Interviurile!!Ajutor!!!
Desi am ceva experienta pe CV si desi ma suna firmele imediat ce aplic (bine, marea majoritate), ceva nu e e ok la interviu. Adica...nu stiu, e ceva in neregula cu mine cred, pentru ca desi am fost chemata la multe interviuri, greu reusesc sa gasesc un job. La inceput credeam ca nu sunt eu de vina, ca sunt firmele pretentioase, etc. Insa sunt persoane pe care le cunosc si care daca au fost la 10 interviuri, au fost acceptate la toate 10. Deci undeva gresesc eu. Banuiesc ca e din cauza faptului ca par o persoana mai dura, ca un "patrat" imi spunea cineva o data , probabil prea rigida. Desi in realitate nu sunt chiar asa cu cei care ma cunosc si ii cunosc bine.
As dori si eu un sfat, o parere, ceva..nu stiu cum as putea schimba lucrul asta, pentru ca am pierdut joburi importante si...chiar imi pare rau. Stiu cat de muncitoare pot fi, daca imi place ce fac mi-as da si viata pt. firma aia..dar se pare ca nu reusesc sa transmit asta angajatorilor
Raspunsuri
Bfly spune:
S-ar putea sa fie doar o problema de atitudine sau postura, ceea ce transmiti prin limbajul corpului! Poate te imbraci prea sobru sau prea casual. Poate nu raspunzi destul de detaliat la intrebari sau poate detaliezi prea mult. Poate nu emani incredere in tine si eviti privirile intervievatorilor. Poate...etc. Pe partea asta de comunicare nonverbala se transmit in majoritatea cazurilor mult mai multe informatii despre tine ca persoana.
Eu cred ca aici mai ai de lucrat! Adica sa cunosti ce se cere si sa te educi in asa fel incat sa-ti poti controla si limbajul nonverbal, mimica, gesturile de care de cele mai multe ori nu suntem constienti intr-o conversatie. Daca deja ti s-a atras atentia asupra acestui aspect si ai incercat sa te corectezi, inseamna ca trebuie sa insisti.
Chiar tu ai spus ca altii au reusit la toate cele 10 interviuri la care au fost si tu la nici unul. Dupa cum ai observat, deja te-ai pus singurica pe o pozitie inferioara fata de altii. De aici, rezulta neincrederea in tine care nu da bine mai ales atunci cand participi la un interviu pentru angajare. Incearca sa te informezi mai mult asupra acestui aspect.
Succes!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
Elise spune:
s-ar putea sa nu fie nici CVul foarte exact sau detaliat.
De exemplu, la o firma "assistent managerul" citeste mailuri si sorteaza corespondentza, la alta este al doilea om din departament.
E bine sa detaliezi cit mai mult partea asta specifica a fiecarui job.
Elise & BBLisa
lorelaim spune:
Eu sunt recrutor (in tehnologie) si daca va intereseaza doc care sa va ajute sa va pregatiti pt interviuri (IN ENGLEZA) puteti sa-mi dati un PM in care sa includeti si e-mail-ul dvs si pot sa vi le transmit. nu le afisez pe acest web-site deoarece sunt in engl si regulamentul NU permite acest lucru.
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
roxanal spune:
asa cum a spus si Bfly, toate probleme vin din atitudine....cine stie sa se uite, si in general firmele care se respecta si-au angajat astfel de oameni, isi da seama imediat care este situatia intervievatului, excluzand emotiile oarecum normale existente la un interviu, dar care in speta sunt banale...problema ta vine probabil si din cauza faptului ca nu te poti stapanii sa nu te gandesti ca iar o sa dai gres, si probabil ca in ultima vreme, din cauza esecurilor, dorinta ta de a avea un anumit job se rasfrange negativ asupra ta..ducand la un stres traumatic la nivel de hipotalamus, acolo unde se bat sentimentele cu realismul
ar fi interesant sa spui ce senzatii ai cand mergi al un interviu : iti trasnpira palmele, ai pulsul accelerat, nu poti privii in ochi persoana care organizeaza interviul...iti tii privirea in jos sau aiurea, mototolesti un servetel in mana, te joci cu un creion, etc...sunt actiuni pe care le facem aproape inconstient, ptr a potolii adrenalina, numai ca o parte din ele sunt percepute negativ de persoana care intervieveaza, din cauza faptului ca de obicei, cine are astfel de manifestari, se teme de ceva, are probleme de atittudine, etc..si atunci se prefera oameni mai echilibrati, chiar daca nu sunt doxa de meserie sau nu au atata experienta ca tine...din ce in ce mai multi angajatori dau o importanta mare acestui asspect, ptr ca se pune pret pe echilibru si cum se va integra noul venit in vechiul colectiv...
daca poti revenii cu mai multe detalii, ar fi mai bine, asa..sunt multe de discutat
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
tierry spune:
Offf....imi cer scuze ca raspund asa tarziu..dar nu stiam unde mi a fost mutat subiectul, pentru ca introdusesem alta adresa de mail pe care nu o verific foarte des.
Oricum, problema mea e aceeasi, cu atat mai mult cu cat am plecat de la ultimul loc de munca si acum trebuie sa caut altul. Insa ieri cred ca am primit un raspuns la ceea ce ma framanta...cineva mi a zis ca ceea ce nu vede la mine, ceea ce i se pare ca imi lipseste e entuziasmul! Nu stiu cum de transmit acest lucru, pt ca sunt o personala foarte comunicativa, vesela, care da tot ce poate intr-un job, daca face ceea ce ii place. Probabil ca la prima intalnire cu un om sunt un pic mai rece, mai reticenta, ma inchid asa intr-un fel de carapace. Si cred ca asta e cauza. Acum nu stiu cum sa fac sa par intr-adevar ceea ce sunt si la interviuri. Poate ma mai ajutati voi cu niste sfaturi.
clyo spune:
si pe mine ma intereseaza subiectul; acum cateva luni am pierdut un super job din cauza ca imi lipsea entuziasmul
nu-mi pare rau dar inca ma mai gandesc la acest lucru.
capcaunul spune:
Pentru multi patroni entuziasmul inseamna a lucra peste fisa postului si peste program fara sporuri si fara recompense.
A_Iulia spune:
Poate se refera la motivatie. Cand te prezinti la un interviu, trebuie sa pari foarte interesat de job (in sensul ca trebuie sa transmiti ca iti doresti foarte tare sa lucrezi acolo).
cateodata persoane mai putin apte pentru acea pozitie, doar pentru ca par extrem de motivate, reusesc sa obtina job-ul in defavoarea altora mult mai calificate, dar cu aer plictisit si atotstiutor.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
tierry spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Poate se refera la motivatie. Cand te prezinti la un interviu, trebuie sa pari foarte interesat de job (in sensul ca trebuie sa transmiti ca iti doresti foarte tare sa lucrezi acolo).
cateodata persoane mai putin apte pentru acea pozitie, doar pentru ca par extrem de motivate, reusesc sa obtina job-ul in defavoarea altora mult mai calificate, dar cu aer plictisit si atotstiutor.
Ca bine zici...sa stii..dar cum sa ma arat si eu foarte foarte interesata?