulei, este un pic mai umed si uneori mai ploios. dar totusi eu cred ca a meritat din plin.

partea buna insa este faptul ca exista o politica a lanturilor hoteliere acolo cum ca daca ai rezervare intr-unul dintre hotelurile lor, te poti muta dintr-unul in altul, in diverse zone, bineinteles in conditii similare.

zona de nord se pare ca este cea mai "atractiva" pentru turisti, in sezon e foarte "activa", cu discoteci, baruri, restaurante, e mai cald cam cu 2-3 grade, dar e mai inghesuita. in nord insa se pare ca e o bariera de corali foarte frumoasa.

mie mi s-a parut foarte frumoasa zona de vest, mai aerisita decat nordul, mai calduroasa decat sud-estul si mai cu mai putin vant.
oricum, puteti sta cate 2-3 zile in fiecare zona ;).

inca ceva, odata ce am ajuns in mauritius, ne-a contactat imediat un agent de la dertour pentru organizarea de excursii si "entertainment", in general. excursiile organizare de ei sunt la acelasi pret sau poate mai ieftine decat tururile pe care se ofera localnicii sa ti le faca, si sunt in conditii grozave. ne-am plimbat prin toata insula intr-un mertz nou, full-options, cu un sofer foarte prezentabil vorbitor de engleza, care a stat la dispozitia noastra toata ziua.

nu stiu cum e in august, dar cu siguranta poti gasi estimari si recomandari pe net. oricum, din cate stiu eu, maldive si mauritius, fiind in emisfere diferite, au vremea "pe dos" una fata de cealalta, asa ca probabil poti alege una dintre ele :). numai sa nu fie amandoua in sezon ploios si cu cicloni...

eu ma bucur ca am ales sa mergem acolo pentru luna de miere, a fost o experienta speciala pentru un moment special. singurul lucru de care poate imi pare rau e ca nu stiam ca poate voi avea nevoie de banii respectivi mai tarziu.

oricum, vacanta placuta! poate ne spui la ce v-ati hotarat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Vedeti ca la www.lastminute.com au niste oferte pt.Maldive din Londra si costa 2457 de euro pt. 2 pers.7 zile.

Oferte bune spre majoritatea destinatilor indepartate noi intotdeauna le-am luat din Londra fiind mai ieftine decit din Suedia,dar cred ca pt. voi cele din Romania este mai aproape Germania.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Multumesc mult pt detaliile pretioase.
Mariana, intr-adevar e super oferta gasita de tine, doar ca e tot pt in vara asta (iunie) cand eu am deja facute planurile...Oricum o sa urmaresc si sper ca voi gasi mai la toamna si pt iarna viitoare.

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gehas spune:

Rep Dominicana nu prea se incadreaza in lista celorlalte. Cum a zis si mariana_1976, e o tara taracutza. Nu am fost, dar daca ar fi sa tin cont de impresiile prietenilor, nu as alege-o ca destinatie pentru vacanta. Pana acum am fost in Cuba (Varadero), Mexic (Riviera Mayana) si Jamaica (Ocho Rios) si Jamaica le 'bate'. Dar acum m-ati facut curioasa cu Maldives si Seychelles:)

"To rise out of mediocrity you must not be afraid to fail"

Mergi la inceput