Informatii utile Constanta (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

annaeliza:sotul si-a facut spermograma? Daca nu, eu cred k trebuie sa o faca neaparat pentru k poti astepta mult si bine si poti face controale peste controale, teste peste teste daca el nu este in regula...Daca el este in regula, trebuie sa vezi sigur daca ovulezi si siguranta ti-o da doar monitorizarea ecografica.Testele sunt relative...Dar pentru inceput daca tot ti-ai cumparat teste, poti sa le faci...nu ai ce pierde. Eu le-am facut cocncomitent cu monitorizarea si nu au coincis...Dar depinde si de firma care face testele..Poate au aparut ceva mai performanta. In prima zi a CM te poti programa la cab Lutescu special pt monitorizare...Asa k luna asta mergi pe teste..si pe o eventuala spermograma.

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaeliza spune:

madaluta inca nu am facut spermograma pt ca am sperat sa nu fie nimic grav dar o sa facem si asta.Si monitorizarea asta cum se face iti introduce ceva in vagin sa vada?sau iti face o incizie?

Mergi la inceput

annaeliza:monitorizarea inseamna urmarirea foliculior prin echografie endovaginala. Pe ovare se formeaza"mici chisturi"care se numesc foliculi. Acestia cresc pe parcursul mai multor zile, iar la un momentdat unul din ei "se sparge" si elibereaza ovulul.Atunci are loc ovulatia. La monitorizarea echografica se vede dc ai foliculi, si se urmareste maturizarea lor pana la eliberarea ovulului.Asta inseamna ca trebuie sa mergi cam o data la 2 zile sa faci eco, in perioada in care se presupune a avea ovulatia.Cum tu ai un CM mai lung va trebui probabil sa faci mai multe zile de monitorizare( la d-na lutescu costa 1 mil).Dar pana la monitorizare eu sunt de parere sa faca sotul o spermograma.Multe fete de aici se confrunta cu probleme ale sotilor, asa k nu este un motiv de ignorat, mai ales daca aveti un an de cand incercati si inca nu s-a intamplat nimic.

Spermograma
Se incepe cu investigarea posibilelor cauze care afecteaza partenerul de sex masculin. Spermograma consta in recoltarea spermei si analizarea ei microscopica. Se recomanda ca aceasta investigatie sa fie precedata de cel putin 2-3 zile de abstinenta. Spermograma analizeaza volumul, numarul, mobilitatea si aspectul spermatozoizilor. Densitatea ideala ar fi intre 50-200.000.000/ml, peste 60% dintre spermatozoizi trebuie sa fie mobili si peste 70% trebuie sa aiba aspect normal. Daca rezultatul spermogramei este nesatisfacator, se recomanda repetarea ei de 2-3 ori la interval de 21 de zile. Diminuarea numarului de spermatozoizi se numeste azoospermie; cand densitatea lor se situeaza sub 50.000.000, diagnosticul este de oligospermie si este obligatoriu un consult endocrinologic care sa depisteze cauzele acestei disfuntionalitati.

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

daca stabiliti intalnire la Marco Polo pot sa vin si eu?
noi ne-am casatorit in sept.2006, dar la bebe cred ca lucram asa cum trebuie de luna trecuta, in mintea mea de om naiv aveam impresia ca sa faci un bebe e super simplu si ca daca iti doresti o sa vina imediat, numai ca , bebe vine cand vrea el, asta e!!!
Momentan sotul este acasa, dar in aprilie pleaca vreo 6 luni, si tare mi-e frica ca o sa avem ceva de asteptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaeliza spune:

madaluta Mersi mult pt raspunsuri. o sa incerc luna asta cu testele si daca nu-mi iese pozitiv o sa mergem sa facem spermograma si monitorizarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelianeli spune:

quote:
Originally posted by criss_2081

daca stabiliti intalnire la Marco Polo pot sa vin si eu?
noi ne-am casatorit in sept.2006, dar la bebe cred ca lucram asa cum trebuie de luna trecuta, in mintea mea de om naiv aveam impresia ca sa faci un bebe e super simplu si ca daca iti doresti o sa vina imediat, numai ca , bebe vine cand vrea el, asta e!!!
Momentan sotul este acasa, dar in aprilie pleaca vreo 6 luni, si tare mi-e frica ca o sa avem ceva de asteptat.

cris sigur ca esti binevenita
sa inteleg ca sotul tau este ?
sfatul meu este sa faca urgent o spermograma,mai ales ca va pleca pentru o perioada de timp.nu trebuie sa va sperie,doar eliminati o cauza si te poti concenta pe monitorizarea ovulatiei pe care o poti face si cand este el plecat
hai,iti tin pumnii sa fie bine

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

Mergi la inceput

Criss:Doar de luna trecuta si tu impacientezi??Eu cred k deocamdata nu ai nicun motiv de ingrijorare. Sa stii k stresul e unul din motivele pt care nu ramai.Incercati sa traiti"anul"de miere din plin fara sa aveti drept scop un bb si atunci va veni negresit.
Bineinteles k poti face si investigatii, dar sa nu faci o obeseie din asta..

poze Darius

Slideshow botez Darius,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by madaluta

...si eu vin la Marco Polo....
Dar mai e pana atunci. sa fim sanatosi ..k am cam racit un pic intraga familie..

Mamacita: Asta ma va astepta si pe mine pe viitor? eu credeam ca daca mai cresc va fi mai usor cu juniorii..

madaluta,nuuuu,s-ar parea ca puiul meu este foarte special la capitolul somn,in rest n-am a ma plange,dar asta ne-a dat rau peste cap.Intre prieteni si cunostinte doar de un singur baietel asa refractar la somn de cand s-a nascut am mai auzit,restul fluiera,n-au treaba.Dar,repet,nu ma plang.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

criss,nu te impacienta.si noi am lucrat cateva luni.vreo 3-4 luni si am ramas gravida cand am fost plecati in vacanta la munte.deci,nu te stresa.

ege si arzu ege (30.09.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

va multumesc ca ma primiti si pe mine
da cornelia, si sotul meu este si mai mult cred ca de asta ma stresez, pentru faptul ca timpul nostru de lucrat la bebe pe parcursul unui an se reduce la doar cateva luni. Daca nu se prinde luna asta in martie o sa mergem sa facem o spermograma.

Mergi la inceput